Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων του χυμού μήλου μετά από την προσθήκη μικροοργανισμών (βακτήρια).

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/12) - Πού θα δείτε Basketball League και δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/12) - Πού θα δείτε Basketball League και δράση στην Ευρώπη
Μεταγραφές, Ολυμπιακός: Κινείται για Τζόουνς που «τελειώνει» από Παρτιζάν
Μεταγραφές, Ολυμπιακός: Κινείται για Τζόουνς που «τελειώνει» από Παρτιζάν
Greek Basketball League: Στην Καρδίτσα ο ΠΑΟΚ, «μάχη» Περιστέρι με Προμηθέα
Greek Basketball League: Στην Καρδίτσα ο ΠΑΟΚ, «μάχη» Περιστέρι με Προμηθέα
NBA: Ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε στο τέλος και προκάλεσε σύρραξη με Μπουλς
NBA: Ο Αντετοκούνμπο κάρφωσε στο τέλος και προκάλεσε σύρραξη με Μπουλς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved