Η συζήτηση για το αήττητο

Η συζήτηση για το αήττητο

Οι υποδείξεις των… ανίκανων και η πραγματική ανάγκη ενόψει ΠΑΟΚ!

Την ιστορία και την ύπαρξη του Παναθηναϊκού, κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Όσα έχει πετύχει αυτή η ομάδα στην πορεία των ετών, είναι ο λόγος που μας έμεινε για να υπερηφανευόμαστε και να παίρνουμε ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει επιτέλους για να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης. Το αήττητο Πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» το 1964, είναι ένα απ’ τα ιστορικά στοιχεία που δεν αλλάζουν! Όπως κι αν τελειώσει η σεζόν. Οι «πράσινοι» πριν από 55 χρόνια πέτυχαν αυτό που άλλοι προσπαθούν να το κάνουν τώρα. Οκ, δεκτό. Η πρώτη και μέχρι τώρα μόνη ομάδα που το κατάφερε, είναι ο Παναθηναϊκός. Τέλος η κουβέντα.

Η εβδομάδα που διανύουμε καταλήγει στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Την ομάδα που θα πάρει το φετινό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα κι αν δεν χάσει απ’ τον Παναθηναϊκό, μάλλον θα το πάρει κι αήττητη. Εκεί ξεκινά μια μεγάλη κουβέντα λοιπόν. Αναφορικά με το πόσο μεγάλο είναι το «πρέπει» των «πράσινων», προκειμένου να «σπάσουν» το αήττητο του ΠΑΟΚ. Σαφώς και θα ήταν ιδανικό το συγκεκριμένο σενάριο. Αλλά δεν χρειάζεται και τόσο μεγάλη… πρεμούρα. Ξαναλέμε, ο Παναθηναϊκός έκανε πριν από 55 χρόνια αυτό που προσπαθούν να κάνουν άλλοι τώρα. Υπάρχουν πιθανότητες να γίνει το 2019, χωρίς να είναι σίγουρο σε καμία περίπτωση. Άρα το «τριφύλλι» είτε κατορθώσει να νικήσει τον ΠΑΟΚ, είτε έρθει ισοπαλία για παράδειγμα, δεν θα χάσει κανένα ιστορικό επίτευγμα.

Αυτό που θα γίνει στην πράξη, είναι πως ο ΟΣΦΠ και η ΑΕΚ θα δουν τον ΠΑΟΚ να επιτυγχάνει αυτό που οι ίδιοι προσπαθούν εδώ και δεκαετίες ολόκληρες. Πιο κοντά απ’ όλους, βέβαια, έφτασε ξανά ο… Παναθηναϊκός. Το 2004 όταν τελείωσε το Πρωτάθλημα με μία ήττα, στο Αιγάλεω! Κατά τα άλλα ούτε η ΑΕΚ που μας έχουν… ζαλίσει πως «κένταγε» στο χορτάρι (ξέρετε τις εποχές του «γαύροι αδέρφια»), ούτε ο ΟΣΦΠ των πέναλτι και των επικρατήσεων με κάθε τρόπο, δεν έχουν κατορθώσει κάτι ανάλογο. Φανταστείτε πόσο ντροπιαστικό θα είναι γι’ αυτούς να το πετύχει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα δηλαδή που πάει να πάρει μόλις το τρίτο του Πρωτάθλημα!

Η πρεμούρα λοιπόν, δεν είναι στη μεριά του μοναδικού αήττητου Πρωταθλητή αυτής της χώρας. Είναι με αυτούς που φάνηκαν ανίκανοι να κάνουν κάτι ανάλογο και να γίνουν οι δεύτεροι πίσω απ’ το «τριφύλλι» σε μια τέτοια επιτυχία. Αυτοί είναι που αγχώνονται περισσότερο και πιέζονται και δημιουργούν κλίμα αναφορικά με το πόσο καθοριστικό είναι για τον Παναθηναϊκό να νικήσει τον ΠΑΟΚ για να του… σπάσει το αήττητο. Ας κρατήσουν τις υποδείξεις τους καλύτερα. Ή να τις έκαναν στον εαυτό τους όταν βρήκαν αντίπαλο με 10 και ισοφάρισαν με το ζόρι, ή πήγαν να παίξουν με το… μαχαίρι στα δόντια και το κατάπιαν μέσα σε ένα τέταρτο αγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός, ο αήττητος Πρωταθλητής της χώρας αυτής, που θα μείνει η πρώτη ομάδα με τέτοιο επίτευγμα, έχει τις δικές του έγνοιες.

Πρώτη και σημαντικότερη φυσικά, είναι το να… νικήσει τον ΠΑΟΚ. Αλλά όχι για το λόγο που αναφέραμε μέχρι τώρα. Επειδή πρέπει να πάρει τους βαθμούς για να είναι κοντά στην πεντάδα. Πρέπει να γίνει… ψύχωση η ιστορία της πεντάδας. Δεν είναι παίξε γέλασε το θέμα. Το να μην κατορθώσει το «τριφύλλι» να… σβήσει την ποινή, σημαίνει αυτόματα πως στην καλύτερη θα ξαναπαίξει προκριματικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σε 2,5 χρόνια από τώρα. Τεράστιο διάστημα, μέσα στο οποίο θα βλέπεις αναγκαστικά την ψαλίδα να ανοίγει κι εσύ να μην μπορείς να κάνεις το παραμικρό.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα αήττητα που απασχολούν περισσότερο τρίτους και ας εστιάσουμε στο να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να πετύχει τον στόχο του. Τον μοναδικό που του απέμεινε. Τον άχαρο, που δε θα του δώσει τίποτα χειροπιαστό. Αλλά αν δεν επιτευχθεί θα είναι πραγματικά απίστευτα άσχημο για το «τριφύλλι». Σε περιόδους που τα άσχημα έχουν γίνει δεύτερη φύση για τον Παναθηναϊκό είναι η αλήθεια. Χωρίς κανείς να ξέρει το πότε και το αν θα ξεπεραστεί αυτή η διαδικασία. Ας μείνουμε στα… άμεσα όμως. Διότι μέσα στο… βουνό των προβλημάτων, αν προστεθεί κι ένα βραχάκι ακόμη, μπορεί να έρθει η κατολίσθηση. 

 


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved