Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων του χυμού μήλου μετά από την προσθήκη μικροοργανισμών (βακτήρια).

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Η League Phase του UEFA Champions League ξεκινά στην COSMOTE TV
Η League Phase του UEFA Champions League ξεκινά στην COSMOTE TV
Τόκιο 2025: Μύθος ο Ντουπλάντις! Νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πέρασε τα 6.30μ.!
Τόκιο 2025: Μύθος ο Ντουπλάντις! Νέο παγκόσμιο ρεκόρ, πέρασε τα 6.30μ.!
Εμμανουήλ Καραλής: Μανόλο από ασήμι και πρώτο μετάλλιο! - Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουμπλάντις
Εμμανουήλ Καραλής: Μανόλο από ασήμι και πρώτο μετάλλιο! - Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουμπλάντις
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τον νικητή του Champions League
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τον νικητή του Champions League
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved