Το όραμα του Δημήτρη πήρε σάρκα και οστά!

Το όραμα του Δημήτρη πήρε σάρκα και οστά!

Από το καλοκαίρι του 2012 όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγήκε μπροστά ο μεγάλος στόχος ήταν η… συλλογή νέων τίτλων, υπήρχε όμως και κάτι άλλο –Γράφει ο Γιάννης Κουβόπουλος

Όταν τον Μάιο του 2012 ο Δημήτρης Γιαννακοπούλος έκανε τα πρώτα του βήματα προς την θέση του ισχυρού άντρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όλοι στον σύλλογο έβγαζαν επιφωνήματα ανακούφισης και… ασφάλειας. Η απόφαση των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου να μείνουν ένα βήμα πίσω και μακριά από το προσκήνιο ήταν ειλημμένη και κανείς από τους «μεγάλους» Παναθηναϊκούς δεν ήταν διατεθειμένος να πάρει στα χέρια του την «Δυναστεία» που είχε «χτίσει» τις προηγούμενες δεκαετίες η οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο Δημήτρης, όμως, μεγαλωμένος σε μια «άρρωστη» (με την θετική έννοια του όρου) Παναθηναϊκή νοοτροπία και μπολιασμένος με το DNA με την υπερηφάνεια του κάθε Παναθηναϊκού δεν θα άφηνε την ομάδα της καρδιάς του στο έλεος… κανενός.

Κόντρα σε όλους και σε όλα (μην ξεχνάμε ότι μετά την φυγή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ακολούθησαν απανωτές αποχωρήσεις από το «τριφύλλι», με τον Παναθηναϊκό να μένει μόνο με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Κώστα Τσαρτσαρή στο ρόστερ του) και αναγκασμένος να κρατήσει ψηλά την «πράσινη» σημαία στην πιο δύσκολη οικονομικοπολιτική εποχή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Οι στόχοι ήταν δύο. Να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να πρωταγωνιστεί και να συνεχίσει να κατακτάει τίτλους, αλλά και να συνεχίσει να είναι το… καμάρι της Εθνικής μας ομάδας. Και όπως αποδείχθηκε στην πορεία ο δεύτερος στόχος ήταν και ο δυσκολότερος όλων.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνέχισε να κατακτά τον έναν τίτλο μετά τον άλλον, αλλά οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν την «γαλανόλευκη»… ραχοκοκκαλιά τους. Οι Έλληνες παίκτες υψηλού επιπέδου ήταν ελάχιστοι, οι «πράσινοι» πλήρωναν τα δικά τους λάθη (του παρελθόντος) με αποτέλεσμα να μη μπορουν να βρουν λύσεις από την εγχώρια αγορά. Ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού», όμως, ήταν αποφασισμένος να το πετύχει και αυτό. Με την πάροδο των χρόνων έγιναν λάθη. Έγιναν «βίαιες» προσπάθειες λόγω της μεγάλης ανάγκης και επιθυμίας… Και τα λάθη στο πρόγραμμα είναι. Ειδικά από έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει πως βάζει τον Παναθηναϊκό πάνω από όλους και από όλα. Και τα λάθη πολλές φορές είναι πολύ… σημαντικά. Αν μαθαίνεις από αυτά σε οδηγούν στην… νίκη.

Τα λάθη που άλλαξαν τα δεδομένα

Έτσι έγινε και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Οι άνθρωποι της ομάδας έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και του παρόντος και σχεδίασαν την επόμενη μέρα με πολύ… σοφό –όπως αποδείχθηκε- τρόπο. Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει στη διάθεσή του ότι καλύτερο κυκλοφορεί εντός των τειχών. Βάλτε τα κάτω και… μετρήστε τα.

«Δένει» το παρών, «εξασφαλίζει» το μέλλον

Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Ίαν Βουγιούκας, Γιώργος Παπαγιάννης (προ των πυλών), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Καλαιτζάκης, Μιχάλης Λούντζης… Ότι καλύτερο… Σε όλες τις θέσεις… Σε όλες τις ηλικίες… Ο Παναθηναϊκός «δένει» το παρών και εξασφαλίζει το μέλλον του. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βλέπει το όραμά του να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Παναθηναϊκός θυμίζει τον Ελληνικό Παναθηναϊκό των χρόνων που έγραφε ιστορία. Το νερό έχει μπει στο… αυλάκι!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved