Πόνταρε στα… σίγουρα

Πόνταρε στα… σίγουρα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να πάρει το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι στηρίχθηκε στις «παλιές καραβάνες» Σπανούλη και Πρίντεζη

Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι, στον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την πίεση του εντός έδρας αρνητικού αποτελέσματος της πρεμιέρας της Euroleague κόντρα στην Ζαλγκίρις και με την αρνητική παράδοση που υπάρχει στις «μονομαχίες» με τους «πράσινους» εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι και με περισσότερες λύσεις, για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα.

Το ποιοτικό βάθος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα φάνηκε όταν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πλησίασε στους τέσσερις πόντους και αντέδρασε ψύχραιμα επενδύοντας στην εμπειρία του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος σήκωσε όλο το βάρος με επιτυχία στην επίθεση.

Εκτός όμως από τις δυο «σταθερές» του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια ένα στοιχείο που καθόρισε την εξέλιξη του ματς και διευκόλυνε το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή των «ερυθρολεύκων» ήταν η απουσία παιχνιδιού στο «ζωγραφιστό» από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Αν υπήρχε κάτι που… φοβόταν ο Μπαρτζώκας ήταν η αντίδραση της «φρόντ-λάιν» στις επιθέσεις των «πρασίνων» μέσα στην ρακέτα. Όμως, τελικά αυτό δεν συνέβη και από τη στιγμή που αμυντικά ο ΜακΚίσικ τα πήγε καλά στο κυνήγι του Νέντοβιτς, ο Ολυμπιακός είχε το «πάνω χέρι».

Διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού, αντέδρασε σωστά με την περιφερειακή άμυνα και όταν τα πράγματα ζόρισαν ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκεί, για να δώσει τις λύσεις. Έμεινε βέβαια στον πάγκο στην τελευταία περίοδο, αλλά αυτό συνέβη επειδή ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ τα πήγε πολύ καλά πάνω στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ ήταν αποτελεσματικός και στην επίθεση.

Ο Κώστας Σλούκας στο ξεκίνημα του ματς έδειξε ότι μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι, αλλά από την ώρα που τραυματίστηκε δεν βοήθησε όσο περίμεναν στον Ολυμπιακό.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ένα ακόμη ζήτημα που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι εκείνο του ξεκάθαρου ρόλου στον Άαρον Χάρισον, ο οποίος διαθέτει την ποιότητα για να σηκώσει επιθετικά το βάρος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο ξεκάθαρος ο ρόλος του.

Όλα αυτά βέβαια, θα διορθωθούν στην συνέχεια μέσα από τα παιχνίδια, καθώς όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα της Euroleague μιλάμε για μια σεζόν πολύ ιδιαίτερη και απρόβλεπτη, όπου στόχος των ομάδων (όπως είναι ο Ολυμπιακός), παραμένει η διατήρηση στο υψηλό επίπεδο, αποφεύγοντας τα στραβοπατήματα. Σε πρώτη φάση, φάνηκε ότι το πάθημα με την Ζαλγκίρις, έγινε μάθημα στους «ερυθρόλευκους»…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved