Αντί για βήμα μπρος, κάνεις πίσω…

Αντί για βήμα μπρος, κάνεις πίσω…

Η φετινή σεζόν μικρή σημασία έχει, αλλά η εξέλιξη της ομάδας ξεκάθαρα προβληματίζει!

Όσο το μυαλό μας είναι στο αν θα μπει η ομάδα στα πλέι οφ, απλά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Για τον Παναθηναϊκό όλα είναι δύσκολα. Μπορεί να υπάρχουν… εκλάμψεις αισιοδοξίας, όμως δεν είναι τίποτα άλλο από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η ομάδα μέχρι τώρα κάνει ένα καλό ματς και αμέσως κάνει βήματα προς τα πίσω. Καταλήγοντας διαρκώς στην ίδια αφετηρία. Μένουμε στο αγωνιστικό επειδή εκεί είναι ο «καθρέφτης» σου. Βαθμολογικά είτε βγεις 6ος είτε 3ος, δεν αλλάζει το παραμικρό. Ούτε Ευρώπη θα παίξεις, ούτε τίτλο θα κατακτήσεις, ούτε τίποτα. Άρα ποια είναι η ουσία της αγωνιστικής περιόδου;

Αυτή ακριβώς που γνωρίζαμε απ’ την αρχή αυτού του πλάνου. Δηλαδή να κάνεις το πιο σταθερό σου βήμα. Να έρθεις πιο κοντά προς την κορυφή. Ξέρουμε πως δε γινόταν να διεκδικήσεις πρωτιά, αλλά να μπεις στη λογική του Πρωταθλητισμού. Όχι να κάνεις, αλλά να έχεις αυτή τη λογική. Μέσω της περισσότερης εμπειρίας και ποιότητας. Τίποτα απ’ αυτά δεν έχουν γίνει στο πρώτο μισό της σεζόν (ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος). Οι παίκτες που θα σου έδιναν ποιότητα και εμπειρία, στην πλειοψηφία τους δεν «έπιασαν» και δε νομίζουμε να αλλάξει κάτι σημαντικά στο υπόλοιπο της περιόδου. Αγωνιστικά υπήρξαν ματς που η απόδοσή σου ήταν καλή, όμως πάντα με υποσημειώσεις. Κοινώς έπαιζες καλά αλλά δεν έβαζες γκολ, έπαιζες καλά αλλά δε νικούσες. Υπήρξαν βέβαια και αρκετά ματς που δεν ήσουν ούτε καν υποφερτός. Αυτόματα λοιπόν η σεζόν που θα σε σταθεροποιούσε και θα σου έδινε τη δυνατότητα με απλές κινήσεις το καλοκαίρι να γίνεις διεκδικητής του τίτλου, έχει μετατραπεί σε μια περίοδο χειρότερη απ’ την αντίστοιχη περσινή. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως την περασμένη σεζόν υπήρχαν οι περιορισμοί.

Πρακτικά λοιπόν, ένα ήταν το βήμα μπροστά που έπρεπε να κάνεις. Σε επίπεδο νοοτροπίας, αγωνιστικής λογικής, συνολικής αντίδρασης ομάδας. Όλα αυτά να οδηγούν προς μια πιο φυσιολογική κατάσταση σε επίπεδο Παναθηναϊκού. Ένα σύνολο δηλαδή που είτε χάσει είτε κερδίσει, θα είναι «ποτισμένο» με τη σωστή νοοτροπία. Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Το χειρότερο όλων είναι πως ο Παναθηναϊκός εκεί ακριβώς δε δείχνει να έχει κάνει όχι βήμα μπροστά, αλλά ούτε εκατοστό! Λες και φοβάται το «τριφύλλι» να νικήσει, λες και δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Κατάληξη όλων αυτών, είναι να θεωρείται νορμάλ όταν δε νίκησες. Ήρθες ισοπαλία; Οκ μωρέ δεν έγινε και τίποτα, δεν έχασες κιόλας. Αυτό βέβαια δεν είναι λογική που θα σε οδηγήσει στον Πρωταθλητισμό.

Το ζητούμενο λοιπόν πρέπει να πάψει να είναι τα πλέι οφ. Εκεί αν μπεις δε θα έχεις κάνει τίποτα, αν δεν μπεις θα έχεις αποτύχει παταγωδώς. Τόσο απλά τα πράγματα. Άλλωστε είσαι 4 βαθμούς πίσω απ’ την 3η θέση, τη στιγμή που έχεις κάνει μόλις τέσσερις νίκες σε όλο τον πρώτο γύρο! Απλά υποφερτός να είσαι, θα βρεθείς στην εξάδα λοιπόν. Αλλά και πάλι, εκεί που πρέπει να επικεντρωθείς είναι το πώς θα «χτίσεις» για την επόμενη σεζόν. Εκείνη που θα έχει νόημα, θα έχει άγχος, πίεση και ανάγκη όχι για να είσαι λίγο βελτιωμένος απλά. Θα πρέπει να κάνεις Πρωταθλητισμό και όχι μόνο να μπεις στη λογική του. Μέχρι τώρα έχεις… πετάξει στα σκουπίδια έναν καλοκαιρινό σχεδιασμό και έναν γύρο Πρωταθλήματος. Έχεις μπροστά σου τον Ιανουάριο και τον δεύτερο γύρο του… μαραθωνίου για να μπεις σε σωστή σειρά.

Όσο ο Παναθηναϊκός κάνει ένα βήμα μπροστά κι ένα πίσω, τότε τσάμπα συζητάμε. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ίδιο σημείο και δε θα διορθώνεται το παραμικρό. Όχι μόνο απέναντι σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο ΟΣΦΠ που είναι διαφορετικό επίπεδο από σένα, αλλά κι απέναντι στην ΑΕΚ που φέτος έχει παρουσιάσει αυτό το χάλι και θα έπρεπε να την έχεις από κάτω. Σαφώς και πρώτα κοιτάμε τον εαυτό μας, αλλά το πόσο κακός είναι ο Παναθηναϊκός φαίνεται απ’ τη σύγκριση με τους υπόλοιπους. Δείτε ποιοι είναι πάνω από εμάς, δείτε τι αποτελέσματα έχουν αυτοί και θα καταλάβετε. Η σεζόν της σταθερότητας και της αποφασιστικής βελτίωσης ενόψει Πρωταθλητισμού του 2020-21, έχει μετατραπεί σε οπισθοχώρηση και αμφιβολία. Διορθώνεται το πράγμα; Θα φανεί από εδώ και πέρα. Δεδομένα θέλει δουλειά… Θέλει να διορθώσεις όσα λάθη έκανες τόσους μήνες. Μπορείς; Θα δείξει!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved