Κοτόπουλο: Ο σοβαρός κίνδυνος από το μαγείρεμα στα μικροκύματα

Κοτόπουλο: Ο σοβαρός κίνδυνος από το μαγείρεμα στα μικροκύματα

Μετά από επαναλαμβανόμενα κρούσματα σαλμονέλας που συνδέονται με κατεψυγμένα, παναρισμένα και γεμιστά προϊόντα κοτόπουλου στις ΗΠΑ, οι ερευνητές κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για το μαγείρεμα στα μικροκύματα ως βασική αιτία της μόλυνσης.

Επειδή είναι παναρισμένα, πολλά δημοφιλή προϊόντα -για παράδειγμα, κοτόπουλο γεμιστό με μπρόκολο και τυρί, κοτόπουλο cordon bleu κλπ.- μπορεί να φαίνονται μαγειρεμένα. Κάτω όμως από την επικάλυψη του ψωμιού το κρέας είναι ωμό, προειδοποιούν οι ερευνητές στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Και εκεί εντοπίζεται ο κίνδυνος: Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των ερωτηθέντων σε πρόσφατη έρευνα, είπαν ότι μαγειρεύουν συνήθως αυτά τα προϊόντα σε φούρνο μικροκυμάτων, ο οποίος δεν εκπέμπει θερμότητα ικανή να σκοτώσει τυχόν κρυμμένα μικρόβια σαλμονέλας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Ολυμπιακός: Δεν παίζει ούτε κόντρα στη Βιλερμπάν ο Μόντε Μόρις - Ντεμπούτο με τον Κολοσσό
Ολυμπιακός: Δεν παίζει ούτε κόντρα στη Βιλερμπάν ο Μόντε Μόρις - Ντεμπούτο με τον Κολοσσό
Παναθηναϊκός: «Πράσινη» εκστρατεία στη Βουδαπέστη - Διπλάσια τα αιτήματα για εισιτήριο
Παναθηναϊκός: «Πράσινη» εκστρατεία στη Βουδαπέστη - Διπλάσια τα αιτήματα για εισιτήριο
Παρτίζαν: Στην έξοδο ο έξαλλος Τζαμπάρι Πάρκερ - «Θέλω να παίζω, είτε εδώ, είτε αλλού»
Παρτίζαν: Στην έξοδο ο έξαλλος Τζαμπάρι Πάρκερ - «Θέλω να παίζω, είτε εδώ, είτε αλλού»
Πένθος στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ο Γιάννης Κακαράκης
Πένθος στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ο Γιάννης Κακαράκης
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved