Οι απαντήσεις με ντόρτια, η διάθεση για τελικό και οι αποκαλύψεις Μαρτίνς για τη νέα σεζόν

Οι απαντήσεις με ντόρτια, η διάθεση για τελικό και οι αποκαλύψεις Μαρτίνς για τη νέα σεζόν

Ιδανικά έκλεισε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην Super League πανηγυρίζοντας μία μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση, έστειλαν… μηνύματα για τον τελικό, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς… μαρτύρησε τις σκέψεις του για την επόμενη χρονιά.

Η αυλαία των Play Off του ελληνικού πρωταθλήματος βρήκαν τον Ολυμπιακό θριαμβευτή καθώς επιβλήθηκε 4-1 του Παναθηναϊκού στο «Απ. Νικολαΐδης». Μπορεί οι «πράσινοι» να μην είναι στην καλύτερη δυνατή στιγμή τους, μπορεί να παρουσιάστηκαν με πολλά προβλήματα και με λύσεις ανάγκης, όμως, δεν παύει να αποτελούν τον μεγαλύτερο αντίπαλο των Πειραιωτών και μία επιτυχία σ’ αυτά τα ντέρμπι έχουν ιδιαίτερη και βαρύνουσα σημασία.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τις δικές του απαντήσεις στη Λεωφόρο. Αρχικά απέναντι στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά την ήττα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου οι «πράσινοι» είχαν «σπάσει» το αήττητο των Πρωταθλητών Ελλάδας. Η δεύτερη έχει να κάνει κυρίως… εσωτερικά, μια και ειδικά μετά την εξασφάλιση και του φετινού τίτλου στην Super League, είχαν αρχίσει κάποιες… μουρμούρες για τις επιλογές του Πορτογάλου στο αρχικό σχήμα παιχνιδιών των Play Off, αλλά και την εικόνα που είχαν οι ποδοσφαιριστές.

Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα! Πρόκειται για μία ομάδα που έπειτα από την επιστροφή από το πρώτο Lockdown, τον Φεβρουάριο του 2020 αγωνίζεται χωρίς καμία διακοπή. Την στιγμή που οι άλλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία για κάποιες στιγμές χαλάρωσης, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το ματς με την Γουλβς. Ακολούθησαν τα προκριματικά του Champions League και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από τις μνημειώδεις κινήσεις της ΕΠΟ.

Όμως, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τις καλύτερες απαντήσεις και μάλιστα στο πιο καίριο σημείο, αυτής της περιόδου που διανύουμε. Στο φινάλε μιας ιδιαίτερα μεγάλης και κουραστικής σεζόν και λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ πως το πιο μεγάλο κέρδος για τον Πορτογάλο κόουτς και τους παίκτες του είναι η εικόνα που είχε η ομάδα, όχι μόνο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και σ’ αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στο Φάληρο. Αλλά εκεί έπαιξε Έλληνας διαιτητής. Δεν μετράει αυτό. Δικό μου λάθος!

Ο Ολυμπιακός δείχνει στο παιχνίδι του τρομερή διάθεση και δίψα για το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βγάλει απίστευτη ένταση στο παιχνίδι τους, έχουν εκμεταλλευτεί εξαιρετικά τις ατέλειες των αντιπάλων τους και το κυριότερο έχουν πανηγυρίσει δύο μεγάλες νίκες, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ πάει στον τελικό με δύο συνεχόμενες ήττες. Ανούσιες, αλλά ήττες. Και η ήττα δεν είναι καλός σύμβουλος στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα… Η έκρηξη Γκαρσία δεν είναι προϊόν… ώριμης απόφασης. Πρόκειται για εκνευρισμό από τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Βέβαια, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν είναι καλώς καμωμένα στον Ολυμπιακό. Τα προβλήματα στην άμυνα είναι σημαντικά. Ο Μπα έχει τεθεί εκτός «μάχης», Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος κάνουν αγώνα… δρόμου και ουσιαστικά οι διαθέσιμοι αναμένεται να είναι οι Σεμέδο, Χολέμπας και Καλογερόπουλος, με τον Εμβιλά να μπαίνει από το… παράθυρο στην εξίσωση.

Όμως, όπως φάνηκε και στο ματς της Λεωφόρου, υπάρχουν προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Πειραιωτών, ειδικά αν δεχθεί έντονη πίεση. Ειδικά από την μεριά του Γάλλου μέσου, ο οποίος δεν παίζει στην θέση του και πέφτει σε μερικά λάθη. Από ένα εξ αυτών ήρθε και το τρομερό γκολ που πέτυχε ο Μαουρίσιο στο ντέρμπι και μείωσε (3-1). Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του.

Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε και ένα… spoiler για τη νέα σεζόν. Συγκεκριμένα, στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους Χασάν και Ελ Αραμπί στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν ήταν και οι δύο στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που έπαιζε στον άξονα και ο Μαροκινός κινούνταν από τα πλάγια. Και η αλήθεια είναι πως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έδειξε πιο επικίνδυνος από τα… φτερά. Εκεί που δεν έχει «κολλημένο» πάνω του έναν αμυντικό όλη την ώρα. Εκεί που έχει μεγαλύτερο χώρο και ελευθερία για να κινηθεί.

Ίσως αποτελεί και ένα σημάδι στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν και να μαρτυρά και τον λόγο που ο Ολυμπιακός κινείται και εξετάζει σοβαρά την απόκτηση ενός επιθετικού και συγκεκριμένα του Τικίνιο Σοάρες. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πέσει στην… μάχη για τον Βραζιλιάνο, καθώς είχε επικοινωνία μαζί του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΑΕ για Φιλιππούση

Ολυμπιακός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της ΠΑΕ για Φιλιππούση

ΕΟΚ: Ανέβαλλε τα ματς του Ολυμπιακού λόγω Covid-19

ΕΟΚ: Ανέβαλλε τα ματς του Ολυμπιακού λόγω Covid-19

Ολυμπιακός: Και τώρα ο ΠΑΟΚ - «Τρέχει» ο Παπασταθόπουλος

Ολυμπιακός: Και τώρα ο ΠΑΟΚ - «Τρέχει» ο Παπασταθόπουλος

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved