Να μπει όριο ηλικίας και θητείας στους βουλευτές!

Να μπει όριο ηλικίας και θητείας στους βουλευτές!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το επικίνδυνο νταραβέρι του αθλητισμού με την Πολιτεία.

Θα το πω κομψά. Όσο πιο κομψά μπορώ. Θεωρώ το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, φωτογραφικό. Όχι όλο. Προς Θεού. Υπάρχουν και σοβαρά άρθρα μέσα. Το περιβόητο όμως άρθρο 8 πέρα από το ότι μοιάζει με… ξεκαθάρισμα λογαριασμών (για ποιου το χατίρι θα αποδειχτεί εντός ολίγων μηνών) κρύβει και κινδύνους. Κι όχι μόνο για το μπάσκετ. Για όλο τον αθλητισμό. Και για αυτό δεν θα χρειαστεί (δυστυχώς) να κάνουμε ιδιαίτερη υπομονή. Θα το φάμε το χαστούκι σε χρόνο dt. Εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι η ΔΟΕ θα δεχτεί το αυτοδιοίκητο του αθλητισμού να γίνεται… σουρωτήρι με όρια θητείας, ηλικίας κλπ. Και μάλιστα για Ερασιτέχνες παράγοντες.

Με δυο λόγια θα έρθει η οποιαδήποτε κυβέρνηση να περιορίσει τον εθελοντισμό! Απίστευτο κι όμως ελληνικό. Το πλέον δυσάρεστο είναι το χθεσινό… παζάρι που μπήκαν κάποιες Ομοσπονδίες- μέσω ΕΟΕ- με το υπουργείο: «Να μην το κάνουμε 70 αλλά να το πάμε στο 75 το όριο ηλικίας…» είπαν κάποιες ομοσπονδίες υποπίπτοντας σε τεράστιο ολίσθημα.

Και γιατί αποδεικνύουν κάποιοι «ομοσπονδιάρχες» πως είναι μόνο για την πάρτη τους αλλά και διότι δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί το πόσο επικίνδυνο είναι όλο αυτό το νταραβέρι.

Γιατί αν σήμερα αφήσεις την Πολιτεία να αποφασίσει για το πόσο χρονών θα είναι ο… πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ (λες και θα τους βάλει να τρέξουν…) αύριο θα αποφασίσει για το ποιοι θα διοικούν. Με ονόματα, διευθύνσεις και παραγγελιές! Ανάλογα με τον ποιον θα γουστάρει η εκάστοτε κυβέρνηση… Τι; Όχι;

Να πάμε και παρακάτω; Να πάμε. Από την στιγμή που ένας άνθρωπος άνω των 70/75/80 κοκ ετών είναι ακατάλληλος για να διοικήσει μία Ομοσπονδία- σύμφωνα με τον τωρινό νομοθέτη- γιατί να είναι κατάλληλος για βουλευτής; Να θεσπιστεί λοιπόν ηλικιακό όριο σε όλες τις εκλόγιμες θέσεις ανά την Επικράτεια! Κι ας είναι ρατσιστικό/αντισυνταγματικό κλπ. Να μπει και όριο θητείας. Δυο και τέλος. Εκτός και αν οι βουλευτές είναι ανώτερα όντα από τους υπολοίπους ανθρώπους. Κι αν μου πει κάποιος ότι όρια ηλικίας και θητειών σε βουλευτές υπάρχουν μόνο σε κάτι χώρες της… Λατινικής Αμερικής, φαντάζομαι ότι τέτοιοι συσχετισμοί στην Ελλάδα δεν γίνονται ή δεν θα γίνουν μόνο με αυτή την αφορμή. Υπάρχουν και άλλες σοβαρότερες.

Το χειρότερο δε είναι πως όλα αυτά γίνονται με το μανδύα της… αγάπης για τον αθλητισμό και ειδικά για το μπάσκετ. Και ερωτώ: Ποιος αγαπάει τελικά το μπάσκετ και πώς το αποδεικνύει; Γιατί την ώρα που η ΕΟΚ έφερνε τον μέγα Ρικ Πιτίνο για να διεκδικήσει την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αυτοί που… κόπτονται για το καλό του μπάσκετ δεν έμπαιναν καν στον κόπο να απαντήσουν στην πρόταση της Ομοσπονδίας να διοργανώσουμε το Προολυμπιακό τουρνουά στην Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επίτευξη του στόχου. Προσέξτε. Ούτε καν απάντησαν. Κι αυτό δείχνει πολλά.

 

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved