Αλέγκρι: «Πρώτος στόχος η πρόκριση»

Αλέγκρι: «Πρώτος στόχος η πρόκριση»

Ο τεχνικός της Γιουβέντους υποστήριξε πως η ομάδα του θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης έτσι ώστε να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωσε ότι η Γιουβέντους μπορεί να επιτύχει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τους πρώτους δύο στόχους της για την εφετινή σεζόν, παίρνοντας στην αυριανή αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο το «εισιτήριο» για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και επικρατώντας στις 22 Δεκεμβρίου στο Κατάρ της Νάπολι, στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν ήδη περάσει στους «16» και θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο, εφόσον δεν ηττηθούν με διαφορά τουλάχιστον δύο γκολ από τη Γιουβέντους. Αντίθετα, η «βέκια σινιόρα» χρειάζεται ένα βαθμό για να πάρει την πρόκριση, η οποία θα επιτευχθεί εάν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει τη Μάλμε. Εάν η «Γιούβε» νικήσει την Ατλέτικο με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά μπορεί να μείνει εκτός συνέχειας εάν ηττηθεί και, παράλληλα, νικήσουν οι Πειραιώτες, οπότε ο Αλέγκρι δεν παίρνει τίποτα ως δεδομένο. «Πρέπει να φτάσουμε στη φάση των νοκ άουτ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τους «ροχιμπλάνκος» και συνέχισε: «Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν, με τον δεύτερο να μην είναι υπερβολικά μακριά».

Πριν από ένα χρόνο η Γιουβέντους βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση, ωστόσο ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Γαλατασαράι και κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλό της. Τώρα οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι αήττητοι στους τελευταίους εννέα εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες τους και ο Αλέγκρι αισιοδοξεί ότι οι παίκτες του δεν θα... στραβοπατήσουν. «Διαθέτω μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία έχει δείξει στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια ότι μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο» πρόσθεσε ο 47χρονος τεχνικός.

Αναφορικά με το αυριανό παιχνίδι, τόνισε ότι οι δύο ομάδες θα το προσεγγίσουν με διαφορετικό σκεπτικό: «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο. Εμείς θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση και, επομένως, να αποφύγουμε τους άλλους νικητές των ομίλων, ενώ η Ατλέτικο θέλει να προστατεύσει την πρωτοπορία της».

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, αλλά απέφυγε να πάρει θέση υπέρ κάποιου από τους υποψηφίους, όταν ρωτήθηκε αν ο «Τσόλο» αξίζει να πάρει το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς από τη FIFA. «Ο Σιμεόνε κάνει καταπληκτική δουλειά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέγκρι και συνέχισε: «Το να κατακτήσει το ισπανικό πρωτάθλημα, τερματίζοντας μπροστά από γίγαντες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετικό. Όμως, ο Κάρλο (σ.σ. Αντσελότι) και ο (σ.σ. Γιόακιμ) Λεβ επίσης το αξίζουν».



Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Πετρούνιας: «Με δανεικά στο Παγκόσμιο του 2014»
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Τερίμ, αναλαμβάνει ο Κόντης
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
Champions League: Ο Λένι Κράβιτς στο σόου του τελικού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved