Ο ένας τελικό και κούπα, ο άλλος τα… έκανε από κούπες!

Ο ένας τελικό και κούπα, ο άλλος τα… έκανε από κούπες!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι «πράσινοι» πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αφού οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν στο ημίχρονο και η επόμενη ημέρα είναι… εκ διαμέτρου αντίθετη για τους δυο.

Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ είχε τη συνηθισμένη κατάληξη, αλλά με τον πλέον… ασυνήθιστο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ξανά ο νικητής, τρίτη φορά στα τέσσερα φετινά ραντεβού των δυο «αιωνίων», αφού ο Ολυμπιακός με το σκορ στο 40-25 στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αποφάσισε να… φύγει από το παρκέ γιατί δεν του άρεσε η διαιτησία. Μια απόφαση πρωτοφανής που μόνο κακό στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και στους ίδιους τους «ερυθρόλευκους» μπορεί να προκαλέσει. Με τη λογική αυτή, άλλωστε, πάρα πολλές ομάδες θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει από παιχνίδια που θεωρούσαν ότι (ή που όντως) τους αδικούσε η διαιτησία. Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά, μάλιστα και αρκετά με τον Ολυμπιακό να είναι στον ρόλο του αντιπάλου όπως στο ματς των δυο στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα με τις βολές στο 26-6 υπέρ των Πειραιωτών ή στο πρόσφατο ματς στον Χολαργό όπου έγιναν ξεκάθαρα διαιτητικά λάθη σε βάρος των γηπεδούχων με αποτέλεσμα την παράταση και τη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη ημέρα είναι αυτή που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι στον Ολυμπιακό υπάρχει πρόβλημα αγωνιστικό και φαίνεται. Δεν μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία για την τρισάθλια εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Ντέιβιν Μπλατ, η διαιτησία. Δεν γίνεται κάθε φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό να φταίει η διαιτησία. Μια, δυο, τρεις δεν θα το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι πλέον στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει πολλά θέματα να λύσει. Όπως για παράδειγμα πως γίνεται ο παίκτης που κατάφερε να διασωθεί από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο να είναι ο παίκτης που μόλις πριν μερικά 24ωρα πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα (Μπριάντε Ουέμπερ). Όπως, επίσης, τι συμβαίνει τελικά στο εσωτερικό της ομάδας και διαρρέουν συνομιλίες παικτών για τα οφειλόμενα της διοίκησης προς αυτούς, αλλά κυρίως αυτό καθαυτό το τελευταίο. Τι συμβαίνει με το θέμα των πληρωμών των παικτών και πόσο αυτό επηρεάζει τελικά την απόδοσή τους;

Σε κάθε περίπτωση, στον Ολυμπιακό έδειξαν τουλάχιστον πως σαν κλαμπ, σαν σύλλογος γενικότερα, όταν έχουν ένα σχέδιο το υπηρετούν ως το τέλος. Για το ΟΑΚΑ το σχέδιο ήταν… διαφυγή με κάθε κόστος. Περίμεναν, προφανώς, να γίνει κάτι έξω από τα αθλητικά πλαίσια για να την… κάνουν. Δεν «τσίμπησε» κανείς στις εκδηλώσεις… αγάπης (καρδούλες, χαιρετούρες) του Γιώργου Μπόγρη προς τον κόσμο, δεν «τσίμπησε» κανείς στα όσα έκανε ο Μπριάντε Ουέμπερ που πούλησε… τρέλα (πιθανότατα ο αθλητής να μην κατάλαβε ακριβώς το rivalry και με το να δείχνει διάφορα σημεία του σώματος στον κόσμο τον… τρέλανε), δεν «τσίμπησε» γενικά το ΟΑΚΑ όπως δεν το έχει κάνει ποτέ εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οπότε, έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος για να… πηδήξουν από το καράβι. Τον βρήκαν, έφυγαν, και τώρα εκτός από όλα τα παραπάνω, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σοβαρή τιμωρία που θα έρθει δεδομένα. Το αν τους ενδιαφέρει ή αν… αφοδεύτηκαν όπως γράφεται γενικά, θα το δείξει το μέλλον. Όπως επίσης, και το αν στον Ολυμπιακό θα κατέβουν στα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αφού θεωρούν πως στην Ελλάδα δεν έχει… αξία να παίζουν.

Θα πει κανείς, και εύλογα, πως γίνεται να ξεκινάει μια γνώμη από τον χαμένο. Μπορεί να έχετε και δίκιο. Απλά, στον Ολυμπιακό αυτό θέλουν. Να στρέψουν τα φώτα μακριά από τα πραγματικά τους προβλήματα και πιστεύουν πως το κατάφεραν. Ας είναι… Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από την πλευρά του, κέρδισε σε πρώτη φάση τη δυνατότητα να είναι την Κυριακή στα «Δυο Αοράκια» για να διεκδικήσει ένα ακόμα τρόπαιο στην τεράστια ιστορία του. Να κατακτήσει το 19ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του και να συνεχίσει μια απίθανη παράδοση που τον θέλει εδώ και 24 συναπτά έτη να κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο. Επίδοση στην οποία αν φτάσει, θα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή ομάδα που θα την έχει επιτύχει. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ, σίγουρα ομάδα που δεν είναι στα μέτρα του Παναθηναϊκού αλλά κλαμπ με ιστορία, φανέλα και φιλοδοξία, που τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα μπροστά στο αγωνιστικό, τουλάχιστον, κομμάτι. Σε κάθε περίπτωση, η λογική λέει πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν θα έχει πρόβλημα σαν φαβορί να φέρει πίσω στην Αθήνα το τρόπαιο.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα στρέψει ξανά την προσοχή της στο υπόλοιπο της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Εκεί όπου θα πρέπει σε κάθε ματς να έχει την ίδια εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο, το μοναδικό έτσι όπως τα… κατάφερε ο Ολυμπιακός, του ημιτελικού του Κυπέλλου. Σε αυτό το 20λεπτο, βγήκε από την ομάδα όλο το… Παναθηναϊκό dna. Μάχη για κάθε κατοχή, «δίψα» για κάθε μπάλα, κάθε φάση και μάτια που γυάλιζαν. Με αυτά τα στοιχεία, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα διεκδικήσει μέχρι το τέλος τις πιθανότητες που του απομένουν για τα play off κι από εκεί και πέρα… βλέπουμε. Στην Ελλάδα, μετά και την τιμωρία του Ολυμπιακού που είναι δεδομένη, το πλεονέκτημα της έδρας θα το έχει δεδομένα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» αν αυτοί φτάσουν στον τελικό. Όταν θα κριθούν όλα, το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος. Ήδη μετράει την επιστροφή του Λάνγκφορντ που θα έχει μπει ακόμα καλύτερα στο rotation, και σίγουρα δουλεύοντας και κερδίζοντας θα βελτιώνει και την ψυχολογία της η ομάδα. Μένει όλα αυτά, να τα δείξει το «τριφύλλι» στο παρκέ…

ΥΓ. Το παιχνίδι δεν συνεχίστηκε με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Κάποιος που ξεκίνησε π.χ. από τα Τρίκαλα, πλήρωσε καύσιμα, διόδια, φαγητά και εισιτήριο για να δει 40 λεπτά ντέρμπι και είδε μόνο 20, από πού θα πρέπει να ζητήσει αποζημίωση; Πείτε μας λίγο, ποιος καταστρέφει τελικά το άθλημα;

ΥΓ2. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και εύστροφος άνθρωπος με σεβαστή καριέρα. Στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως πράξεις όπως αυτή της ομάδας του είναι ασόβαρες και αντιεπαγγελματικές. Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε αν πιστεύει ακόμα το ίδιο…

ΥΓ3. Με το σκεπτικό των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ποδοσφαιριστές όπως οι Καραγκούνης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Δέλλας, Νικολαΐδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής (και αρκετοί ακόμα απλά είπαμε να πιάσουμε αυτούς του Euro 2004) δεν θα έπρεπε να έχουν παίξει ούτε τα μισά παιχνίδια λόγω… διαιτησίας.

ΥΓ4. Έχει τεράστια διαφορά το να ξέρεις τους διαιτητές, να γίνεται αλλαγή διαιτητή για συγκεκριμένο λόγο και να λες μέρες πριν το ματς «δεν κατεβαίνω» και να τηρείς τη στάση σου, από το να φεύγεις στο ημίχρονο. Τεράστια διαφορά και μην παίρνετε πάλι το γνωστό… τσουβάλι για να τα βάλετε όλα μέσα. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν.

ΥΓ5. Είναι πολύ κρίμα που το τρολάρισμα με τους απλήρωτους παίκτες έχει επίκεντρο τον Γιώργο Πρίντεζη… Και είναι χυδαίο να έχει πέσει η… καυτή πατάτα στη δική του πλευρά και όχι στον πραγματικό υπαίτιο της κατάστασης.  


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved