Πάσχα και τροφικές δηλητηριάσεις: Ο δεκάλογος της σωστής συντήρησης των τροφίμων

Πάσχα και τροφικές δηλητηριάσεις: Ο δεκάλογος της σωστής συντήρησης των τροφίμων

Οι τροφικές δηλητηριάσεις αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο την εορταστική περίοδο, καθώς η αγορά και η αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων τροφών, μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Τα πιο συνηθισμένα βακτήρια που ευθύνονται για τις τροφικές δηλητηριάσεις είναι το καμπυλοβακτήριο (πουλερικά, κόκκινο κρέας και μη παστεριωμένο γάλα), η σαλμονέλα (μπορεί να υπάρχει σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα, αλλά τείνει να περιέχεται κυρίως στα μισοψημένα πουλερικά, στο μη παστεριωμένο γάλα και στα αυγά), το κολοβακτηρίδιο ή Ε. coli (στον μισοψημένο κιμά) και η λιστέρια (σε μαλακά τυριά).

Η τροφική δηλητηρίαση εκδηλώνεται όταν τα επιβλαβή βακτήρια προσκολληθούν στο εσωτερικό τοίχωμα του εντέρου. Η μόλυνση από αυτά τα βακτήρια μπορεί να γίνει με κατανάλωση ληγμένων τροφίμων, με μόλυνση μαγειρεμένου φαγητού από ωμό και με κατανάλωση φαγητού το οποίο είτε δεν μαγειρεύτηκε καλά είτε δεν αποθηκεύθηκε σωστά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Euro 2024: Εντυπωσιακή Ισπανία, με ανατροπή η Ιταλία - Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Euro 2024: Εντυπωσιακή Ισπανία, με ανατροπή η Ιταλία - Το πανόραμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Euro 2024, Ιταλία – Αλβανία 2-1: Ξεπέρασε το σοκ και το γύρισε σε πέντε λεπτά!
Euro 2024, Ιταλία – Αλβανία 2-1: Ξεπέρασε το σοκ και το γύρισε σε πέντε λεπτά!
ΑΕΚ: Γέμισαν παιδιά τα Σπάτα – Σέντρα στο τουρνουά FAIR PLAY CUP (video)
ΑΕΚ: Γέμισαν παιδιά τα Σπάτα – Σέντρα στο τουρνουά FAIR PLAY CUP (video)
Euro 2024: Συλλήψεις 50 οπαδών με μαχαίρια πριν το Ιταλία – Αλβανία
Euro 2024: Συλλήψεις 50 οπαδών με μαχαίρια πριν το Ιταλία – Αλβανία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved