Κρατάει τρίποντο και Μαουρίσιο, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει!

Κρατάει τρίποντο και Μαουρίσιο, αλλά συνεχίζει να προβληματίζει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα με 1-0, αλλά και την αλητεία του Κουμπαράκη στην φάση τραυματισμού του Αλεξανδρόπουλου.

Είναι αυτό που λέμε «πάλι καλά, που δεν πάθαμε και τίποτα».

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από νίκες και από αυτή την άποψη είναι σημαντική η δεύτερη στη σειρά νίκη στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά απέναντι στον Απόλλωνα, που δίνει μία ώθηση στην ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Διότι και πάλι η ομάδα είχε κακή απόδοση και πάλι στο τέλος πήγε να πάθει… έμφραγμα. Με τον Βόλο η μπάλα πήγε στη γωνία του Διούδη και έγινε το 1-1 , με τον Απόλλωνα η μπάλα στο 91’ από την κεφαλιά του Λισγάρα πήγε έξω δίπλα από το δοκάρι του Διούδη και το 1-0 έμεινε.

Είναι φανερό, ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα, που ξεκινάει από τα τεράστια λάθη, που έγιναν από το καλοκαίρι και τον σχεδιασμό της. Φθάσαμε η ομάδα να μην έχει δεξί μπακ να παίξει λόγω τιμωρίας του Σάντσες (τον Αντονίτο ακόμα τον περιμένουμε) και αναγκάστηκε ο Μπόλονι να βάλει τον Μολό εκεί. Πήρε μεγάλο ρίσκο, που δεν το πλήρωσε στην διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος η δεύτερη κίτρινη του Μολό και το γεγονός, ότι η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες παραλίγο να στοιχίσει ακριβά στους «πράσινους».

Φθάσαμε στο σημείο κεντρικούς χαφ ο Παναθηναϊκός να… έχει και να μην έχει στην ουσία. Ολοι φωνάζαμε, ότι χρειαζόταν ένα κεντρικό χαφ, ήρθε στις καθυστερήσεις ο Μαουρίσιο και σήμερα έκανε την διαφορά , ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Φθάσαμε στο σημείο να έχει πάρει αριστερό μπακ η ομάδα και να παίζει βασικός ο παίκτης, που θεωρείτο σαν εναλλακτική λύση και ευτυχώς, που ο Ζαγαρίτης πήγε καλά απόψε.

Όλα αυτά και άλλα πάρα πολλά, που έγιναν το καλοκαίρι και τα φώναζα, αλλά ήμουν ο… κακός της παρέας τότε, δεν μπορούν να διορθωθούν στην διάρκεια της χρονιάς. Και ούτε ο Μπόλονι μπορεί μέσα σε δύο-τρεις εβδομάδες να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Το μόνο, που μπορεί είναι να προσπαθεί να παίρνει τα τρίποντα και στα δύο τελευταία παιχνίδια το έχει καταφέρει.

Αν, όμως, η ομάδα δεν παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στα επόμενα ματς η επόμενη γκέλα είναι προ των πυλών και η τετράδα πολύ μακριά.

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει , της μετριότητας των περισσότερων παικτών του και της αδούλευτης ομάδας είναι , ότι σήμερα κόντρα στον Απόλλωνα των πολλών ελλείψεων είχε μόλις τέσσερις τελικές. Οι δύο ήταν από εκτελέσεις κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και ευκαιρίες σε κεφαλιές του Σένκεφελντ και του Καρλίτος και η άλλη στις καθυστερήσεις μετά από σουτ του Αϊτόρ. Αυτές ήταν όλες οι φάσεις του Παναθηναϊκού σε όλο το παιχνίδι εκτός από το πέναλτι, που κέρδισε.

Για το πέναλτι να είναι καλά ο Μπρούσιτς, που βγάζει το χέρι του και διώχνει την μπάλα στην σέντρα του Χατζηγιοβάνη, που είχε πάρει την μπάλα από ωραία μακρινή πάσα του Μαουρίσιο. Το πέναλτι έπρεπε να το δώσει κατευθείαν ο Κουμπαράκης, αφού έγινε μπροστά του, αλλά χρειάστηκε να πάει στο VAR, για να το δώσει, ενώ υπάρχει πέναλτι και στη συνέχεια της φάσης του Φατιόν πάνω στον Μαουρίσιο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Χατζηγιοβάνης πήρε την μπάλα και έστειλε την μπάλα εκεί, που δεν πιάνεται. Και επειδή αν το έχανε το πέναλτι ο Τάσος θα τον είχαμε σταυρώσει, ας του πούμε και ένα ευχαριστώ, για τη σημερινή νίκη, διότι αν δεν έμπαινε αυτό το γκολ , νίκη ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιρνε.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ

Θέλω να πω δύο λόγια και για το δίδυμο Μακέντα, Καρλίτος. Χωρίς υποστήριξη από τα χαφ και τους ακραίους, θα βολοδέρνουν και θα περιμένουν ένα στημένο να βάλουν ένα γκολ. Και οι δύο προσπάθησαν σήμερα , αλλά είναι φανερό, ότι όσο η ομάδα δεν έχει αυτοματισμούς από τα άκρα και τον άξονα είναι απαραίτητο να προστεθεί ένα χαφ και να παίζει ένας από τους δύο με τον άλλον να έρχεται από τον πάγκο, διότι έτσι δεν βγαίνει η συνέχεια.

Άφησα στο τέλος τον Κουμπαράκη. Θεωρώ αλητεία, ότι άφησε ατιμώρητη την επικίνδυνη αγκωνιά στο 55’ του Μπεντινέλι στον Αλεξανδρόπουλο , που έκανε ράμματα , γέμισε αίματα και έγινε αλλαγή. Όχι κόκκινη κάρτα, ούτε καν κίτρινη δεν έδειξε στον Μπεντινέλι, που έκανε και άλλα επικίνδυνα τέτοια μαρκαρίσματα , έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα πιο πριν, αλλά είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα μόλις στο 94’…

*Ο νεαρός Καραγιάννης, που μπήκε αλλαγή στην θέση του Πούγγουρα στην πρώτη του εμφάνιση είναι από τα παιδιά με μέλλον από την Ακαδημία και καλό είναι να θυμόμαστε το όνομά του.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπόλονι: «Να αναπνεύσουμε λίγο μας λείπει οξυγόνο» (video)

Μπόλονι: «Να αναπνεύσουμε λίγο μας λείπει οξυγόνο» (video)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη κι όπως να ‘ναι (videos+photos)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Νίκη κι όπως να ‘ναι (videos+photos)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Έτσι έφτασε στη νίκη (video+photos)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης 1-0: Έτσι έφτασε στη νίκη (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
Bundesliga: Το σήκωσε αήττητη η Λεβερκούζεν!
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League πριν τη μάχη με τη Ρεάλ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: Πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League πριν τη μάχη με τη Ρεάλ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι οι «πράσινοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved