Τζάμπα τα λεφτά, και χωρίς VAR ίδιο ήταν το ρεζίλι

Τζάμπα τα λεφτά, και χωρίς VAR ίδιο ήταν το ρεζίλι

Τι το θέλουμε το VAR αφού ούτε ξέρουμε, ούτε και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά;

Πρεμιέρα πρωταθλήματος, το πρώτο στην ιστορία με τη χρήση VAR στα ελληνικά γήπεδα, και είναι σαν να μην… πέρασε μια μέρα από τα προηγούμενα πρωταθλήματα. Τα είδαμε όλα σε Λαμία, Θεσσαλονίκη και Πειραιά για ακόμα μια φορά, με την ανικανότητα ή την επιλεκτική αν θέλετε ανικανότητα, των Ελλήνων διαιτητών. Το… VAR μας μάρανε κατά τα άλλα. Η αρχή έγινε στη Λαμία, όπου σε καθαρό χέρι του Βύντρα – με βάση και τους νέους κανονισμούς δεν έχει σημασία το αν είναι πολύ κοντά και δεν προλαβαίνει να αντιδράσει όταν είναι μέσα στην περιοχή ο παίκτης που υποπίπτει στην παράβαση – ο διαιτητής Σκουλάς δεν καταλόγισε τίποτα. Όχι μόνο αυτό, αλλά δεν συμβουλεύτηκε καν το VAR. Πιθανότατα ήταν ενήμερος για την… παραγγελία με τα σουβλάκια που έφτασε με τη σέντρα και δεν ήθελε να… ενοχλήσει. Ως γνωστόν, όταν τρώμε δεν… σφυράμε, το φαγάκι μας κοιτάμε.

Εν τέλει, έκανε χρήση VAR ο εν λόγω διαιτητής, για μια φάση όπου δεν χρειαζόταν επί της ουσίας. Το χέρι του Πλιάτσικα στο χέρι που κερδίζει ο Παναθηναϊκός είναι ολοφάνερο, δεν χρειαζόταν κατά την άποψή μας η χρήση της τεχνολογίας για να το δει κανείς. Ίσως βέβαια, να είχε και τον σκοπό του. Με τα όσα ακολούθησαν (πιθανόν και με όσα θα ακολουθήσουν), είναι βολικό να λένε δεξιά κι αριστερά «τι φωνάζει ο Παναθηναϊκός, το πρώτο πέναλτι με VAR στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος έχει κερδίσει». Το χρησιμοποίησε και πάλι για τη φάση του Μακέντα, όπου κι εκεί έκανε λάθος… στο λάθος αφού αν θέλει να τιμωρήσει το πάτημα και το θεωρεί ηθελημένο, μπορεί κάλλιστα να αποβάλει τον Ιταλό.

Σειρά πήρε και το ματς στη Θεσσαλονίκη όπου Άρης και ΟΦΗ έδωσαν έναν αγώνα γεμάτο ένταση και συγκινήσεις, σε φορτισμένο κλίμα λόγω των εκδηλώσεων μνήμης των «κίτρινων» για τον ιστορικό οπαδό τους Κουκ που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, με τον διαιτητή Μανούχο να τα κάνει κι αυτός… σαλάτα. Φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει τράβηγμα του Νάστου στον Ιντέγε, ο διαιτητής δεν καταλογίζει τίποτα, δεν ζητάει τη βοήθεια του VAR αλλά ούτε κι ο Τζήλος τον ενημερώνει πως υπάρχει παράβαση όπως μπορεί να κάνει ως υπεύθυνος VAR.

Εκεί όπου έγινε ο… κακός χαμός, ήταν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι, σωστά, υπέρ του Ολυμπιακού με υπερβολική όμως σιγουριά. Δεν ζητάει βοήθεια από το VAR, δικαιώνεται βέβαια γιατί υπάρχει παράβαση. Το βλέπεις αυτό και λες «γάτος, το είδε με την πρώτη». Βλέπεις στη συνέχεια κάποιες αποφάσεις, καταλαβαίνεις πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Φτάνουμε στο 80’, γίνεται το πέναλτι στον Μπαράλες κι αν δεν φωνάξουν μέχρι κι από τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας όλοι μαζί με την αποστολή του Αστέρα, δεν… ψήνεται ο ρέφερι Κουμπαράκης να μιλήσει με τον VAR. Ο Τζοβάρας που έχει αντικαταστήσει τον Σιδηρόπουλο δεν το παίρνει πάνω του, παρότι βλέπει replay που δείχνει το καθαρό πέναλτι. Ο Κουμπαράκης στη συνέχεια βλέπει κάποιες λήψεις τραβηγμένες από την… Πάρνηθα, ακούει και κάτι ατάκες του τύπου «φύγε τι ψάχνεις τώρα, ένα μέτρο οφσάιντ είναι στην αρχή, φύγε Κουμπαράκη», ψιλο… μασάει και φεύγει. «Παίζετε» κύριοι κι όλα καλά.

Εν τω μεταξύ, ο Αστέρας Τρίπολης ως συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις δεν βγάζει άχνα. Ο προπονητής του που δεν ξέρει καλά ακόμα πως παίζεται εδώ το παιχνίδι, στις πρώτες δηλώσεις μιλάει για τον διαιτητή, στις δεύτερες λέει «πάλι καλά που δεν πάθαμε και τίποτα». Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή, σαν μην υπάρχει το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σαν να ήταν… χθες που λένε.

Πάντως, τίποτα από όλα αυτά δεν πρέπει να μας στενοχωρεί στο φινάλε της ημέρας. Παρά μόνο ένα πράγμα. Το πόσο… τζάμπα πήγαν τα λεφτά που κόστισε το VAR για να εγκατασταθεί το σύστημα στα ελληνικά γήπεδα. Αφού είμαστε… ανίκανοι να το εκμεταλλευτούμε όπως πρέπει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πληρώνουμε κιόλας. Είναι σαν να έχουμε παραγγείλει το πιο ακριβό φιλέτο, σε ένα ακριβό μαγαζί και να ορμάμε να το φάμε με τα χέρια. Γινόμαστε το ίδιο ρεζίλι, με το να φάμε σε ένα πιο φθηνό μαγαζί με τα χέρια ένα πιο φθηνό κομμάτι κρέας…

ΥΓ. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να γράψουμε κι εμείς «αφήστε τις μιζέριες για VAR και διαιτητές, να μιλήσουμε για μπαλίτσα παιδιά». Πουλάει ε; Αν είναι να πούμε, πάντως, δυο πράγματα για ποδόσφαιρο ας το κάνουμε χωρίς να μας σπάνε τα νεύρα κάθε εβδομάδα. Είναι καλύτερο για όλους.

ΥΓ2. Κακός ο Παναθηναϊκός στη Λαμία. Άθλιος. Μέτριος και «άδειος» ο Ολυμπιακός μετά το σόου με την Κράσνονταρ. Να δούμε την Κυριακή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τους «κίτρινους» να έχουν δεχθεί επίσκεψη στο ξενοδοχείο από τους οπαδούς και τους Θεσσαλονικείς στην… πρίζα μετά το κάζο στη Σλοβακία και όσα είδαν στην πρεμιέρα στον Πειραιά. Είδατε; Μιλήσαμε και για… μπαλίτσα τελικά.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Η φάση με το VAR που άναψε… φωτιές (video+photos)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης: Η φάση με το VAR που άναψε… φωτιές (video+photos)

«Γλέντι» Γιώργου Σαββίδη για το VAR στο Ολυμπιακός-Αστέρας!

«Γλέντι» Γιώργου Σαββίδη για το VAR στο Ολυμπιακός-Αστέρας!

Χαμός με το VAR και στο Άρης – ΟΦΗ, φωνάζουν οι «κίτρινοι» (photos)

Χαμός με το VAR και στο Άρης – ΟΦΗ, φωνάζουν οι «κίτρινοι» (photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved