Το χαφ του Παναθηναϊκού έτσι πρέπει να είναι!

Το χαφ του Παναθηναϊκού έτσι πρέπει να είναι!

Ποδοσφαιριστή με προσωπικότητα, εμπειρία και κυρίως ικανότητα ανάμεσα στα… κουτιά χρειάζεται ο Παναθηναϊκός κι όχι έναν ακόμη κόφτη!

Μεταγραφές, φιλικά, Παναθηναϊκός TV, χαμός! Γενικός χαμός, θετικός χαμός είναι η αλήθεια. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Είπαμε, αν σε κάτι ο Παναθηναϊκός έχει δυναμώσει τους τελευταίους μήνες (σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια) είναι στην επικοινωνία. Αυτό δεν προϋποθέτει πως θα γίνει και καλύτερος ως ομάδα, αλλά είναι σαφώς ένας τομέας που χρειάζεται σε ένα κλαμπ του μεγέθους του «τριφυλλιού». Αρκεί να χρησιμοποιείται για το καλό της ομάδας και όχι για κάτι άλλο. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά, πάμε παρακάτω.

Τα φιλικά τα βλέπουμε, είναι αφελές αυτή τη στιγμή να βγουν συμπεράσματα, κάτι που δεν κάνει ούτε ο ίδιος ο Πογιάτος που ξέρει και δέκα φορές καλύτερα απ’ τον πιο καταρτισμένος ποδοσφαιρόφιλο. Το Παναθηναϊκός TV είναι μια κίνηση που θα φανεί αν αποδειχθεί θετική για το «τριφύλλι», τη στιγμή πάντως που ως πράξη διαφοροποίησης από μια κατάσταση που είχε… βαλτώσει σε τηλεοπτικό επίπεδο, είναι ήδη επιτυχημένη. Ακόμη κι αν φαντάζει αδύνατο να κατορθώσει το «τριφύλλι» να βγάλει τα 5.700.000 που αρνήθηκε να πάρει. Τώρα μην ξεχνάμε πως δε θα είναι μόνο η ΠΑΕ, θα έχει και τα δικαιώματα του Α.Ο. Μην το ξεχνάμε…

Που καταλήγουν όλα; Στις μεταγραφές… Δηλαδή στη δημιουργία ενός ρόστερ που πρέπει να βοηθήσει τον προπονητή να εφαρμόσει το πλάνο και τη φιλοσοφία του, προκειμένου να γίνει η ομάδα καλύτερη. Ας εστιάσουμε λίγο στον χαφ που ψάχνει ο Παναθηναϊκός. Εκεί δηλαδή που ο Ρόκα και ο Πογιάτος θα ήθελαν τον Μπενιάτ, αλλά το αν θα γίνει ή όχι θα φανεί. Άλλωστε είναι απόφαση του παίκτη. Όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Όμως ο Βάσκος ως επιλογή κι ως σκέψη, μας δείχνει πολλά.

Πολλά και κυρίως σωστά! Σύμφωνα με τη δική μας λογική πάντα… Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη παίκτη όπως ο Ανουάρ. Όχι επειδή είναι κακός ο ποδοσφαιριστής της Βαγιαδολίδ που είδαμε για μισή σεζόν στο «τριφύλλι». Απλά είναι κόφτης. Είναι 6άρι. Στο 4-3-3 μπορεί να είναι μόνο αυτός που θα πάρει θέση μπροστά απ’ τα στόπερ. Στη βάση του ανάποδου τριγώνου στη μεσαία γραμμή δηλαδή. Για να τρέχει, να καλύπτει, να μαρκάρει. Αλλά ακόμη κι έτσι, τον φοβάσαι λίγο στην πρώτη πάσα.

Κόφτες έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του. Υπάρχει ο Κουρμπέλης υπάρχει κι ο Αλεξανδρόπουλος. Ο νεαρός… δεν πρέπει να λέγεται πλέον νεαρός. Έπαιξε σε σημαντικά ματς στα πλέι οφ. Είναι καιρό στην πρώτη ομάδα. Ούτε… τρακαρισμένος είναι, ούτε ψαρωμένος έδειξε όταν χρησιμοποιήθηκε και συνολικά πρέπει να πάρει το χρόνο για να εξελιχθεί και να βελτιωθεί. Αν έρθει κι άλλο 6άρι θα περάσει ο Αλεξανδρόπουλος ως τρίτη λύση. Ποιο το νόημα;

Την ίδια ώρα, υπάρχουν ερωτηματικά αναφορικά με τα κεντρικά χαφ. Ο Βιγιαφάνιες είναι παικταράς. Είναι όμως 8άρι; Θα τον δούμε. Ο Μπουζούκης το ίδιο. Αμφότεροι είναι… 8-10άρια και περισσότερο 10άρια. Ο Αγιούμπ απ’ την άλλη, βγάζει τραυματισμούς, μισή σεζόν που είναι στην ομάδα δεν έχει πραγματοποιήσει μια εμφάνιση που να πεις «αυτός είναι όντως καλός». Υπάρχει βέβαια και είναι μια λύση. Σε όλες τις λύσεις, πάντως, μπαίνει ένα μικρό ερωτηματικό δίπλα…

Γι’ αυτό ο Παναθηναϊκός θέλει κεντρικό χαφ. Θέλει… box to box που λέμε και στο χωριό μας. Θέλει εσωτερικό μέσο. Τον ποδοσφαιριστή που θα πιέσει σωστά ανασταλτικά, που θα κουβαλήσει την μπάλα, που θα πατήσει περιοχή, που θα απειλήσει με σουτ. Τον παίκτη που θα έχει και εμπειρία για να βοηθήσει τακτικά όλη την ομάδα. Βλέπετε το 4-3-3 δεν είναι εύκολο σύστημα. Είναι άκρως αποτελεσματικό, αλλά δεν είναι εύκολο. Ειδικά για την τριάδα των χαφ.

Ο κόφτης σου πρέπει να μπορεί να κρατήσει και να δώσει σωστά τη μπάλα, οι εσωτερικοί σου πρέπει να έχουν τρεξίματα και να καλύπτουν στα άκρα όποτε χρειαστεί, πέρα απ’ το γεγονός πως οι βασικοί μοχλοί πίεσης του αντιπάλου. Εκεί λοιπόν θέλει ο Παναθηναϊκός ποδοσφαιριστή έτοιμο να γίνει βασικός. Δε θέλει λύση, δε θέλει ένα… στοίχημα, δε θέλει κάποιον που ίσως να σου βγει. Θέλει κάποιον που θα έχει αυξημένες πιθανότητες να σου πετύχει ως κίνηση, την ίδια στιγμή που θα μπορεί να σου ισορροπήσει τακτικά όλη την ομάδα.

Επειδή δεν είχε ο Παναθηναϊκός βασικά μπακ (τώρα απέκτησε τον Σάντσες) στο μυαλό μας είχαμε πως αυτές είναι οι σημαντικότερες κινήσεις του Παναθηναϊκού. Όχι. Οι «πράσινοι» επιβάλλεται να κάνουν την καλύτερη κίνησή τους στα χαφ. Πήραν ήδη τον Βιγιαφάνιες, με ένα ακόμη κεντρικό μέσο που θα έχει και παραστάσεις και ικανότητα να σε οδηγήσει, τότε ναι θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου για το βήμα παραπάνω.

Ο Μπενιάτ ως λογική μεταγραφής λοιπόν, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Όχι λόγω του ποιος είναι και του ονόματός του, αλλά κυρίως επειδή δείχνει τη φιλοσοφία της αναζήτησης των «πράσινων» για τη μεσαία γραμμή. Είτε είναι ο Βάσκος είτε είναι κάποιος σαν κι αυτόν, ο Παναθηναϊκός θα έχει ενισχυθεί σημαντικά. Πρώτα όμως πρέπει να σιγουρέψουν οι «πράσινοι» το τι θέλουν. Για εμάς θέλουν ξεκάθαρα 8άρι. Αλλά το τι θα πουν οι ίδιοι έχει σημασία. Όσο συζητάμε για Μπενιάτ ή Ανουάρ (παράδειγμα φέρνουμε) είναι σα να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Ήρθε… έτοιμος ο Φακούντο Σάντσες!

Παναθηναϊκός: Ήρθε… έτοιμος ο Φακούντο Σάντσες!

Παναθηναϊκός: Βίντεο με Σάντσες, εκτός Καρλίτος, «Βίγια»

Παναθηναϊκός: Βίντεο με Σάντσες, εκτός Καρλίτος, «Βίγια»

Παναθηναϊκός: Το «αντίο» στον Πουλόπουλο

Παναθηναϊκός: Το «αντίο» στον Πουλόπουλο

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
ΚΑΕ Παναθηναϊκός Aktor: Στους "πράσινους" ο Ναν μέχρι το 2026
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με ΛεΜπρόν κι άλλους διάσημους καλεσμένους ο γάμος του με την Μαράια
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για τα Κύπελλα Ευρώπης και τη Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινη» γιορτή στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα - Γενική είσοδος 7 ευρώ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved