Βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του

Βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του

Απίστευτα… αυτοκτονικός ο φετινός Παναθηναϊκός, που έχει σπαταλήσει τόσες και τόσες ευκαιρίες για το κάτι παραπάνω…

Είναι πάρα πολλές οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα στον Παναθηναϊκό. Για να διαφοροποιήσει οριστικά το στάτους του, αναφορικά με τη φετινή σεζόν. Διότι το πραγματικό του στάτους, όσο δεν είναι πρώτος, απλά δεν το πλησιάζει. Αλλά και πάλι, μπορούσε αυτή η ομάδα να κάνει το κάτι παραπάνω απ’ τα προηγούμενα χρόνια. Δίνοντας ελπίδα στον κόσμο.

Δυστυχώς, όλες τις ευκαιρίες αυτές, ο Παναθηναϊκός τις πετά στα σκουπίδια. Μένοντας στάσιμος στο ίδιο γκρουπ ομάδων. Που ναι μεν είναι… οδηγός τους φέτος, αλλά δεν του αρμόζει να πλατσουρίζει σε τόσο ρηχά νερά. Ειδικά όταν μπορεί να κολυμπήσει.

Όσο κι αν τώρα το… αίμα βράζει, η αλήθεια είναι μία: Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που είδαμε με τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι κάτι σαφώς ανώτερο και σαφώς καλύτερο. Όχι πως αυτό μειώνει την επιτυχία του αντιπάλου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι «πράσινοι» έχασαν και δε νίκησε η ομάδα της Αρκαδίας.

Το όλο κλίμα των τελευταίων ημερών ήταν περίεργο. Είχαμε τονίσει και στο προηγούμενο κείμενό μας, πως ναι μεν ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά ακόμη δεν τον έχει περπατήσει το «τριφύλλι». Δυστυχώς η επιβεβαίωση ήρθε μέσα σε λίγες μέρες. Λες και ο Παναθηναϊκός πίστεψε πως θα το πάρει εύκολα το ματς.

Ήττα σοκ. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά. Ήττα έλλειψης εγωισμού, καθώς δεν μπορεί μετά τα συνεχόμενα «χαστούκια» απ’ τον Αστέρα, δεν μπορεί μετά το περσινό 2-2 στην Τρίπολη και το σόου του Παπαδόπουλου, να μην έχεις νικήσει ένα απ’ τα επόμενα τρία ματς. Καλοί οι τσαμπουκάδες στα αποδυτήρια, αλλά λίγο ποδοσφαιρικό τσαμπουκά τον προτιμά ο οπαδός. Δεν τον είδε ούτε τώρα. Αναφερόμαστε στο 90λεπτο με τον Αστέρα, όχι γενικά.

Το κακό έγινε. Δεν μπορεί να σταθεί άλλο εκεί η ομάδα. Δε θα τη βοηθήσει να κλαίει και να μιζεριάσει. Ας κουνήσει το κεφάλι της να αφυπνιστεί. Δυστυχώς θα παραμείνει μέχρι τέλους όπως φαίνεται, σε αυτό το γκρουπ ομάδων που προσπαθούν για τα πλέι οφ ή το καλύτερο πλασάρισμα μέχρι αυτά. Ενώ οι δυνατότητές της όπως η ίδια απέδειξε, είναι παραπάνω.

Έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του ο Παναθηναϊκός. Ούτε δικαιολογίες χρειάζονται, ούτε έφταιξε ο διαιτητής, ούτε έφταιξαν τα χιόνια. Αν το ματς χάθηκε λόγω του κακού πειθαρχικού ελέγχου του Σιδηρόπουλου για ένα ημίχρονο, τότε πραγματικά τι να πουν οι πραγματικές «σφαγές» που έχει υποστεί αυτή η ομάδα.

Πείσμα θέλει. Νεύρο. Δεν τελείωσε τίποτα επειδή πέρασε η Λαμία στο Κύπελλο. Δεν τελειώνει τίποτα αν ο Παναθηναϊκός περάσει τη Λαμία. Δε θα τελειώσει τίποτα αν δεν εξασφαλιστεί και μαθηματικά μίνιμουμ η τετράδα στο Πρωτάθλημα. Για στάνταρ Παναθηναϊκού αυτά που αναφέρουμε δεν είναι επιτυχία. Είναι αποτυχία.

Απλά τα στάνταρ των τελευταίων ετών έχουν χαμηλώσει τόσο, που επιτρέπουν σε αυτή τη φουρνιά να μην αποτύχει, με «επιτεύγματα» που σε νορμάλ εποχές ήταν αιτία για κράξιμο σε όλους. Κανείς δεν παραγνωρίζει το τι έχει τραβήξει αυτή η ομάδα. Που λόγω διοικητικών «εγκλημάτων» πρέπει να αναγεννηθεί απ’ τις στάχτες της. Αυτό κάνει φέτος.

Ας το κάνει όμως. Γιατί οτιδήποτε λιγότερο, δε θα είναι αποτυχία. Ούτε μπορούμε να βρούμε λέξη που δε θα είναι υβριστική για να το περιγράψει, όσο πλούσιο κι αν είναι το Ελληνικό λεξιλόγιο. Ξαναλέμε όμως, δεν ήρθε η καταστροφή. Ήρθε μια ήττα. Κακή ήττα. Που ενοχλεί. Όπως όλες.

Μεγαλύτερη ήττα θα είναι για τον Παναθηναϊκό αν τελειώσουν οι μεταγραφές και δεν έχει αποκτήσει τους παίκτες που πρέπει. Δε γίνεται διαρκώς να φταίει ο Γιοβάνοβιτς, λες και του παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις, του δίνονται παικταράδες να επιλέξει κι αυτός τους «κόβει». Δεν μπορεί αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού, να μην σηκώνει βελτίωση. Ειδικά αν όπως λένε, υπάρχουν τόσα διαθέσιμα χρήματα για κινήσεις.

Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν δεν πάρεις παίκτες όμως; Σα να σου κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ κι εσύ να λες, δεν πειράζει ας μείνω στα σκοτάδια γιατί ξέρω πως είχα τα λεφτά του λογαριασμού.

Επιτέλους, πρέπει να κατανοήσει ο Παναθηναϊκός ως οργανισμός, πως επιβάλλεται να πράττει ως Παναθηναϊκός. Όχι με ημίμετρα, όχι με λογικές φτωχού συγγενή περιμένοντας τις τελευταίες μέρες μπας και βρεθεί παίκτης. Χωρίς εκπτώσεις. Φτάνουν οι εκπτώσεις. Αρχικά ήθελε τρεις παίκτες, μετά ο μπακ… χάθηκε στην πορεία και τώρα συζητιέται για χαφ. Κι αν αποκτηθεί. Δεν είναι λογική Παναθηναϊκού αυτή. Είναι επισφράγισμα του πόσο χαμηλά ήσουν και δυστυχώς του πόσο ψηλότερα δεν έχεις ανέβει.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved