O κόουτς Πιτίνο έχει ήδη μία νίκη!

O κόουτς Πιτίνο έχει ήδη μία νίκη!

Ξέρω πολλούς προπονητές που αν είχαν έρθει στην Ελλάδα την Τετάρτη και ο Παναθηναϊκός έπαιζε δυο μέρες μετά με την ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ (από κάθε άποψη) ΤΣΣΚΑ, θα κάθονταν στην εξέδρα ή το πολύ-πολύ δίπλα στον πάγκο.

Στην άκρη του ΠΟΤΕ. Ίσως για κάποιους αυτό να φαντάζει λογικό. Όχι για τον Ρικ Πιτίνο. Αυτός ο τύπος που ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, ήξερε πολύ καλά ότι το πρώτο πράγμα που χρειάζονται οι παίκτες του τριφυλλιού είναι κάποιον να τους εμπνεύσει. Να τους κάνει να ξεπεράσουν τα όρια τους. Μόνο έτσι θα γυρίσουν το χαρτί. Και με την απόφαση του, να βγει μπροστά, πρώτος στη μάχη απέναντι στην «αρκούδα» και να πάρει το όποιο ρίσκο, ο Πιτίνο πέρα από το ότι έδειξε “guts”, πήρε και την πρώτη νίκη του ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Για κάποιους λιγότερο και για άλλους απείρως πιο σημαντική από αυτή που θα διεκδικήσει κόντρα στους Ρώσους.

Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη κατηγορία. Γιατί πριν και πάνω απ’όλα ο Στρατηγός πρέπει να κατακτήσει την ψυχή των στρατιωτών του. Αυτών που από τώρα μέχρι και την στιγμή που θα κλείσει το κεφάλαιο «Παναθηναϊκός» θα πέφτει μαζί τους στη μάχη. Σε κάθε μάχη. Κι από τον Νικ Καλάθη μέχρι τον νεαρό, Γιώργο Καλαϊτζάκη, άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι ο προπονητής τους, δεν κώλωσε, δεν μάσησε, δεν κρύφτηκε πίσω από τον χρόνο ή από δικαιολογίες. Ήρθε στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης κι όχι από… δίπλα αλλά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κι ήρθε χωρίς να έχει κοουτσάρει ξανά ούτε μισή φορά ευρωπαϊκή ομάδα… Αλλά αυτός δεν σκέφτηκε ούτε μισή φορά να μείνει πίσω, πάνω στο λόφο και να βλέπει. Θα πολεμήσει μαζί με τους παίκτες του, τους στρατιώτες του. Αυτούς που μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, τού ήταν ξένοι… Γι’αυτό όμως είναι ο Ρικ Πιτίνο. Και γι’αυτό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έφερε στον Παναθηναϊκό.

Υγ. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι ο ορισμός του απρόβλεπτου. Οπότε όσοι βιάζονται να κλάψουν ή να γελάσουν ας κάνουν λίγο υπομονή. Υπάρχουν και οι άλλοι που μονίμως… κράζουν. Με δαύτους απλά δεν ασχολείσαι. Όποια ομάδα κι αν υποστηρίζεις.

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved