Επιστρέφει απογοητευμένος, αλλά όχι με άδειο το σακούλι…

Επιστρέφει απογοητευμένος, αλλά όχι με άδειο το σακούλι…

Ο Παναθηναϊκός έχασε διπλή βαθμολογική ευκαιρία στην Ισπανία, αλλά δεν έκανε αγωνιστικό πισωγύρισμα.

Κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος στην προσπάθειά του να καθιερωθεί στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας της Euroleague και να βρίσκεται γερά στη μάχη της διεκδίκησης των play offs. Πηγαίνοντας στην Ισπανία μετά το σερί 4 νικών κι έχοντας κατά νου ότι ακολουθεί η αναμέτρηση στην Πόλη με την Εφές (πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ), λέγαμε πως οι «πράσινοι» χρειάζονται τουλάχιστον μια νίκη σε αυτή την τριπλή εκτός έδρας αποστολή για να είναι… καλά.

Δυστυχώς, το αποτέλεσμα είναι πως επιστρέφουν στην Αθήνα με μηδέν… φασούλια στο σακούλι. Αυτό μένει από βαθμολογικής άποψης και κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς, μιας και πλέον μπαίνει το «πρέπει» σε ακόμα πιο δύσκολα και ειδικών καταστάσεων παιχνίδια. Κόντρα σε μια Εφές που προέρχεται από δύο στη σειρά ήττες και θα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ και ένα ντέρμπι να ακολουθεί λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του έτους.

Αν δει κάποιος την ουσία, όμως, αντιλαμβάνεται πως ο Παναθηναϊκός δεν επιστρέφει από τη Βαρκελώνη «άδειος». Η ομάδα του Μαυροβούνιου τεχνικού δεν έκανε πισωγύρισμα σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν είδαμε «άλλη» ομάδα σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες, που παραδόθηκε σε μια χώρα που παραδοσιακά αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Έδωσε συνέχεια στο αγωνιστικό πρόσωπο που τον χαρακτήριζε -ως ένα βαθμό τουλάχιστον- κι απλά πλήρωσε λεπτομέρειες και συγκυρίες, που μπορεί να φροντίσει να μην επαναληφθούν.

Όπως το να είναι εκτός αγώνα ο Μπέικον στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων με Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Στοιχείο που ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να κυνηγά και πάλι μεγάλες διαφορές. Κατάφερε να επιστρέψει με εξαιρετική αντίδραση και στα δύο ματς και να αγγίξει τη νίκη. Αλλά όπως του είχε χαμογελάσει η μοίρα κόντρα σε Βίρτους και Αρμάνι στο ΟΑΚΑ, έτσι του γύρισε την πλάτη στη χώρα της ιβηρικής. Το μαχητικό πνεύμα, όμως, ήταν εκεί και πάλι.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το ματς με την Μπαρτσελόνα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη ενέργειας και το γεγονός ότι φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις. Ειδικά ο Ντέρικ Ουίλιαμς από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο παρκέ (μετά τα 43 λεπτά στη Βαλένθια) φαινόταν εκτός κλίματος. Πέρα από την απουσία του επιθετικά, ήταν αρνητικός αμυντικά, επιτρέποντας στον Νίκολα Μίροτιτς να σουτάρει παντελώς ελεύθερος και να «ζεσταίνεται» από νωρίς. Γενικότερα σε αυτό το κάκιστο πρώτο δεκάλεπτο (28-12) υπήρχε εμφανής έλλειψη επικοινωνίας και κακές περιστροφές στην άμυνα που στοίχισαν. Ίσως και την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τους Νέιτ Ουόλτερς και Πάρις Λι, ειδικά με τον πρώτο που φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή του σε ορισμένες περιπτώσεις και να μην «έχει» ούτε την πάσα που έμοιαζε εύκολη για αυτόν στον τομέα της δημιουργίας.

Αντίθετα, ο Ματέους Πονίτκα έκανε τα πάντα στο παρκέ (9 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και τρομερές άμυνες). Με αυτόν στην 5άδα του ο Παναθηναϊκός είχε +12 στο επιμέρους σκορ κόντρα στην Μπαρτσελόνα! Δύο ακόμα ήταν θετικοί σε αυτόν τον τομέα και φάνηκε με την απόδοσή τους. Ο Γιώργος Παπαγιάννης (13 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ) είχε +4 όσο ήταν στο παρκέ και ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε +7!

Ο 19χρονος φόργουορντ είναι ένα ακόμα κέρδος για το «τριφύλλι» σε αυτό το ταξίδι στην Ισπανία. Πέρασε στο παρκέ στην κρίσιμη 4η περίοδο και έχει σημαντικό μερίδιο στην ανατροπή της κατάστασης σε εκείνο το σημείο. Με τις άμυνές του στον Μίροτιτς και το τρίποντο που πέτυχε. Κυρίως όμως έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο για 5-10 λεπτά. Χρόνος απαραίτητος για να μην ξεμένει από δυνάμεις και ο Ουίλιαμς.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euroleague: Έχασε «διαβολο-ευκαιρία» ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία και τα highlights

Euroleague: Έχασε «διαβολο-ευκαιρία» ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία και τα highlights

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 74-68: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά βρήκε... σίδερο (photos)

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 74-68: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά βρήκε... σίδερο (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή τίτλου στο 90ο λεπτό και «φωτιά» στην κορυφή!
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή τίτλου στο 90ο λεπτό και «φωτιά» στην κορυφή!
Αμφίβολος ο Μπόλντγουιν για το Game 3
Αμφίβολος ο Μπόλντγουιν για το Game 3
Final Four Basketball Champions League: Λύγισε στο τέλος το Περιστέρι από τη Μούρθια
Final Four Basketball Champions League: Λύγισε στο τέλος το Περιστέρι από τη Μούρθια
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved