Η υπομονή είναι αρετή, αλλά αποκτάται με τις νίκες

Η υπομονή είναι αρετή, αλλά αποκτάται με τις νίκες

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στη Super League, αλλά η εικόνα του δεν ήταν η καλύτερη. Όμως, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ΜΟΝΟ τα αποτελέσματα και υπομονή στη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη.

Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε… πίσω του δύο συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλήματος και ενός Κυπέλλου υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς θα έλεγε κάποιος πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για αλλαγές. Και κυρίως στην τεχνική ηγεσία. Άλλωστε όπως είναι γνωστό τοις πάσι, η υπομονή αποτελεί αρετή, όμως, δεν αποτελεί… γνώρισμα των Ελλήνων. Ιδίως από την στιγμή που μιλάμε για οπαδούς, αλλά και άλλες… κατηγορίες.

Σύμφωνα με μερικές «φωνές» στα social media, που έχουν αποκτήσει τεράστια δύναμη, ο Πέδρο Μαρτίνς από «προφεσόρ» έχει μετατραπεί σ’ έναν προπονητή που έχει πιάσει… ταβάνι. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, έπειτα από δύο σερί τίτλους, έχουν γίνει μισθοφόροι και διαλέγουν παιχνίδια, ενώ όλοι αυτοί που έχουν έρθει το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να περνάνε έξω από το Ρέντη. Εξαίρεση είναι ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο λόγος; Μα φυσικά το γεγονός πως έχει καταφέρει να σκοράρει.

Και κάπου εδώ, κάποιοι ετοιμάζονται να σχίσουν τα πτυχία που έχουν πάρει. Και μιλάμε για τίτλους σπουδών που ο μέσος Έλληνας δεν τους έχει δει ούτε στο… όνειρό του. Ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς, η άσχημη πρεμιέρα με τον Ατρόμητο και το γεγονός πως η Λαμία έκανε πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό είναι τα στοιχεία που «αναγκάζουν» τον «ερυθρόλευκο» οργανισμό να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές.

Βέβαια, κανείς δεν έχει κάτσει να δει τι γίνεται στο Ρέντη σε καθημερινή βάση. Αν δηλαδή ο Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει και σε ποιο βαθμό με τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές. Δεν νομίζω πως έχει κάτσει κάποιος να μετρήσει πόσες συνεχόμενες προπονήσεις έχει καταφέρει να κάνει ο Πορτογάλος μ’ όλους τους παίκτες του διαθέσιμους. Και δεν μιλάμε για τον σοβαρό του Κώστα Φορτούνη που εξ ορισμού δεν επιτρέπει την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών στο πρόγραμμα.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο προπονητή, ίδιο βασικό κορμό, κάτι που ήταν ζητούμενο τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να παρουσιάζει τρομερή εικόνα από το πρώτο ματς. Όχι ότι η ομάδα έχει μπροστά της πολλούς μήνες από συνεχόμενα ματς και ιδιαίτερα κρίσιμα. Διότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Άπαντες θέλουν να κερδίσουν τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Το έδειξε και η Λαμία και ήταν κάτι όμορφο. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επικρατήσει αυτή τη στιγμή στον Πειραιά είναι η ηρεμία.

Δυστυχώς, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ηρεμία έρχεται μέσα από τις νίκες. Και μέσα από αυτές δίνεται χρόνος στις ομάδες να βρουν τις ισορροπίες τους και τα πατήματά τους. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μία ομάδα προσώπων και κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός, όχι μόνο στην προπόνηση, αλλά και στον χρόνο που χρειάζεται για να βγάλει μία προετοιμασία και να είναι στο 100%, όπως και τον χρόνο που θέλει για να βρει ρυθμό και αναλόγως τα ματς που θα χρειαστεί να πάρει.

Το ζητούμενο για τον Πέδρο Μαρτίνς και τον Ολυμπιακό είναι πως πρέπει σε κάθε ματς να δείχνει βελτίωση. Έστω και μικρή. Αλλά για να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίζουν χωρίς… τριβές, θα πρέπει να συνεχίζουν να κερδίσουν. Έστω και με… μισό-0. Επαγγελματικά, όπως είναι και το κλισέ. Οι νίκες θα φέρουν μεγαλύτερη υπομονή και στο τέλος της σεζόν, ουδείς θα θυμάται την εικόνα της ομάδας απέναντι στη Λαμία ή το στραβοπάτημα με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα, αν έχουν προστεθεί κι άλλες κούπες.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved