Η «μάστιγα» Παπανικολάου και ένας προπονητής χωρίς… προσωπικότητα

Η «μάστιγα» Παπανικολάου και ένας προπονητής χωρίς… προσωπικότητα

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον Έλληνα παίκτη που έχει χάσει τον.. δρόμο και για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο οποίος και χθες απέδειξε πως δεν είναι ικανός να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών ενός μεγάλου κλαμπ

Ξεκίνησε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ. Ανήκε στην.. φουρνιά των παιδιών εκείνων που είχαν τρελάνει την Ρόδο και ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το καλοκαίρι του 2009, αλλά από εκεί και πέρα κάτι στράβωσε. Κάτι χάθηκε. Κάτι αλλοιώθηκε. Μπορεί να έπαιξε ρόλο η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Βλέπετε οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να τον πάρουν από τον Άρη και να τον κάνουν δικό τους, όπως το ίδιο θέλησε να κάνει και ο Παναθηναϊκός.

Για μία ακόμα φορά στην ιστορία τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αγνόησαν κάθε ηθικό φραγμό, κάθε ηθική αξία και «έσπασαν» την συμφωνία… κυριών «κλέβοντας» τον παίκτη από τον Άρη. Και μεταξύ μας… ευτυχώς. Γιατί μια τέτοια προσωπικότητα, όπως ο Κώστας Παπανικολάου, δεν είχε καμία δουλειά στα αποδυτήρια του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων… Η ιστορία απέδειξε ότι πήγε εκεί που… άξιζε.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και μην χαιδεύουμε αυτιά. Τον πίστεψαν πολλοί, τον βοήθησαν, αλλά δεν τα κατάφερε. Πήγε στην Αμερική και καλύτερα να μην πήγαινε και γύρισε εκεί που ήξερε ότι θα… αποθεώνεται χωρίς να παίζει μπάσκετ. Ο Κώστας Παπανικολάου μπασκετικά μπορεί να έχει παραμείνει… στάσιμος, ή και να έχει πάρει την… κατιούσα, αλλά από την άλλη σαν προσωπικότητα όλοι βλέπουμε τι κάνει. Καριέρα είτε οπαδού, είτε… πυγμάχου. Και το περίεργο είναι ποιος του προσφέρει αυτήν την ασυλία να κάνει, να λέει όλα αυτά και να παραμένει στο απυρόβλητο.

Ο… αθεόφοβος έκανε μάθημα σεβασμού στον Σίνγκλετον. Στον παίκτη που πέρσι έριξε μπουνιά στο κεφάλι, στην προσπάθεια του τελευταίου να καρφώσει. Ο άνθρωπος που πέταξε την μπάλα στα μούτρα του Παππά. Ο άνθρωπος που έχοντας μάθει από τον Μίλος Τεόντοσιτς, όταν βλέπει αντίπαλο να σουτάρει, τρέχει να παίξει άμυνα στα… γεννητικά όργανα.

Ο άνθρωπος που πήγε και πούλαγε τσαμπουκάδες στον πάγκο του Παναθηναίκού. Επειδή στα έξι παιχνίδια κέρδισε το ένα. Σκεφτείτε να πάρει και κανένα τίτλο. Ο κύριος, λοιπόν, Παπανικολάου αποφάσισε να παραδώσει μαθήματα σεβασμού… Τον αφήνουμε στην κρίση σας. Δεν είναι αρμοδιότητά μας να κάνουμε τίποτα περισσότερο. Υπάρχουν όμως αρμόδιοι οι οποίοι οφείλουν να τον τιμωρήσουν και να τον συνετίσουν…

Πάμε τώρα και στον προπονητή του. Τον οποίο μέσα σε ενάμιση χρόνο ο Τσάβι Πασκουάλ έχει «ξεγυμνώσει» προπονητικά. Τώρα «ξεγυμνώθηκε» μόνος του. Σαν μπασκετική προσωπικότητα. Ο άνθρωπος που σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι δεν στέκεται στην διαιτησία και δεν σχολιάζει, χθες βράδυ, σε ερώτηση που του έγινε μόνο… πλακέτες δεν μοίρασε σε Ιερεθουέλο, Γιαβόρ και Ρότσα. «Διαιτησία αντάξια της Ευρωλίγκας. Σφύριζαν ότι… έβλεπαν» είπε με περισσό θράσος επειδή κέρδισε. «Τι πρόβλημα να έχω να απαντήσω;» είπε και οι δημοσιογράφοι κοιταζόντουσαν με απορία.

Για μία ακόμα φορά με την συμπεριφορά του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέδειξε ότι δεν έχει αυτά που χρειάζονται για να σταθεί στο ύψος των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης. Αλλά αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ούτε του Παναθηναϊκού. Του Ολυμπιακού είναι…

ΥΓ1: Όσο για το.. διαμάντι του Ελληνικού μπάσκετ… Τον αρχηγό των… αρχηγών… Τον βετεράνο που συνεχίζει να παίζει όσο τον βαστούν τα πόδια του, καλό θα ήταν όσα έχει να πει και να… δείξει να το κάνει στα… ίσια. Αντρίκια. Όρθιος. Να τον βλέπουν όταν λέει όσα λέει στον… κόσμο. Γιατί, Βασίλη, όταν ανοίγεις διάλογο με τον κόσμο και τον βάζεις στην κουβέντα… καλό θα είναι να το κάνεις σαν άντρας.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved