Επαγγελματίες… εγκληματίες!

Επαγγελματίες… εγκληματίες!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα εκτελεστικά όργανα του Μπερτομέου που για ένα ακόμα βράδυ έφερα εις πέρας την αποστολή τους ξεφτιλίζοντας το άθλημα.

Στη ζωή όλα έχουν και κάποιο όριο. Όλα; Όλα εκτός από το θράσος της Euroleague. Για μία ακόμα φορά τα εκτελεστικά όργανα του Τζόρντι Μπερτομέου έφεραν εις πέρας την αποστολή τους με τον πλέον εξοργιστικό τρόπο. Αποφάσισαν και διέταξαν την «σφαγή» του Παναθηναϊκού και χάρισαν με το «έτσι θέλω» την νίκη στην Ρεάλ Μαδρίτης. Για μία ακόμα φορά όσοι βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ και όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση έγιναν μάρτυρες του αίσχους της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Δεν μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Μιλάμε για κλοπή. Κανονική κλοπή.

Σήμερα, από αυτή εδώ τη γωνιά δεν θα μιλήσουμε για μπάσκετ. Είναι ξεκάθαρη απόφαση. Απόφαση μετά από απολύτως νηφάλια σκέψη. Θα μιλήσουμε για τα αίσχη των τριών διαιτητών που νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να παίζουν με τον ιδρώτα και τις καριέρες παικτών και προπονητών. Αν θέλετε να διαβάσετε αναλύσεις μπασκετικές (για τη ζώνη του Παναθηναϊκού, για τη διαχείριση του Βόβορα, για το βάθος του πάγκου του Λάσο κλπ, μπορείτε να διαβάσετε άλλα κείμενα που μάλλον δεν είδαν όσα ΕΓΛΗΜΑΤΑ έχουν γίνει χθες το βράδυ στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ακόμα και με πέντε εναντίον οκτώ μπορούσε!

Και όμως παρά το γεγονός πως οι Λοτερμόζερ, Γιαβόρ και Νίκολιτς μόνο την φανέλα της Ρεάλ δεν φόραγαν, ο Παναθηναϊκός πάλεψε στα ίσια το πέντε εναντίον οκτώ για πενήντα λεπτά. Και είχε τις ευκαιρίες του να πάρει το ματς με πρώτη και καλύτερη αυτή στην λήξη της κανονικής περιόδου, όπου με τους «πράσινους» να είναι έχουν 14 δευτερόλεπτα για την τελευταία επίθεση τα… θαλάσσωσαν. Ο Νέντοβιτς, καθυστέρησε, θόλωσε και ο Παναθηναϊκός δεν εξεδήλωσε επίθεση.

Τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ:

Αυτό όμως περνάει σε δεύτερη και σε τρίτη και σε τέταρτη μοίρα, έπειτα από όλα όσα έχουν γίνει. Με το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού οι διαιτητές με απίστευτο θράσος και προκλητικότητα αποφάσισαν να εγκληματήσουν εις βάρος του Παναθηναϊκού. Μερικές από τις πιο εξόφθαλμες φάσεις του αγώνα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν ήδη αποτελέσει το εφαλτήριο για την «καρατόμηση» των τριών διαιτητών είναι οι παρακάτω:

1.Το αντιαθλητικό φάουλ που τελικά δεν δίνεται πάνω στον Νεμάνια Νέντοβιτς από τον Άντονι Ράντολφ. Με το σκορ στο 61-66, 3:39 λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Σέρβος πετυχαίνει γκολ-φάουλ (ξεκάθαρα αντιαθλητικό) και οι διαιτητές παίρνουν πίσω την αρχική τους απόφαση, καταλογίζοντας απλό φάουλ.

2.Με το σκορ στο 82-85, 2:45 για το τέλος της δεύτερης παράτασης ο Γιαβόρ χρεώνει με επιθετικό φάουλ το Νέντοβιτς πάνω στον Ρούντι Φερνάντεζ. Ο Σέρβος δεν έχει κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

3. Σκορ 84-85, 1:45 για τη λήξη της δεύτερης παράτασης και οι διαιτητές αντί να χρεώσουν με επιθετικό φάουλ τον Ταβάρες που στην προσπάθειά του για σκριν μετακινεί το σώμα του και γκρεμίζει τον Μποχωρίδη, ανακαλύπτουν φάουλ του παίκτη του Παναθηναϊκού πάνω στον Αμπάλδε και τον στέλνουν στις βολές.

4.Το σκορ είναι 85-87, απομένουν 1:28 για το τέλος και υπάρχει τζάμπολ στην ρακέτα του Παναθηναϊκού. Ο Τόμπκινς πετάει στην εξέδρα τον Μπεν Μπέντιλ και ο Γιαβόρ λέει παίζεται, με τον παίκτη της Ρεάλ να είναι τετ α τετ με το καλάθι του Παναθηναϊκού και να «γράφει» το 85-89.

Ο περιβόητος Γιαβόρ, λοιπόν, είναι ο διαιτητής του αγώνα Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός. Τότε που η αναμέτρηση στη Σερβία ήθελε 6.8 δεύτερα για να ολοκληρωθεί με το σκορ στο 79-79 και ο Σπανούλης στην προσπάθειά του για να ξεμαρκαριστεί έχει ξαπλώσει τον Λάζιτς φαρδύ πλατύ στο παρκέ, με το «πρώτο βιολί» του Μπερτομέου να λέει και πάλι παίζεται και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός να «κλέβει» την νίκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Και σε αυτή τη διοργάνωση.

Οι παραπάνω φάσεις είναι μόνο μερικές από αυτές που με τις αποφάσεις τους οι διαιτητές έκλεψαν το παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν κι άλλες ακόμα που θα μπορούσαμε να σταθούμε αλλά πλέον δεν έχει σημασία. Είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και αυτός ο Παναθηναϊκός, που διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του και δεν έχει ξεκάθαρους στόχους την φετινή χρονιά, προκαλεί φόβο. Αλλιώς δεν εξηγείται ο διαρκής πόλεμος που μαίνεται εναντίον του.

*Τελικά, για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μόνο ο…. τρελός του χωριού δεν ήταν!

** Άνοιξαν στόματα χθες βράδυ. Φανταστείτε για τι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ μιλάμε!

ΥΓ1: Και δύο πραγματάκια καθαρά μπασκετικά για να είμαστε και λίγο δίκαιοι. Η αλλαγή που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι τρομακτική. Βλέπαμε την αλλαγή στο σώμα του και οι περισσότεροι λέγαμε «ΟΚ, αδυνάτισε, στέγνωσε, να δούμε πως θα το διαχειριστεί στο παρκέ». Και ο Παπαγιάννης και αγωνιστικά είναι ένας άλλος άνθρωπος. Έχει κερδίσει σε ευλυγισία, έχει κερδίσει σε ταχύτητα και σε μπασκετικό I.Q. Σκεπάζει τα στεφάνια, τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό, χαμηλώνει με σεμιναριακό τρόπο στην άμυνα πάνω στους περιφερειακούς και έχει φτιάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό το σουτ του από τα 6 μέτρα. Τραβώντας έξω τον αντίπαλό του, ανοίγοντας τις άμυνες. Η χρονιά αυτή μπορεί να αποδειχθεί από τις πλέον κομβικές της καριέρας του.

ΥΓ2: Ο Μπεν Μπέντιλ ήταν ο παίκτης «κλειδί» του χθεσινού αγώνα για τον Παναθηναϊκό. Την αναμέτρηση με την Ρεάλ ο παίκτης του «τριφυλλιού» πρέπει να τη βλέπει κάθε μέρα που ξυπνάει. Μήπως και καταλάβει τι είναι ικανός να κάνει και πως πρέπει να παίζει.

ΥΓ3: Μακάρι η χθεσινοβραδινή υπερπροσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού να μην γυρίσει μπούμερναγκ στον αυριανό αγώνα με την Άλμπα. Αλλά αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να επιδείξουν το ίδιο πρόσωπο τότε πολύ δύσκολα θα χάσουν το ματς.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
Κωπηλασία: Δεύτερο σερί ασημένιο σε Ευρωπαϊκό για Φίτσιου και Κοντού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved