Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων του χυμού μήλου μετά από την προσθήκη μικροοργανισμών (βακτήρια).

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



ΑΕΚ: Στην Ολλανδία το βασικό στάδιο της προετοιμασίας - Το πρόγραμμα και η επιστροφή στα Σπάτα
ΑΕΚ: Στην Ολλανδία το βασικό στάδιο της προετοιμασίας - Το πρόγραμμα και η επιστροφή στα Σπάτα
Ντε Τσέρμπι: «Ελπίζω να δουλέψω ξανά στην Premier League»
Ντε Τσέρμπι: «Ελπίζω να δουλέψω ξανά στην Premier League»
Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»
Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»
ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός ο Μιχαηλίδης - «Είναι τα 40 του πατέρα μου, το αφιερώνω σε εκείνον» (video)
ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός ο Μιχαηλίδης - «Είναι τα 40 του πατέρα μου, το αφιερώνω σε εκείνον» (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved