Κάτω η μπάλα!

Κάτω η μπάλα!

Ο Παναθηναϊκός πήρε το «διπλό» στην Μόσχα, πήρε τον Σάικς (για έναν μήνα), πήρε… ψυχολογία για το ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να κρατήσει τα... πόδια του κολλημένα στο πάτωμα! –Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος

Λοιπόν, πριν μπούμε στο… παρασύνθημα ας βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους. Έχει γίνει της μόδας τις τελευταίες ημέρες όταν αναφερόμαστε στο παιχνίδι της Χίμκι με τον Παναθηναϊκό να γίνεται λόγος συνεχώς για τις σημαντικές απουσίες της ομάδας του Ρίμας Κουρτινάιτις. Η… αγαπημένη ατάκα είναι «Διπλό απέναντι στην μισή Χίμκι πήρε ο Παναθηναϊκός». Βέβαια στην ατάκα αυτή κρύβεται όλο το κόμπλεξ. Γιατί αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι και ο Παναθηναϊκός… μισός ήταν. Χωρίς τρεις παίκτες πεντάδας έπαιζε. Το παιχνίδι το πήραν ο Μποχωρίδης, ο Κασελάκης, ο Μήτογλου, ο Μπέντιλ, ο Όγκαστ… Δεν το έχασαν οι μισοί της Χίμκι. Αυτά και τέλος για όλα όσα έγιναν στην Ρωσία. Φρέσκα κουλούρια.

Αναγκαία ενίσχυση

Ο Παναθηναϊκός με τους Τζάκσον και Σαντ-Ρος στα πιτς, κινήθηκε αστραπιαία και ενισχύθηκε με μια από τις καλύτερες επιλογές που είχε στα χέρια του. Και πριν προλάβετε να… κράξετε, να πούμε ότι η λίστα των παικτών που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι έχουν οι «πράσινοι» στα χέρια του, συμβαδίζουν με τα δεδομένα της εποχής (Οκτώβριος), αλλά και με τα νέα οικονομικά δεδομένα του «τριφυλλιού». Ο Κίφερ Σάικς είναι ένας εξαιρετικός περιφερειακός παίκτης, με έντονη την αίσθηση του… σκορ, μπορεί να δημιουργήσει, είναι δυνατός και έχει και εμπειρία από την διοργάνωση. Στοιχεία που είναι πάρα πολύ σημαντικά, αυτή τη στιγμή για την ομάδα. Όσο για το μηνιαίο συμβόλαιο, είναι κάτι απόλυτα σύνηθες πλέον όταν οι ομάδες θέλουν να καλύψουν τα κενά τους (λόγω τραυματισμών) ειδικά από την στιγμή που ακολουθεί πολύ, πολύ δύσκολο πρόγραμμα.

Ο Ολυμπιακός, η Τρίτη και 13 και η… συνέχεια

Για όσους δεν το έχετε προσέξει ο Παναθηναϊκός μέσα στο Οκτώβριο έχει έναν μίνι… «Γολγοθά». Μην έχετε στο μυαλό σας μόνο το ματς με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή το βράδυ. Αμέσως μετά, Τρίτη και 13 οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στην Γαλλία την Βιλερμπάν, την Τετάρτη «πετάνε» για Ισπανία και την Πέμπτη (15/10) κοντράρονται με την νέα Μπαρτσελόνα των Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νικ Καλάθη. Μια εβδομάδα μετά (22/10) θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ την Φενέρμπαχτσε και ο μήνας «κλείνει» στην Μόσχα, μια ημέρα μετά την Εθνική μας εορτή, απέναντι στην Ζενίτ των Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντή Παναγιωτόπουλου και Μάνου Παπαδόπουλου.

Όποιος διάβασε την παραπάνω παράγραφο μπορεί εύκολα να αντιληφθεί γιατί ο Παναθηναϊκός κινήθηκε για την απόκτηση του Σάικς. Για την απόκτηση ενός περιφερειακού «παιγμένου» σε άριστη φυσική κατάσταση, με εμπειρία, που μπορεί να βοηθήσει άμεσα την ομάδα.

Πόδια στη γη, μυαλά στο κεφάλι

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι ο μεγάλος βαθμός απειρίας που φέρει η ομάδα. Και στον τομέα της Euroleague αλλά και στην διαχείριση καταστάσεων και συναισθημάτων. Γι αυτό και το «διπλό» στην πρεμιέρα (μετά τις άσχημες εμφανίσεις των φιλικών και του Super Cup) ήταν… γιατρικό για την συνέχεια. Η νίκη αυτή είναι μεγάλη παγίδα για τους «πράσινους». Άπαντες θα πρέπει να καταλάβουν πως η νίκη αυτή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ροζ φύλλο. Η μπάλα στα αποδυτήρια θα πρέπει να μείνει… κάτω και να μην πάρει αέρα κανενός το μυαλό στο ΟΑΚΑ. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Ρωσία, Βόβορας, Γιαπλές και Παπαπέτρου μίλησαν με τον καλύτερο τρόπο και έδειξαν να μην υπάρχει κίνδυνος σε αυτό το κομμάτι.

Φαβορί ο Ολυμπιακός

Όλοι λένε ότι ο αγώνας της Παρασκευής για τον Παναθηναϊκό είναι όλη η σεζόν. Ότι και καλά αν χάσουν οι «πράσινοι» θα έχουν τριγμούς, θα έχουν προβλήματα. Λάθος. Ψέμα. Σαφώς και είναι τεράστιος αγώνας για το «τριφύλλι». Αλλά μέχρι εκεί.  Παράλληλα όμως είναι και τεράστιος αγώνας για τον Ολυμπιακό. Τον νέο Ολυμπιακό που προέρχεται από εντός έδρας ήττα. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ζαλγκίρις ήταν το φαβορί. Και κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι και πάλι το φαβορί.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved