Πλιάτσικας: «Όπλο της Σάλκε ο Κυριάκος και οι Χούντελαρ, Φαρφάν»

Πλιάτσικας: «Όπλο της Σάλκε ο Κυριάκος και οι Χούντελαρ, Φαρφάν»

Δεν υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάλκε, στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, σύμφωνα με τον Βασίλη Πλιάτσικα.

Ο νεαρός μέσος, που αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα του γερμανικού συλλόγου, μίλησε στον Sentra fm για τον καθοριστικό ρόλο του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο παιχνίδι της Σάλκε, ενώ εκτίμησε πως αν οι Γερμανοί αντέξουν στο πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς να δεχτούν γκολ, τότε μπορούν να νικήσουν.

Ακόμα, τόνισε ότι τα κενά που άφησαν Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μιραλάς δεν καλύφθηκαν κι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πλιάτσικα:

Για το αν η φετινή Σάλκε είναι στο επίπεδο περσινής Ντόρτμουντ: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ολες οι γερμανικές ομάδες και ειδικά όσες κάνουν πρωταθλητισμό, έχουν ρόστερ με τεράστια ποιότητα, που μπορεί ανά πάσα να κάνει τη ζημιά. Σίγουρα πιο έμπειρη είναι η Ντόρτμουντ, πήρε το πρωτάθλημα και στα μεταξύ τους ματς, η Ντόρτμουντ τα διαχειρίστηκε καλύτερα. Σίγουρα ο Ολυμπιακός θέλει να ξεκινήσει με το δεξί και μπροστά στον κόσμο του και η Σάλκε όμως θέλει να κάνει καλό ξεκίνημα».

Για τα ατού της: «Δύναμή της ο Παπαδόπουλος στην άμυνα ο Χούντελααρ κι ο Φαρφάν μπροστά. Δεν θα ξεκινήσει ο Αφελάι βασικός αύριο. Είναι όμως ευάλωτη αμυντικά. Ο Φουξ είναι πολύ καλός από τη μέση και μπροστά, αλλά έχει προβλήματα στην άμυνα. Αν παίξει ο Ουσίντα δεξί μπακ συνεργάζεται πολύ καλά με τον Φαρφάν και δημιουργούν προβλήματα».

Για το αν θα πρέπει να παίξει από δεξιά ο Ολυμπιακός: «Κι ο Φουξ είναι πολύ καλός παίκτης, αρχηγός της Αυστρίας, πολύ έμπειρος με πολλές συμμετοχές. Είναι κι ο Ντράξλερ που κοιτάει με τον διασκελισμό να κρατήσει την αντίπαλη άμυνα πίσω. Δεν θα πρέπει να παίξει μόνο από δεξιά ο Ολυμπιακός, γιατί θα έχει κι ο ίδιος μεγάλο πρόβλημα.

Για την άμυνα του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει το εύκολο γκολ, αλλά πίσω πολλά προβλήματα του δημιούργησε ο ΠΑΣ. Αν μπει γκολ στα πρώτα λεπτά που το θέλει ο Ολυμπιακός, θα δούμε καλό ματς. Αν όχι, η Σάλκε θα το πάει στα μέτρα της και θα το χτυπήσει στο δεύτερο γιατί σίγουρα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση».

Για το αν μπορεί το Καραϊσκάκη να παίξει ρόλο: «Βεβαίως και μπορεί. Εχει αποδειχθεί ότι όποια ομάδα έρχεται σε ελληνικές έδρες, οι παίκτες τα χάνουμε. Το Καραϊσκάκη είναι καυτή έδρα. Δεν την βλέπεις πουθενά στην Ευρώπη. Αυτά που βλέπαμε και παλιότερα στην Λεωφόρο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός αλλά και στο Καραϊσκάκη δεν τα συναντάς έξω. Ο Ολυμπιακός όμως είναι νέα ομάδα δεν έχει πολλούς παλιούς, δεν ξέρουν την ιστορία του Ολυμπιακού, τον κόσμο, το Καραϊσκάκη, το κλίμα. Θα μείνουν έκπληκτοι και πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού. Αν η Σάλκε δεν δεχτεί γκολ στα πρώτα 20' πιστεύω ότι θα πάρει το παιχνίδι. Φαβορί δεν υπάρχει όμως στο ματς. Ούτε και στον όμιλο».

Για την αποδυνάμωση του ρόστερ του Ολυμπιακού: «Ηταν μεγάλο πλήγμα που έφυγε Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ είναι τραυματίας, το κενό του Ορμπάιθ δεν έχει αναπληρωθεί, αλλά έφυγε κι ο Μιραλάς. Όλος ο κεντρικός άξονας».

Για την μονομαχία Τζιμπούρ-Παπαδόπουλου: «Ασφαλώς ψηφίζω Κυριάκο. Ο δεύτερος καλύτερος της λίγκας βάσει στατιστικών και 10ος στο πρωτάθλημα γενικά. Ανίκητος στο ένας με έναν. Έχει κάνει πολλά γκολ από στημένα η Σάλκε».

Για το αν μίλησε μαζί του για την πρόταση της Ζενίτ: «Όχι γιατί έφυγε για την Εθνική και δεν τα είπαμε καλά. Ο Κυριάκος έκανε θαύμα, μέσα σε δυο χρόνια να παραμιλάει όλη η Ευρώπη γι αυτόν. Έχει παίξει σε 2 σεζόν 70 ματς συλλογικά και με την Εθνική και στα περισσότερα ήταν καταπληκτικός. Χωρίς τραυματισμούς. Θαύμα να παίζει ένας νεαρός τόσο καλά. Η Σάλκε εννοείται ότι δεν είναι το ταβάνι του. Γι αυτό έμεινε για να κερδίσει ακόμα πράγματα από την πορεία της Σάλκε και την κατάλληλη στιγμή του χρόνου ή σε δυο χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω. Πιστεύω ότι θα πάει σε άλλο πρωτάθλημα».

Για τον ίδιο: «Πέρυσι έκανα 22 ματς με την Ντούισμπουργκ κι έπαιξα αριστερό μπακ. Αν εξαιρέσω το πρώτο τετράμηνο που ήταν φανταστικό κι ονειρεμένο στη Σάλκε τα επόμενα 2,5 χρόνια δεν πήγαν όπως τα περίμενα. Και τα ίδια και τώρα. Προέρχομαι από πολύ σοβαρό τραυματισμό και στα 21 μου ήταν αμφίβολο το αν θα ξαναπαίξω. Ηταν προσωπικό στοίχημα για μένα να γίνω καταρχήν καλά και μετά να αποδείξω ότι μπορώ σε υψηλό επίπεδο.

Βέβαια δεν έπαιξα και πάλι εκεί που ήθελα. Πήγα λοιπόν στην Σάλκε κι ο προπονητής δεν ήξερε τι παίκτη έχει στα χέρια του για να με εκτιμήσει. Ήθελα να μείνω στη Γερμανία, προτίμησα να μείνω εδώ στην β' ομάδα να δουλέψω σωστά, να κάνω υπομονή κι αν βρω κάτι καλό να φύγω.

Η Ελλάδα δεν είναι στα σχέδιά μου. Είχα κάποιες προτάσεις, αλλά προτίμησα να το παλέψω με την β' ομάδα γιατί εδώ παρακολουθούν. Δεν είχα πρόταση από την ΑΕΚ. Τώρα καταλαβαίνω τους ποδοσφαιριστές που δεν επιστρέφουν σε υψηλό επίπεδο έπειτα από σοβαρούς τραυματισμούς».



Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved