Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 74-68: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά βρήκε... σίδερο (photos)

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 74-68: Πάλεψε σαν θηρίο, αλλά βρήκε... σίδερο (photos)

Ο Παναθηναϊκός γύρισε από το -17 στον πόντο, αλλά η αστοχία του στο τέλος έφερε την ήττα από την Μπαρτσελόνα - Πλήρωσε το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, την ευστοχία της Μπαρτσελόνα από την περιφέρεια και τα σφυρίγματα του Λάτισεβς το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός άργησε να... εμφανιστεί στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα», βρέθηκε να κυνηγά (37-20 στο 15'), αλλά όταν το έκανε, στρίμωξε την Μπαρτσελόνα και τη διαιτητική τριάδα (ειδικά τον απίστευτο Λάτισεβς) στα σχοινιά, βρέθηκε ένα σουτ μακριά από την επική ανατροπή, αλλά ξέμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε με 74-68.

Με τον Ντουέιν Μπέικον να είναι εξαφανισμένος για ένα ημίχρονο (έτρωγε «ξύλο», αλλά δεν έπαιρνε φάουλ) και να εντυπωσιάζει στο δεύτερο και ειδικά στην 4η περίοδο (10 πόντους από τους 19 σε αυτό το διάστημα), τους Παπαγιάννη και Γκουντάιτις να δίνουν λύσεις επιθετικά, τον Πονίτκα να τα κάνει όλα και τον Μαντζούκα σε ρόλο-κλειδί στο τέλος, οι «πράσινοι» έδειξαν πως είναι μαχητές και πως αξίζουν κάτι πολύ καλύτερο από το 6-8 που έχουν μετά από 14 αγωνιστικές στη Euroleague.

Η κούραση έπαιξε φυσικά το ρόλο της στο τέλος, με τον Ουίλιαμς να μην βγάζει καθόλου ενέργεια στα περίπου 24 λεπτά που αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο για μεγάλο διάστημα στο τέλος.

Η Μπαρτσελόνα στηρίχθηκε στην απίστευτη ευστοχία της (ειδικά στο πρώτο 10λεπτο είχε 8/10 τρίποντα) και σε κάποια σφυρίγματα που πήρε και ανέβηκε στο 10-4, πιάνοντας στην κορυφή τη Φενέρ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μπαρτσελόνα από πολύ νωρίς έδειξε στον Παναθηναϊκό πως το βράδυ στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» θα ήταν δύσκολο. Οι Καταλανοί έβλεπαν το αντίπαλο καλάθι σαν βαρέλι και με 8/10 τρίποντα στην πρώτη περίοδο «σκότωσαν» πολύ γρήγορα όποιο σχέδιο κι αν είχε καταστρώσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Βέβαια, η περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» έδωσε κάθε δικαίωμα στους γηπεδούχους, μιας και τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» τα βρήκαν σκούρα επιθετικά απέναντι στην πίεση των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και με 5 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο έκαναν πιο εύκολο το έργο της Μπαρτσελόνα. Η οποία μαζί με μια προκλητική βοήθεια από την τριάδα των Μπολτάουζερ, Σλάτισεβς και Μπισάνγκ βρέθηκε να προηγείται 28-12 στο 10’.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια αμυντικά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά στην επίθεση τα (μη) σφυρίγματα ήταν απίθανα. Μπέικον και Παπαγιάννης έτρωγαν ξύλο χωρίς να παίρνουν φάουλ, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί ελάχιστα (31-20 στο 14’) και να αυξηθεί ξανά, μόλις η Μπαρτσελόνα βρήκε κάποια στιγμή λύσεις απέναντι στην «πράσινη» άμυνα (37-20 στο 16’, με σερί 6-0 στο διάστημα που πήρε κάποιες ανάσες ο θετικός Πονίτκα). Ο Παπαγιάννης ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από σχεδόν 17 λεπτά αγώνα, ο Λι πέτυχε ένα ακόμα λίγο μετά, αλλά η αμυντική αδράνεια στο ζωγραφιστό των «πράσινων» τους έφερε στο -13, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (43-30).

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε πολύ διαφορετικά σε σχέση με όσα είχαν συμβεί στο πρώτο μέρος. Ο Παναθηναϊκός είχε ενέργεια στην άμυνα και με έναν καταπληκτικό Γκουντάιτις, που έκανε ότι ήθελε απέναντι στον Βέσελι, βρέθηκε στο -8 μετά από 2:30 λεπτά. Κάποιες λεπτομέρειες, όπως ένα καθαρό επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε στον Βέσελι και ένα τρίποντο του Λι, όπου η μπάλα μπήκε και βγήκε, δεν άφησαν τους «πράσινους» να βάλουν έξτρα πίεση στην Μπαρτσελόνα. Μαζί με κάποιες αμυντικές αδράνειες η διαφορά βρέθηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (55-41 στο 25’). Η ομάδα του Ράντονιτς συνέχισε να παλεύει και με τον Ντουέιν Μπέικον να «ξυπνάει» και να παίρνει επιτέλους κάποια φάουλ μείωσε ξανά στους 9 (59-50), αλλά και πάλι η Μπαρτσελόνα εκμεταλλευόταν κάθε αμυντική αδράνεια στην περιφέρεια και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +11 (62-51).

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με μια έκπληξη από τον Ράντονιτς. Έριξε στη μάχη τον Μαντζούκα για πρώτη φορά στο παιχνίδι και ο μικρός ήταν από τους πρωταγωνιστές στη δύσκολη προσπάθεια ανατροπής. Έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Μίροτιτς και με ένα δικό του τρίποντο, ο Παναθηναϊκός μείωσε μετά από το πρώτο δεκάλεπτο στους 5 (69-64 στο 36’), ενώ λίγο μετά βρέθηκε και στον πόντο (69-68), με τον Μπέικον να φτάνει τους 8 πόντους στο δεκάλεπτο, παρότι οι διαιτητές έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν ζωντανή την Μπαρτσελόνα. Οι «πράσινοι» έβγαζαν τη μία άμυνα μετά την άλλη, αλλά πέταξε στα σκουπίδια δύο ευκαιρίες που είχε για να προσπεράσει, με κακές προσπάθειες για τρίποντο από Μπέικον και Πονίτκα. Και οι Καταλανοί πήραν βαθιά ανάσα με τρίποντο του Σατοράνσκι (72-68 στο 38’). Η εξαιρετική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, δυστυχώς όμως, πήγε στράφι στο τέλος, με κακές επιλογές στην επίθεση και η Μπαρτσελόνα έφτασε στη νίκη, με τη ψυχή στο στόμα.

Δεκάλεπτα: 28-12, 43-30, 62-51, 74-68

Δείτε τα στατιστικά:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Κάνουν... θόρυβο 200 «πράσινοι» οπαδοί (video)

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Κάνουν... θόρυβο 200 «πράσινοι» οπαδοί (video)

Παρτιζάν-Αναντολού Εφές 82-79: Με τετράδα «φωτιά» επέστρεψε στις νίκες

Παρτιζάν-Αναντολού Εφές 82-79: Με τετράδα «φωτιά» επέστρεψε στις νίκες

Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved