Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

Το μηλόξιδο παράγεται από τη ζύμωση των σακχάρων του χυμού μήλου μετά από την προσθήκη μικροοργανισμών (βακτήρια).

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Παναθηναϊκός: Με δύο απουσίες η αποστολή για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Ρέιντζερς
Παναθηναϊκός: Με δύο απουσίες η αποστολή για τον κρίσιμο αγώνα κόντρα στην Ρέιντζερς
Παναθηναϊκός: Παρουσία Αλαφούζου η τελευταία προπόνηση πριν την Ρέιντζερς
Παναθηναϊκός: Παρουσία Αλαφούζου η τελευταία προπόνηση πριν την Ρέιντζερς
EuroBasket 2025: Νέος αρχηγός της εθνικής Ισπανίας ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
EuroBasket 2025: Νέος αρχηγός της εθνικής Ισπανίας ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Μήτογλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μεγάλωσε την ιδέα και το brand του Παναθηναϊκού»
Μήτογλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μεγάλωσε την ιδέα και το brand του Παναθηναϊκού»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved