Και πώς να… ευχηθείς;
SHARE

Και πώς να… ευχηθείς;

Η γυναίκα που αποτελεί την προσωποποίηση της… λιτότητας και του «κακού εχθρού» στις τάξεις της ΕΕ για την Ελλάδα, έχει σήμερα γενέθλια…

 «Η Άνγκελα Δωροθέα (Κάσνερ) Μέρκελ το γένος Κάσνερ, είναι Γερμανίδα πολιτικός (CDU). Στις 22 Νοεμβρίου 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας.

Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας.

Τον Νοέμβριο του 2007 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνος για το έτος 2008. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012», γράφει η Wikipedia για την Άνγκελα Μέρκελ…

Παλαιότερο αφιέρωμα του συναδέλφου Βαγγέλη Τριάντη στο «Κουτί της Πανδόρας», την περιέγραφε ως: «Εξουσιομανής, σχολαστική, κυκλοθυμική, ψυχρή, τελειομανής, φιλόδοξη. Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποτελεί ίσως την απόλυτη ενσάρκωση του πολιτικού μακιαβελισμού. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται και ασκεί την εξουσία θυμίζει κάτι από τη διάσημη φράση του Νικολό Μακιαβέλι: «Έναν ηγέτη πρέπει να τον φοβούνται και να τον αγαπούν. Αν δεν γίνεται και τα δύο, τότε καλύτερα μόνο να τον φοβούνται».

Για την Άνγκελα Μέρκελ ισχύει το τελευταίο. Περισσότερο αναδύει σεβασμό παρά αγάπη. Ένα ιδιότυπο σεβασμό που πηγάζει κυρίως από φόβο προς το πρόσωπό της.

«Κανείς δεν την αγαπάει, κανείς δεν τη λατρεύει, αλλά όλοι τη σέβονται», αναφέρει ο βιογράφος της γερμανίδας καγκελάριου Βόλφγκανγκ Στοκ»…

Το σίγουρο είναι πως στη θέα της Μέρκελ, οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – Έλληνες βγάζουν… σπυριά. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεδομένα δεν απολαμβάνει ιδιαίτερης συμπάθειας στη χώρα μας. Όχι άδικα, αφού όπως αναφέραμε είναι η προσωποποίηση της καταπίεσης, της λιτότητας, των σκληρών μέτρων και της… εξέλιξης του Γ’ Ράιχ στην Ευρώπη… Επίσης, σίγουρο είναι πως σήμερα, 17 Ιουλίου, έχει γενέθλια και γίνεται 61 ετών.

Κι η απορία είναι μια…

Και πώς να ευχηθείς;;;

Κλοπ και Σάρι δίδαξαν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να είναι
Κλοπ και Σάρι δίδαξαν το παιχνίδι όπως θα έπρεπε να είναι
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με Παπαγιάννη αντί Βουγιούκα στο Μόναχο
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με Παπαγιάννη αντί Βουγιούκα στο Μόναχο
Nomads 2: Η πρώτη ανάρτηση της Αννίτας Ναθαναήλ μετά την αποχώρησή της
Nomads 2: Η πρώτη ανάρτηση της Αννίτας Ναθαναήλ μετά την αποχώρησή της
ΑΕΛ: Διπλή πειθαρχική δίωξη στον Κούγια!
ΑΕΛ: Διπλή πειθαρχική δίωξη στον Κούγια!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies