Η γελοιότητα του «δε θα τελειώσουν τα play offs»
Intime

Η γελοιότητα του «δε θα τελειώσουν τα play offs»

Ένας Παναθηναϊκός που απ’ όλες τις ομάδες είναι η μόνη που σκέφτεται το τι κάνει στο χορτάρι και απ’ την άλλη το εύκολο συμπέρασμα πως δε θα τελειώσουν τα play offs λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη.

Πέρασαν μέρες απ’ το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη και τώρα, συζητιέται σοβαρά αν υπήρξε αδικία ενός διαιτητή προς μια ομάδα. Με το εκπληκτικό συμπέρασμα του τσουβαλιάσμτος, πως ήταν κακός ο διαιτητής και τέλος. Ήταν κακός γιατί; Όπως λέει η ΑΕΚ επειδή δεν έβγαλε κάρτα για… καθυστέρηση στον Μπρινιόλι; Δεν είναι κακή η παραδοχή της αλήθειας.

Ο Μαυροβούνιος «πριονοκορδέλα» πέρασε τον Παναθηναϊκό. Όσο κι αν υπάρχουν αναλύσεις κανονισμών που τους κάνουμε λάστιχο για να πείσουμε πως δεν είναι δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ. Επειδή τη μία πάει για μπάλα, την άλλη… δεν κόβει προφανή επίθεση. Άρα αμυνθείτε ακριβώς έτσι. Για να καταλάβετε πόσο χαζό είναι το επιχείρημα με τον κανονισμό, θα μπορούσαν οι προπονητές να δίνουν εντολή στους παίκτες τους, πρεσάρετε και σταματήστε την μπάλα με το χέρι στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Πάνω στην ανάπτυξη του αντιπάλου δηλαδή.

Δε θα μπορεί να δικαιολογηθεί ανακοπή επικίνδυνης επίθεσης, οπότε καμία κάρτα. Τρόπος άμυνας. Γελοίο συμπέρασμα, γελοία αναφορά, όσο γελοίο και το επιχείρημα προφανώς. Όπως με την πρόθεση στα πέναλτι, άρα κάτσε με ανοιχτά τα χέρια και πλάτη σε κάθε προσπάθεια αντιπάλου για σέντρα ή σουτ. Αφού δε θα βλέπεις την μπάλα, γιατί να έχεις πρόθεση;

Ξεκάθαρη αλλοίωση συνθηκών αγώνα η μη αποβολή του Άμραμπατ. Στη φάση του Χατζισαφί όλοι… εντόπισαν πως τον έσπρωξε ο Κουρμπέλης. Παρότι έχουμε ξαναδεί το θεατρινίστικο τίναγμα του Ιρανού σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως το επιθετικό φάουλ που ήθελε στο ματς του πρώτου γύρου παρότι τον έσπρωξαν στην πλάτη και… έπεσε προς τα πίσω.

Όποιο συμπέρασμα κι αν βγάλει ο καθένας, κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τώρα άδικα συζητάμε απ’ τη στιγμή που η ΑΕΚ επιδίδεται σε μια επικοινωνιακή πολεμική, θεωρώντας πως… αμύνεται. Εντοπίζοντας μέχρι και πέναλτι στην τελευταία φάση του Παλάσιος με τον Αραούχο. Ντροπιαστικό ως έμπνευση και μόνο. Δε χρειάζεται ανάλυση.

Το θέμα είναι η πιο μεγάλη εικόνα. Άκρη δε θα βγει, η ΑΕΚ θα λέει πως αδικήθηκε, θα βλέπει 15 μέτρα την κροτίδα, μια κατάσταση που θυμίζει αίθουσα δικαστηρίου παρότι έχουν δει τα μάτια σας τι έχει συμβεί σε κάθε περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε, του στερήθηκαν απίστευτα αυξημένες πιθανότητες να πάρει τη νίκη σύμφωνα με όσα έγιναν στο χορτάρι. Ακόμη κι έτσι, χωρίς ιδιαίτερο κόπο έφυγε με την ισοπαλία.

Το ζήτημα είναι ακριβώς η μεγάλη εικόνα. Η στάση της ΑΕΚ είναι φετινό φαινόμενο. Φωνάζει διαρκώς, αντιδρά από πολλές πλευρές, εμπλέκοντας κι αυτούς που δεν έχουν σχέση με το θέμα της. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα πάντα, παρουσιάζοντας το πρόσωπο της μόνιμα αδικημένης και κατατρεγμένης. «Σχολή» Ολυμπιακού. Ανάλογες αντιδράσεις κι από τον Λουτσέσκου ο οποίος διαρκώς έχει κάποιο παράπονο.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι η μόνη ομάδα που παραμένει πιστή στη λογική του πρώτα το ποδόσφαιρο. Διοικητικά έχει την λιγότερη και μακράν ηπιότερη αντίδραση απ’ όλους. Το ποδοσφαιρικό τμήμα, παίκτες και κυρίως προπονητής, ποτέ δεν ασχολούνται με σφυρίγματα. Κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το μόνο που είπε είναι πως στα Play offs θα έπρεπε να σφυρίζουν καλύτεροι διαιτητές. Έχει κάπου άδικο, ή μήπως διαφωνεί κάποιος περί αυτού;

Οι υπόλοιποι, ακόμη και οι δύο μη διεκδικητές του τίτλου στη διαδικασία αυτή, πρωτίστως ασχολούνται με τρόπο υπέρμετρα έντονο κιόλας, με τη διαιτησία, την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, τον Αυγενάκη, ο ένας τον άλλον κτλ. Το ποδόσφαιρο μένει τελευταίο στη λίστα τους. Παρότι «διαφημίζουν» πως εκεί είναι οι καλύτεροι και θα κατατροπώσουν τους πάντες.

Πρωτάθλημα επικοινωνίας για πέντε, Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για τον έναν. Ακούγοντας διαρκώς κιόλας, το βασικό συμπέρασμα: Δε θα τελειώσουν τα Play Offs. Λες και είμαστε σε κάποια εμπόλεμη ζώνη και συζητάμε τόσο σοβαρά για τη διακοπή του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Στο οποίο έχουν γίνει σημαντικά λιγότερα επεισόδια στις εξέδρες, σε σχέση με άλλες εποχές. Παρότι παραγοντικά η «μάχη» είναι τεράστια.

Κι εδώ έρχεσαι να απορείς. Βλέπουμε όλοι που πάει το πράγμα. Όσο κι αν κινδυνολογούν τόσοι πολλοί με τη σκέψη για μη ολοκλήρωση των play offs, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις. Βασίζουν τη σκέψη τους σε λογικά επιχειρήματα που βλέπουμε και κατανοούμε οι πάντες. Οι αρμόδιοι αλήθεια, τί κάνουν; Κοιτούν αδιάφορα, περιμένοντας να τους «σκάσει» η… βόμβα στα χέρια και μετά να κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα.

Δυστυχώς η μόνη λύση είναι να βρουν την άκρη από μόνες τους οι ομάδες. Ανέφικτο φυσικά λόγω της πόλωσης. Ακόμη κι έτσι, ας κάνουν το παν να ολοκληρωθεί το κορυφαίο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Παρά τα κακώς κείμενα, όπως η διαιτησία στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που αδίκησε κατάφορα το «τριφύλλι».

Ευλογία η διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων, γιατί όσες ανακοινώσεις κι αν βγουν τώρα, το κλίμα θα κατευνάσει. Οι μέρες που ακολουθούν θα λειτουργήσουν ευεργετικά. Μπας και βρεθεί άκρη να έρθουν επιτέλους διαιτητές επιπέδου απ’ το εξωτερικό. Διώχνοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα, το αίσθημα της αδικίας και της αμφιβολίας. Αν αυτά διατηρούνται και με τους ξένους, τότε καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί μια και καλή.

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved