Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων του χυμού μήλου μετά από την προσθήκη μικροοργανισμών (βακτήρια).

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Τέλος σταδιακά οι κάρτες στα ATM: Πώς θα βγάζουμε λεφτά
Τέλος σταδιακά οι κάρτες στα ATM: Πώς θα βγάζουμε λεφτά
Επεισόδια έξω από το «Παρκ Ντε Πρενς» πριν το Παρί Σ.Ζ. – Άρσεναλ
Επεισόδια έξω από το «Παρκ Ντε Πρενς» πριν το Παρί Σ.Ζ. – Άρσεναλ
Οριστικά στη League Phase του Champions League ο Ολυμπιακός
Οριστικά στη League Phase του Champions League ο Ολυμπιακός
Champions League: «Μέθυσε» η Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό!
Champions League: «Μέθυσε» η Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό!
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved