Ανάμεσα στο γκρεμό και το ρέμα, τι θα επιλέξουν;

Ανάμεσα στο γκρεμό και το ρέμα, τι θα επιλέξουν;

Δεν γίνεται να κάνεις σέρβις στο αυτοκίνητο, την ώρα που ταξιδεύεις - πρέπει να περιμένεις να φτάσεις στον προορισμό σου.

Πολλά από τα πράγματα που ζητάει ή συζητάει ο Ολυμπιακός έχουν βάση - το είπαν οι περισσότερες ομάδες, συμφώνησε ακόμα και ο Παναθηναϊκός. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι προτάσεις ή οι θέσεις του Ολυμπιακού, αλλά ο τρόπος που απαιτεί να γίνουν τα πράγματα όπως αυτός γουστάρει και κυρίως ο χρόνος: όπως δεν γίνεται να κάνεις σέρβις στο αυτοκίνητό σου την ώρα που οδηγείς, αλλά πρέπει πρώτα να φτάσεις στον προορισμό σου, έτσι ακριβώς δεν γίνεται να κάνεις δομικές αλλαγές στο τρέχον πρωτάθλημα Απρίλιο ή Μάη μήνα, αλλά πρέπει να περιμένεις να ολοκληρωθεί. Και μετά, έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι να συζητήσεις και να βρεις τη χρυσή τομή.

Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει διατεθειμένος ούτε να περιμένει, ούτε να σεβαστεί τις υπόλοιπες 13 ομάδες, ούτε το μπάσκετ το ίδιο - και θα έλεγα ότι οι ιδιοκτήτες του δείχνουν να μην σέβονται ούτε την ίδια την ομάδα τους, αυτή που επί των ημερών τους έχει πάρει δυο Ευρωλίγκες και εγχώριους τίτλους: με το «φεύγω στο ημίχρονο διότι δεν με παίζουν καλά οι διαιτητές» και με το «φεύγω από τη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ», με τα #μεxri_telous που ουσιαστικά είναι #mexri-ti-mesi, με τις προσφυγές επί προσφυγών, με τις άναρθρες κραυγές για πραξικόπημα ενώ η ψηφοφορία ήταν 13-1, με τις αγκαλιές με τους κουκουλοφόρους στο ΣΕΦ και την μη-καταδίκη των όσων έγιναν κάτω από το σπίτι του διαιτητή Αναστόπουλου. Μόνο που τώρα, έφτασαν προ των ευθυνών τους και άλλα τεχνάσματα, βεγγαλικά ή κροτίδες κρότου - λάμψης δεν υπάρχουν.

Η κληρωτίδα έβγαλε Μάνο και Αναστόπουλο - που μικρή σημασία έχει βέβαια, καθώς είχαν πει ότι δεν κατεβαίνουν να παίξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές. Αλλά και Έλληνες ορίστηκαν και δυο από τους τρεις που δεν τους θέλουν, οπότε τώρα πρέπει να μας πουν τι σκοπεύουν να πράξουν, ανάμεσα στο γκρεμό και το ρέμα: να κάνουν διπλό τόλουπ και τριπλό άξελ και να κατέβουν στον αγώνα της Δευτέρας, ρισκάροντας μάλιστα αγωνιστικό διασυρμό στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα; Ή να γίνουν αυτοί, που επί των ημερών τους και με δική τους επιλογή, έπεσε η ομάδα στην Α2; Διότι αν και κάποιοι πονηρούληδες πόνταραν τα ρέστα τους στην αναδιάρθρωση κι ότι τελικά ακόμα κι αν έπεφτε στην Α2 ο Ολυμπιακός, τελικά θα έμενε στην Α1, ο ΕΣΑΚΕ ήταν ξεκάθαρος: όποιος δεν κατέβει στα play-offs υποβιβάζεται και δεν τον σώζει καμία αναδιάρθρωση.

Οπότε; Οπότε η Δευτέρα είναι κοντά, για να τελειώνουμε με όλο αυτό το σκηνικό του παραλόγου που στήθηκε στην πλάτη του ελληνικού μπάσκετ, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον. Αλλά ό,τι και από τα δυο και να γίνει τελικά, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θα πρέπει να λογοδοτήσουν πρώτα απ' όλα στους οπαδούς της ίδιας τους της ομάδας και στη συνέχεια στο ελληνικό μπάσκετ και στις 13 ομάδες που ταλαιπωρούν τόσο καιρό με τη στάση τους: αν κατέβουν να παίξουν, θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί πήραν πίσω όλα αυτά τα ηρωικά και πένθιμα, όλα αυτά τα τσιτάτα που έλεγαν τόσο καιρό και «έψησαν» μια μερίδα του κόσμου να ταυτιστεί με το #mexri_telous. Και σε περίπτωση που κατέβουν και διασυρθεί ο Ολυμπιακός στον αγώνα, θα πρέπει να εξηγήσουν και για ποιο λόγο άφησαν τους παίκτες απλήρωτους, την ομάδα άνω - κάτω, κάποιοι παίκτες έφυγαν και κάποιοι που τραυματίστηκαν δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Να πουν τι σχέση είχε η οικονομική ασυνέπειά τους με το κύπελλο, τον Αναστόπουλο και τον Μάνο και πού κολλάει η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ και η ΚΕΔ με την τραγική εικόνα της ομάδας στην Ευρωλίγκα και την αποτυχία να μπουν στην οκτάδα. Αν τελικά δεν κατέβουν να παίξουν, οφείλουν να εξηγήσουν ποιο είναι το πλάνο για την επόμενη μέρα, το μπάτζετ, οι στόχοι, το όραμα και η προοπτική - επίσης καλό θα είναι να πουν για ποιο λόγο δεν τους έχει δεχθεί ακόμα η Αδριατική Λίγκα που «την είχαν στο τσεπάκι τους και έπαιζαν εκεί όποτε ήθελαν» και γιατί «κλωτσάνε» κάποιες ομάδες στην προοπτική συμμετοχής του Ολυμπιακού. Αλλά όλα αυτά, θα τα δούμε τη Δευτέρα, οπότε λίγη υπομονή ακόμα.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved