Πήρε φόρα για τις 11 μέρες δοκιμασίας μακριά από το ΟΑΚΑ

Πήρε φόρα για τις 11 μέρες δοκιμασίας μακριά από το ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογική -και μόνο- «ένεση» από τη συντριβή της ΑΕΚ, αλλά και από τον κόσμο του, για τις τρεις εκτός έδρας μάχες που ακολουθούν σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σε μεγάλη πίεση έχει «καταφέρει» να βρίσκεται από πολύ νωρίς στη σεζόν ο Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του.

Παρότι όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της σεζόν και οι απαιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι ίσχυε από πρόπερσι και πριν, η αλήθεια είναι πως οι «πράσινοι» με το 2-7 στην Ευρωλίγκα μετά από 9 αγωνιστικές έχουν αδικήσει κατάφορα τους εαυτούς τους. Και σε συνδυασμό με την τεράστια ιστορία που κουβαλά και θα κουβαλά για πάντα αυτή η ομάδα στη φανέλα της, δεν ήθελε και πολύ για να βρίσκονται -σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο- με την πλάτη στο τοίχο.

Ο σαββατιάτικος αγώνας στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και η ευρεία νίκη με την πρώτη φετινή του «κατοστάρα» στο Πρωτάθλημα δεν δέχεται ιδιαίτερης κριτικής. Και σίγουρα δεν ανοίγει τη βαλβίδα αποσυμπίεσης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Χρήσιμα συμπεράσματα σίγουρα προέκυψαν και θα τα αναλύσουμε στη συνέχεια. Το πιο σημαντικό όμως μετά από τέτοιες νίκες στο Πρωτάθλημα είναι πως δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες του Πρίφτη να αποκτήσουν λίγο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να... γυρίσουν τη βαλβίδα της αποσυμπίεσης στα επόμενα παιχνίδια.

Και τα επόμενα (τρία) παιχνίδια είναι... ένα κι ένα! Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί για τις επόμενες 11 μέρες από σήμερα, μακριά από το ΟΑΚΑ, στο οποίο θα επιστρέψει στις 25 του μήνα κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» θα ταξιδέψουν στο Κάουνας για να αντιμετωπίσουν την προσεχή Τρίτη (16/11) τη Ζαλγκίρις του 0-9 (η οποία έχει ενισχυθεί και ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη της νίκη) και στη συνέχεια θα βρεθούν στο Μόναχο (18/11) για την κόντρα με τη Μπάγερν (η οποία είναι όλο και καλύτερη μετά την επιστροφή του κομβικούΛούτσιτς). Και φυσικά η... περιοδεία ολοκληρώνεται στο ΣΕΦ στις 22 Νοεμβρίου με το πρώτο φετινό μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χωρίς να κάνουμε ιδιαίτερες αναλύσεις για αυτά τα τρία ματς, ο καθένας καταλαβαίνει πόσο σημαντικά είναι. Ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει (ψυχολογικά κατά κύριο λόγο) να συνεχίσει χωρίς εκτός έδρας νίκη μετά από αυτή τη διαβολοβδομάδα και να βρεθεί στο 2-9 βαθμολογικά. Χρειάζεται άμεσα αποσυμπίεση και μια -τουλάχιστον- νίκη την Τρίτη ή την Πέμπτη θα τη δώσει. Για το ντέρμπι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η ιστορία έχει δείξει πώς μπορεί ένα τέτοιο ματς από μόνο του να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Θετικά ή αρνητικά για τους δύο αντιπάλους...

Επιστρέφοντας λοιπόν στο χθεσινό βράδυ στο ΟΑΚΑ, θέλω πρώτα να σταθώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Περίπου 4.000 βρέθηκαν στις εξέδρες. Το φθηνό εισιτήριο, το όνομα του αντιπάλου, η μέρα, αλλά και η γιορτή των οργανωμένων με τους αντίστοιχους της Ραπίντ χάρισαν μια πανέμορφη ατμόσφαιρα σε όσους την έζησαν από κοντά. Και έδωσαν μια τεράστια ώθηση στην ομάδα για τις επόμενες 11 ημέρες μακριά από το ΟΑΚΑ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του μία ομάδα με πολλά προβλήματα, κυρίως αμυντικά. Και τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Είναι κι αυτή μια πρόοδος σε σχέση με όσα έχουμε δει κόντρα σε ομάδες του ίδιου επιπέδου φέτος. Σε αυτό το ματς είδαμε όμως και... δημιουργία. 24 ασίστ κατέγραψε η στατιστική. Είδαμε να αλλάζει κάτι δραματικά στον τρόπο του παιχνιδιού για να έρθουν αυτές οι 24 ασίστ. Ξεκάθαρα όχι και τόσο. Απλά απέναντι σε μια λιγότερη πιεστική άμυνα, τα σουτ μπήκαν (15 στα 31 τρίποντα, παρακαλώ!), δικαιώνοντας τον Πρίφτη που έλεγε πριν από λίγο καιρό, ότι δεν είναι τόσο θέμα δημιουργία, όσο αστοχίας.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, μιας και τα προβλήματα στη δημιουργία είναι εμφανή σε πολλά παιχνίδια φέτος, αλλά και η αστοχία σε ελεύθερα σουτ είναι επίσης χαρακτηριστική στα περισσότερα εξ αυτών.

Επίσης, από τα στοιχεία που σου έχουν μείνει στο μυαλό λίγες ώρες μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ΑΕΚ, είναι τα 4/5 τρίποντα του Παπαπέτρου, ο οποίος έδειξε να αντιδρά μετά την πολύ κακή βραδιά κόντρα στην Ούνικς, το πόσο ανεβαίνει συνολικά η απόδοση της ομάδας, όταν είναι σε καλή κατάσταση ο Σαντ Ρος (σ.σ. δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στην gallery παρακάτω), αλλά και η πρώτη φορά φέτος που νιώσαμε πως ο Κέντρικ Πέρι δεν ήρθε χωρίς λόγο στον Παναθηναϊκό. Με σωστές αποφάσεις, καλές εκτελέσεις και δημιουργία στο πρώτο ημίχρονο, σε έκανε να τον προσέξεις... Για τους σωστούς λόγους, αυτή τη φορά.

ΥΓ. Άξια επαίνων η απόφαση της ΚΑΕ να βραβεύσει τον Νίκο Παππά, αποδεικνύοντας πως ξέρει να τιμά τους αθλητές που έχουν προσφέρει για χρόνια στην ομάδα και έχουν αποδείξει με πράξεις την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 100-75: Ξέσπασε με 100άρα και 15 τρίποντα στον ιστορικό αγώνα (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 100-75: Ξέσπασε με 100άρα και 15 τρίποντα στον ιστορικό αγώνα (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ: Ο λόγος που δεν έπαιξαν Μαντζούκας και Αβδάλας

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ: Ο λόγος που δεν έπαιξαν Μαντζούκας και Αβδάλας

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ: Βραβεύτηκε και αποθεώθηκε ο Παππάς στο ΟΑΚΑ (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ: Βραβεύτηκε και αποθεώθηκε ο Παππάς στο ΟΑΚΑ (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved