Μαρίνος παίκτες και κόσμος αντιστέκονται στη ΛΑΙΛΑΠΑ!

Μαρίνος παίκτες και κόσμος αντιστέκονται στη ΛΑΙΛΑΠΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Onsports για την προσπάθεια Ουζουνίδη, παικτών και οπαδών κόντρα στη διάλυση του Παναθηναϊκού…

Αυτό, που ζούμε στον Παναθηναϊκό ειδικά από το καλοκαίρι και μετά δεν έχει προηγούμενο σε ομάδα σε όλο τον κόσμο. Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι άμεσοι συνεργάτες του έχουν βάλει τον σύλλογο  σε μία απίστευτη δοκιμασία , που είναι ντροπή για την ιστορία του και το μέγεθός του. Με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, που έχει σαν αποτέλεσμα τους τελευταίους έξι μήνες να έχουν φύγει από την ομάδα 27 παίκτες. Οι 18 έφυγαν το καλοκαίρι, που ο Αλαφούζος με δικές του δηλώσεις είχε δεσμευτεί, ότι θα κρατήσει τον βασικό κόρμο και έφυγαν σχεδόν όλοι. Ο Μπέργκ, ο Ζέκα, ο Εμποκού, ο Κλωναρίδης , έφυγαν και τα όσα είχε πει ο Αλαφούζος δημοσίως στην τηλεόραση αποδείχθηκαν μόνο λόγια και υποσχέσεις και όχι έργα. Τώρα τον Γενάρη η διάλυση της ομάδας συνεχίζεται με εντολή Αλαφούζου. Εφυγαν 9 παίκτες και ακόμα δεν έχει τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Μπορεί να φύγει ακόμα ο Κουρμπέλης και ο Κουλιμπαλί και οι αποχωρήσεις να φθάσουν τις 11. Το απίστευτο , που δείχνει πραγματικά ότι δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει σε αυτή την ομάδα είναι, ότι το μπάτζετ παρότι έπεσε από τα 11 εκ. ευρώ στα 5,5 εκ. ευρώ , δόθηκε εντολή από τον Αλαφούζο πέντε ημέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος να πάει στα 4 εκ. ευρώ! Απίστευτα πράγματα , τριτοκοσμικά, που δεν έχουν καμία λογική.

Το ρόστερ έχει βιαστεί πραγματικά και δεν υπάρχει προηγούμενο σε άλλη ομάδα. Ο Ουζουνίδης προσπαθεί από το καλοκαίρι να παρουσιάσει μία ομάδα , αλλά τα εμπόδια που του παρουσιάζονται δεν είναι εύκολο να τα ξεπεράσει. Κάθε εβδομάδα βλέπει να φεύγουν παίκτες και ότι πάει να φτιάξει, χαλάει.

Με αυτή την έννοια τι να πει κανείς , για το χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα; Ο Παναθηναϊκός από εδώ και πέρα θα είναι αυτός, που είδαμε χθες. Μία ομάδα, που θα κάνει κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, διότι έχει έλλειμμα ποιότητας με τις αποχωρήσεις βασικών παικτών, με τους Βιγιαφάνιες και Χίλιεμαρκ να φεύγουν αυτή την εβδομάδα και η απουσία τους από την ομάδα έκανε αίσθηση στην Ριζούπολη. Τις λίγες ευκαιρίες , που θα κάνει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τις αξιοποιεί. Χθες αυτό δεν έγινε με την κλασική ευκαιρία του Αλτμαν στην αρχή του αγώνα και σε μια, δύο ακόμα στιγμές και η ομάδα έμεινε στο μηδέν στην επίθεση και δεν πήρε ούτε αυτή την φορά νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Το θετικό είναι, ότι η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ εκτός έδρας και έδωσε μόνο δύο ευκαιρίες στον αντίπαλο(η μία ήταν δώρο, κάποια στιγμή αυτά πρέπει να κοπούν) και το μηδέν στην άμυνα είχε να το κρατήσει η ομάδα εκτός έδρας πάρα πολύ καιρό. Φυσικά δεν είναι για να το λέμε και να χαιρόμαστε αυτό…..

Γενικά η εικόνα της ομάδας, σου προκαλεί θλίψη . Πλέον το ρόστερ έχει την ποιότητα ομάδων, που βρίσκονται από την μέση της βαθμολογίας και κάτω. Οι παίκτες μάχονται , δίνουν και την ψυχή τους, αλλά είναι επικίνδυνο σε παιδιά από τις Ακαδημίες να στηριχτείς από εδώ και πέρα. Μπορεί να καούν από ήττες, η βαριά σκορ και θα είναι άδικο και για τα παιδιά. Αυτός είναι ο δρόμος , όμως, δεν υπάρχει άλλος δυστυχώς. Πονάμε με αυτό, που βλέπουμε και μένουν οι παίκτες, ο Ουζουνίδης και ο κόσμος να αντιστέκονται στην λαίλαπα. Δοκιμάζονται οι αντοχές όλων. Το πόσο θα αντέξουν το ξέρουν οι ίδιοι και θα το μάθουμε στο ερχόμενο διάστημα. Οσους μένουν στην ομάδα, όμως κόντρα στο κύμα φυγής πρέπει να τους ευχαριστήσουμε. Διότι χωρίς να πληρώνονται , κάνουν τα πάντα, για να μην ευτελιστεί και άλλο ο Παναθηναϊκός, που ήδη δεν θυμίζει σε τίποτα το πραγματικό του μέγεθος. Και για αυτό κύριος υπεύθυνος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος , αλλά έχουν ευθύνες και όσοι έχουν διοικήσει την ομάδα εδώ και δεκαετίες…..

ΥΓ: Στο πλάνο διάλυσης της ομάδας μεταξύ άλλων ακούγεται, ότι μπορεί να «φαγωθούν» υγιή στελέχη, που κρατάνε ψηλά την σημαία του συλλόγου, που η παρουσία τους στην ομάδα είναι απαραίτητη, διότι απλά είναι η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού, παίκτες που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα την ευρωπαϊκή ιστορία. Αυτός ο ….αόρατος ορατός παράγοντας, που ακόμα έχει λόγο στις αποφάσεις και μιλάει με τον Αλαφούζο ακούγεται, ότι έχει βάλει στο …μάτι τον Σαραβάκο. Δεν θέλω να το πιστέψω , ότι αυτό, που προσπαθεί εδώ και καιρό ο συγκεκριμένος θα πείσει τον Αλαφούζο να το κάνει τώρα. Ελπίζω να μην τολμήσουν να κάνουν αυτό , που σκέφτονται διότι αλλιώς ……..ας μην συνεχίσω. Χθεσινοί παράγοντες , που δεν έχετε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο  και τον Παναθηναϊκό ,μην τολμήσετε να πειράξετε ούτε μία τρίχα από τον Σαραβάκο και τον Ουζουνίδη. Η υπομονή όλων τελειώνει…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved