Τι τρώμε; ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Ο Σεφ Κωνσταντίνος Ράπτης, έχει τη λύση για ένα εύκολο, γρήγορο και απολαυστικό πιάτο!
Μετά απο μία κουραστική μέρα στη δουλειά γυριζω σπίτι και θέλω κάτι για φαγητό. Τι τρώμε; ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!
Spagetti Bolonez ala Italia
ΥΛΙΚΑ
500 gr κιμά μοσχαρίσιο
300 gr καρότο
100 gr σελερυ
100 gr ελαιόλαδο
200 gr κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι- πιπέρι- ζάχαρη
πάστα ντομάτας
100 gr λευκο κρασί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε multi) για ένα λεπτάκι να ξανθύνει .Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου ο κιμάς να σκορπίσει καλά και να στεγνώσει από τα υγρά του. Προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη με μπόλικο νερό και αφού βράσει προσθέτουμε αλάτι και τα spagetti της αρεσκείας σας. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να επανέλθει η βράση και βράζουμε για 8 λεπτά. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τον κιμά.
Βάζουμε μπόλικο τυράκι και ... Καλή όρεξη!
TIPS 1) Δοκιμάστε να προσθέσετε στον κιμά λίγο από το νερό που βράζουν τα spagetti
TIPS 2) Τυριά για spagetti ταιριάζουν πολλά. Σας προτείνω πεκορίνο Ιταλίας με πιπέρι.