Το… αισιόδοξο -50% στο μπάσκετ!

Το… αισιόδοξο -50% στο μπάσκετ!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη νέα συνθήκη στην οποία μπαίνει το μπάσκετ, αλλά και το σύνολο του αθλητισμού, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού…

Μετά την πρώτη κερδισμένη μάχη στον πόλεμο κατά του κορονοϊού, αυτή δηλαδή που αφορούσε στη δημόσια υγεία (εξάπλωση, κρούσματα, θύματα κλπ), σταδιακά ξεκαθαρίζει το τοπίο και στα υπόλοιπα μέτωπα. Και πρωτίστως στο οικονομικό. Εκεί που ο αθλητισμός μοιάζει να είναι το μεγαλύτερο θύμα. Ειδικά στο μπάσκετ.

Γιατί; Διότι το μπάσκετ είναι το κατεξοχήν άθλημα που το κόστος για να είσαι σε υψηλό επίπεδο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το έσοδο. Με δυο λόγια, τα λεφτά που απαιτούνται σε σχέση με αυτά που μπαίνουν στο ταμείο είναι η… μέρα με τη νύχτα. Και μάλιστα καταμεσήμερο με… βαθιά μεσάνυχτα! Πλέον λοιπόν, οι άνθρωποι του χώρου αρχίζουν να αποτιμούν τη ζημιά.

Την Κυριακή που μας πέρασε, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε ότι η μείωση των εσόδων των ομάδων με τις παρούσες συνθήκες θα φτάσει το 50%, ενώ ένα 24ώρο μετά ο μεγαλομέτοχος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, χαρακτήρισε αισιόδοξο αυτό το σενάριο… Ο Λιόλιος που δεν τον λες και… άσχετο με τα επιχειρηματικά και τα οικονομικά.

Να το κάνουμε ακόμη πιο λιανά. Αυτό που έρχεται όχι στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο αλλά παντού, την επόμενη διετία, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, θα μοιάζει με… Αρμαγεδδών. Απλά ο αθλητισμός θα «πονέσει» πρώτος και περισσότερο, διότι θα στερηθεί το βασικό του έσοδο/πλεονέκτημα έναντι των άλλων τομέων: Τον κόσμο.

Δεν ξέρω πώς και αν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η κρίση. Επίσης αμφιβάλλω αν το manual της εποχής των μνημονίων θα μας βοηθήσει καθώς οι συνθήκες τώρα είναι σαφώς πιο ακραίες… Σε όλους τους τομείς. Ο αθλητισμός μπαίνει σε μια νέα συνθήκη. Άκρως πολεμική. Την πιο… πολεμική απ’όσες έχουμε συναντήσει εδώ και 80 χρόνια. Καλό κουράγιο…

Υγ. Διάβασα κάπου ότι ο υπάλληλος της ΕΟΚ και υποψήφιος Πρόεδρος της, Παναγιώτης Φασούλας, θέλει να αναβαθμίσει το γυναικείο μπάσκετ και έχει προτάσεις. Και αναρωτιέμαι, γιατί δεν έχει καταθέσει έστω μισή πρόταση για την αναβάθμιση του γυναικείου μπάσκετ εδώ και τόσα χρόνια, μέσω της συζύγου του που είναι μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΟΚ… Κάπου να υπάρχει ένα όριο…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved