Δυσανεξία στη γλουτένη: Οι παράγοντες που υποδεικνύουν ότι πρέπει να κάνετε εξετάσεις (εικόνες)

Δυσανεξία στη γλουτένη: Οι παράγοντες που υποδεικνύουν ότι πρέπει να κάνετε εξετάσεις (εικόνες)

Τα πρόϊόντα χωρίς γλουτένη έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Αρκετά άτομα παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τα προϊόντα που την περιέχουν, δηλαδή τρόφιμα με βάση το σιτάρι, το κριθάρι ή τη σίκαλη.

Η ίδια η γλουτένη ούτε βλάπτει ούτε ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία μας. Όσοι όμως παρουσιάζουν ευαισθησία σε αυτήν ή αντιμετωπίζουν δυσανεξία (κοιλιοκάκη) εκδηλώνουν δυσάρεστα συμπτώματα μετά την κατανάλωση προϊόντων που την περιέχουν.

Επειδή η ευαισθησία και η δυσανεξία στη γλουτένη μοιράζονται όμοια συμπτώματα με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και την αλλεργία στο σιτάρι, τρεις είναι οι παράγοντες που θα πρέπει να σας παρακινήσουν να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Φαρίντ: «Η άμυνα μας έδωσε μια σημαντική νίκη»
Φαρίντ: «Η άμυνα μας έδωσε μια σημαντική νίκη»
Παναθηναϊκός: Στην προπόνηση ο Χολμς
Παναθηναϊκός: Στην προπόνηση ο Χολμς
Παναθηναϊκός: Με πολλές αλλαγές και Βιλένα, Ταμπόρδα και Νίκα κόντρα στην Καβάλα
Παναθηναϊκός: Με πολλές αλλαγές και Βιλένα, Ταμπόρδα και Νίκα κόντρα στην Καβάλα
Κέπα: Αυτό είναι το συμβόλαιό του στην Άρσεναλ
Κέπα: Αυτό είναι το συμβόλαιό του στην Άρσεναλ
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved