Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2: Προκρίθηκε με το… χειρότερο σενάριο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2: Προκρίθηκε με το… χειρότερο σενάριο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Πόρτο: Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 2-0 στον «τελικό» με τους «Δράκους», ωστόσο, κατάφεραν να προκριθούν στους «32» του Europa League, μετά την ήττα 3-0 της Μαρσέιγ από την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν παρουσιάστηκε έτοιμη για ένα τόσο κρίσιμο ματς, οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχαν στην περιοχή του Σα, ωστόσο, το… δώρο ήρθε από το Etihad της Αγγλίας, όπου η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 3-0 της Μαρσέιγ και έστειλε τους Πειραιώτες στα νοκ άουτ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας ήθελαν τη νίκη ή έστω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από τους Μασσαλούς. Τελικά, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία και στις αρχές του 2021 με το… χειρότερο σενάριο, ήτοι με ήττα, αφού και το «συγκρότημα» του Αντρέ Βίλας Μπόας δεν μπόρεσε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «Πολίτες». Έτσι, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας (14/12) αλλά θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Ανατροπή με Φορτούνη

Το παιχνίδι «στράβωσε» για τους Πειραιώτες πριν ακόμα αρχίσει, καθώς ο Κώστας Φορτούνης ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και αναγκάστηκε να μείνει στον πάγκο, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να τον προφυλάξει. Έτσι, ο Γιώργος Μασούρας πήρε τη θέση του, συμπληρώνοντας την ενδεκάδα με τους Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Σισέ, Εμβιλά, Καμαρά. Μπουχαλάκη, Βρουσάι και Ελ Αραμπί.

Νωθρό ξεκίνημα και πέναλτι

Οι «ερυθρόλευκοι» μόνο καλά δεν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Πόρτο, παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της πατούσε καλύτερα και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών.

Μάλιστα, μόλις στο 10ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω στο σκορ, όταν έπειτα από κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χολέμπας και ο Μπριχ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, έπειτα από την υπόδειξη του VAR. Απέναντι από τον Σα βρέθηκε ο Οτάβιο, ο οποίος σημάδεψε σωστά και άνοιξε το σκορ για τους «Δράκους».

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα και μάλιστα έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια στο 15’ όταν ο Μπουχαλάκης έκανε την μπαλιά στον Μασούρα, αυτός κατέβασε απέναντι από τον πορτιέρο της Πόρτο, αλλά το τελείωμα που έκανε ήταν απελπιστικά άστοχο. Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν ιδιαίτερα νεύρα, κάτι που… βόλευε τους φιλοξενούμενους, με τους γηπεδούχους να αποδιοργανώνονται πλήρως.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να την κάνει πιο επιθετική, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη στην θέση του Μαντί Καμαρά. Ωστόσο, ο Έλληνας μέσος έδειξε σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και δεν βοήθησε σημαντικά στο πρώτο μέρος, τουλάχιστον στα λεπτά που αγωνίστηκε μετά την είσοδό του στο 35’.

Εκκίνηση με χαμένη ευκαιρία

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην δεύτερη αλλαγή του. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς μπήκε αντί του Γιώργου Μασούρα. Μάλιστα, η αλλαγή του Σέρβου έδωσε μία άλλη… πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού, καθώς συνδυάστηκε καλύτερα με τον Κώστα Φορτούνη. Παράλληλα, ο Έλληνας μέσος έδειχνε πιο απελευθερωμένος και ήταν πρωταγωνιστής στην μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών.

Ήταν το 54ο λεπτό όταν ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική κίνηση, βρήκε τον Ελ Αραμπί, που από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Πόρτο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να βρουν τους… διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και στο 58’ ο Φορτούνης έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να αναζητά με καλύτερο τρόπο το γκολ που θα τον… ηρεμούσε, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα το άγχος να κυριεύσει τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Από την άλλη, η Πόρτο με την είσοδο των Ντίαζ και Ουρίμπε μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 77’ ο Ουρίμπε διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων χτυπώντας στην κόντρα.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Ρούμπεν Σεμέδο άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Πορτογάλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπριχ και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τα τελευταία λεπτά περιείχαν περισσότερο «μονομαχίες» μεταξύ των ποδοσφαιριστών και μερικά σκληρά μαρκαρίσματα. Τελικά, το τελευταίο σφύριγμα του Μπριχ, βρήκε τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη 3-0 επί της Μαρσέιγ και υποχρέωσε τους Γάλλους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Πόρτο: «Ξέφυγε» στο τέλος η κατάσταση με Ραφίνια και Ουρίμπε! (video+photos)

Ολυμπιακός-Πόρτο: «Ξέφυγε» στο τέλος η κατάσταση με Ραφίνια και Ουρίμπε! (video+photos)

Ολυμπιακός-Πόρτο: Έτσι ήρθε η ήττα από τους «Δράκους» (video)

Ολυμπιακός-Πόρτο: Έτσι ήρθε η ήττα από τους «Δράκους» (video)

Μάντσεστερ Σίτι-Μαρσέιγ 3-0: Με τριάρα έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League (video)

Μάντσεστερ Σίτι-Μαρσέιγ 3-0: Με τριάρα έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League (video)

ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved