Μέγας είσαι Μέσι και θαυμαστά τα γκολ σου! (photos+videos)

Μέγας είσαι Μέσι και θαυμαστά τα γκολ σου! (photos+videos)

Το βράδυ της Τετάρτης ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 62 τέρματα στο Champions League και έβαλε... πλώρη για το ρεκόρ του Ραούλ - Το Onsports θυμάται τους κορυφαίους σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Αν προσπαθήσει κάποιος να φτιάξει μια αναλυτική λίστα με όλα τα ρεκόρ και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι, υπολογίζεται πως θα χρειαστεί περίπου μια ολόκληρη ημέρα για να καλύψει κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε, ο 26χρονος Αργεντινός έχει ήδη καταφέρει τόσα πολλά στην καριέρα του, που χωρίς κίνδυνο να γίνει κάποιος ιερόσυλος, τον συγκρίνει με τα τοτέμ του ποδοσφαίρου, Πελέ και Μαραντόνα.

Το βράδυ της Τετάρτης ο «Λέο» έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στον... πύργο που προσπαθεί να κατακτήσει αυτή τη φορά και ονομάζεται κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Το χατ-τρικ που σημείωσε στο 4-0 επί του Άγιαξ στο «Καμπ Νου» έφερε τον προσωπικό του λογαριασμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στα 62 τέρματα, μόλις εννέα από τον «θρύλο» της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ Γκονζάλες, που με 71 γκολ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Το Onsports θυμάται τους υπόλοιπους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης, μιας και η αξία... των υπόλοιπων, δίνει δόξα στον πρώτο, ο οποίος σύντομα θα είναι ο Λιονέλ Μέσι.

1. Ραούλ Γκονζάλες – Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε (71)

Όταν κάποιος ακούει το όνομα Ραούλ Γκονζάλες, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι οποιαδήποτε Ρεάλ, αλλά η Ρεάλ των τίτλων, εγχώριων και διασυλλογικών, η Ρεάλ των Galacticos, η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/ Champions League. Ο επιθετικός που μεγάλωσε γενιές και γενιές ποδοσφαιρόφιλων, αναγκάζοντας πολλούς από τους εχθρούς του να υποκλιθούν στο μεγαλείο του, είναι μέχρι στιγμής ότι πιο... παραγωγικό έχει «βγάλει» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε διασυλλογικό επίπεδο. Σημείωσε 66 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και πέντε με τη Σάλκε στην ονειρεμένη πορεία των «μπλε» πρόπερσι. Από τα 71 τέρματά του, τα 51 έχουν σημειωθεί στη φάση των ομίλων και τα 20 στις νοκ-άουτ φάσεις του Champions League.

3. Ρουντ φαν Νίστελροϊ – PSV, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης (60)

Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός έχασε την δεύτερη θέση το βράδυ της Τετάρτης από τον Λιονέλ Μέσι, όμως παραμένει ξεχωριστός αφού είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της πρώτης δεκάδας που δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο του Champions League! Από πιτσιρικάς, φορώντας τα χρώματα της PSV Αϊντχόφεν, ξεκίνησε να... γράφει γκολ σημειώνοντας τα πρώτα εννέα με την ολλανδική ομάδα. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία σκόραρε 38 φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στο Champions League σκοράροντας 13 φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

4. Αντρέι Σεφτσένκο – Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν, Τσέλσι (59)

Ένας ακόμη παίκτης που είδε τον Λιονέλ Μέσι να τον προσπερνάει και ένας από τους κορυφαίους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία, είναι ο Αντρέι Σεφτσένκο. Μια πραγματική «μηχανή» τερμάτων που όλοι τον θυμούνται για το πέναλτι χάρη στο οποίο η Μίλαν κατέκτησε το Champions League τη σεζόν 2002-03 στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Γιουβέντους. Ο «Σέβα» αφού «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα 23 φορές με την Ντιναμό Κιέβου, μετακόμισε στο «Σαν Σίρο» και φορώντας τη φανέλα της Μίλαν σκόραρε άλλες 32 φορές. Η απόφασή του να μεταγραφεί στην Τσέλσι ήταν ουσιαστικά η «σφραγίδα» στο τέλος της ευρωπαϊκής του θητείας, την οποία ολοκλήρωσε σημειώνοντας τέσσερα γκολ με τους Λονδρέζους.

5. Κριστιάνο Ρονάλντο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης (54)

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να απειλήσει τον Μέσι στην σχετική λίστα είναι το... αντίπαλον δέος του Αργεντινού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «μάγος» της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα εδώ και πολλά χρόνια, ανεξάρτητα από τη φανέλα που φοράει, έχοντας 54 τέρματα στο Champions League με τις φανέλες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ. Το βράδυ της Τρίτης έκανε χατ-τρικ στην επιβλητική νίκη της «βασίλισσας» επί της Γαλατάσαραϊ με 6-1 και ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί, έχοντας μπροστά του πολλά χρόνια ακόμη για να «κονταροχτυπηθεί» με τον Μέσι, με έπαθλο τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της Ευρώπης.

6. Τιερί Ανρί – Μονακό, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα (51)

Κοιτάζοντας την πορεία της καριέρας του Τιερί Ανρί και κυρίως τα όσα κατάφερε μέσα στο γήπεδο με τη φανέλα της Άρσεναλ, πολλοί απορούν γιατί ο Γάλλος επιθετικός δεν έχει τους τίτλους και τις διακρίσεις που αναλογούν στο μεγαλείο του. Η πίστη του στους «κανονιέρηδες» ήταν αυτή που τον κράτησε αρκετά πίσω σε ότι αφορά τους τίτλους, όχι όμως και στα γκολ αφού έπειτα από τα επτά «παρθενικά» γκολ του στο Champions League με τη Μονακό, ο «Τιτί» σκόραρε 35 φορές με τη φανέλα της Άρσεναλ. Στη συνέχεια έφυγε για τη Μπαρτσελόνα, με την οποία πέτυχε άλλα εννέα τέρματα, φτάνοντας συνολικά τα 51 και κατέκτησε το Champions League με τους «μπλαουγκράνα». Είναι ο μοναδικός Γάλλος στην πρώτη δεκάδα.

7. Φίλιπο Ιντσάγκι – Γιουβέντους, Μίλαν (50)

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές που θυμούνται όσοι παρακολούθησαν ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’90 και την πρώτη δεκαετία του 2000, είναι αυτή του Φίλιπο Ιντσάγκι να πανηγυρίζει σαν... να τον χτυπάει το ρεύμα! Ο Ιταλός επιθετικός έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία, σημειώνοντας συνολικά 288 γκολ στην καριέρα του. Τα 50 εξ αυτών σημειώθηκαν στο Champions League με τις φανέλες των Γιουβέντους και Μίλαν, σε μια καριέρα κατά την οποία ο «Πίπο» πανηγύρισε δυο φορές την κατάκτηση το «τροπαίου με τα αυτιά».

8. Αλφρέδο ντι Στέφανο – Ρεάλ Μαδρίτης (49)

Το «τοτέμ» της Ρεάλ Μαδρίτης, η ηγετική προσωπικότητα του οποίου οδήγησε τη «βασίλισσα» στην κατάκτηση πέντε συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών Ευρώπης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Ο Ντι Στέφανο θεωρείται δικαίως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία και τα 485 γκολ που πέτυχε σε 664 αγώνες σε όλη την καριέρα του, μιλούν από μόνα τους. Όπως έχουν δηλώσει στο παρελθόν οι «θρύλοι» του αθλήματος, Πελέ, Ματσόλα, Σουάρες και Τσαρλς, «ο Ντι Στέφανο είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου». Και έτσι ακριβώς ήταν, με τον Αργεντινό ηγέτη της Ρεάλ να έχει σημειώσει 49 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Μάλιστα, τα εν λόγω γκολ τα σημείωσε σε 58 αγώνες, δηλαδή σκόραρε κατά μέσο όρο 0,8 γκολ ανά αγώνα, έχοντας την καλύτερη αναλογία στην πρώτη δεκάδα!

9. Εουσέμπιο – Μπενφίκα (47)

Πριν εμφανιστεί ο Ραούλ Γκονζάλες στον ποδοσφαιρικό χάρτη και για αρκετά χρόνια, ο Εουσέμπιο ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Τα 47 τέρματά του σε 64 αγώνες με τη φανέλα της Μπενφίκα ήταν αυτά που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1962 και στις πορείες των «αετών» της Λισσαβόνας προς τον τελικό το ’63, το ’65 και το ’68! Ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες της γενιάς του, ο «Ευρωπαίος Πελέ» όπως ονομαζόταν την περίοδο που μεσουρανούσε, άφησε κι αυτός το στίγμα του στο Champions League.

10. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο – Γιουβέντους (44)

Ουσιαστικά, ο «Μέγας Αλέξανδρος» της Γιουβέντους ήταν για τον Ραούλ ότι είναι σήμερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Λιονέλ Μέσι: το αντίπαλον δέος. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο αποτέλεσε τον ογκόλιθο πάνω στον οποίο στηρίχθηκε ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Γιουβέντους, κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της «γηραιάς κυρίας» σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και συγκεκριμένα στο Champions League. Τα 44 τέρματά του περιλαμβάνουν τα έξι που σημείωσε τη σεζόν 1995-96, οδηγώντας την Γιούβε στην κατάκτηση του τίτλου με αντίπαλο τον μεγάλο Άγιαξ των Λιτμάνεν, Ντάβιντς, Φαν ντερ Σαρ, Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού και άλλων.

Βίντεο και φωτογραφίες από τα «κανόνια» του Champions League

Μέγας είσαι Μέσι και θαυμαστά τα γκολ σου! (photos+videos)



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved