Ολυμπιακοί Αγώνες-Γκιώνης: «Δεν κινδύνεψα με τον Σαλέχ, τώρα θα χρειαστώ υπέρβαση»!

Ολυμπιακοί Αγώνες-Γκιώνης: «Δεν κινδύνεψα με τον Σαλέχ, τώρα θα χρειαστώ υπέρβαση»!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται ήδη στους «32» του απλού στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο αλλά στοχεύει ακόμη ψηλότερα.

Έτοιμος για επόμενη πρόκληση είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης που προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του μονού ανδρών στο τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, επικρατώντας με 4-1 στα γκέιμ του Αιγύπτιου Αχμέντ Σαλέχ (Νο.31 του ταμπλό), έπειτα από 39 λεπτά αγώνα σήμερα, Κυριακή 25/7.

Ο στόχος του Έλληνα πρωταθλητή, που άρχισε ως νούμερο 34 στα seeding, είναι να μπει για πρώτη φορά στην κορυφαία 16άδα του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ευρείες νίκες κόντρα στον Σέρβο Ζολτ Πέτε και τον Αιγύπτιο Αχμέντ Σαλέχ πιστοποιούν την καλή του κατάσταση, ενώ η ψυχολογία του είναι στο καλύτερο σημείο.

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα του με τον Σαλέχ μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τη σημερινή προσπάθεια και το αυριανό εξαιρετικά δύσκολο ματς με τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ στον 3ο γύρο (πρωί για Ελλάδα θ’ αγωνιστεί, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη η ακριβής ώρα και το τραπέζι).

«Ήμουν πολύ σταθερός από την αρχή σήμερα. Ο Αχμέντ έχει αδυναμίες απέναντι στην άμυνα, ενώ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φυσική κατάσταση έχοντας και κάποια παραπανίσια κιλάκια. Ήξερα ότι έπρεπε να τον κουνήσω στο τραπέζι και να τον κουράσω. Έπαιξε κι ένα κάπως αναχρονιστικό, παλιό πινγκ πονγκ με κομμένες μπαλιές, με μπλοκ και καρφί, αν τυχόν σηκωνόταν λίγο το μπαλάκι από το φιλέ. Στο 3ο σετ, που του βγήκαν τέτοια ρίσκο κι έχασα κι εγώ κάποιες επιθέσεις, κατάφερε να επικρατήσει και να μειώσει το σκορ. Μετά όμως τον είδα ότι είχε κουραστεί και θεωρώ ότι δεν κινδύνεψα σε κανένα σημείο του αγώνα. Δεν έκανα πολλά λάθη, είχα τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και έβρισκα και εύκολους πόντους», δήλωσε ο Έλληνας άσος, που στην αρχή της κουβέντας απλά εξέφρασε τη στεναχώρια του για το γεγονός ότι τελικά η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά τον αγώνα του…

«Θα μου …βγει η γλώσσα με τον Τζεουνγκ»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έδειχνε πολύ ευχαριστημένος για τις επιδόσεις του σε ένα από τα ατού του, τα forehandspin: «Γενικά πάει πολύ καλά η επίθεση και θα τη χρειαστώ αύριο με τον Τζεούνγκ γιατί είναι πολύ δύσκολο το ματς. Δεν έχω παίξει ξανά απέναντί του, αλλά επειδή τον έχω δει ενάντια σε αμυντικό παιχνίδι, και στην προπόνηση και σε αγώνες, θα τον χαρακτήριζα «τείχος»! Είναι πολύ σταθερός και βάζει πάρα πολλές μπαλιές. Νομίζω ότι θα μου …βγει η γλώσσα αν έχουμε τόσο μεγάλα ράλι. Συνεπώς θα πρέπει και να ρισκάρω, άρα η επίθεσή μου θα μετρήσει», τόνισε ο πολύπειρος αμυντικός και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσω να κάνω καλό ξεκίνημα και να πάρω προβάδισμα επειδή για τον Κορεάτη θα είναι πρώτο ματς και ίσως μπει λίγο μουδιασμένος. Στο κοντινό παρελθόν είχα φτάσει πολύ κοντά στο να κερδίσω τον Λι Σανγκ Σου, συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ωστόσο δεν νομίζω ότι θα μοιάζει το αυριανό ματς. Ο Τζεούνγκ είναι πολύ σταθερός, παίζει μεγάλα ράλι και θα κοιτάξει να με κουράσει. Θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνω τρομερή υπέρβαση για να φτάσω στη νίκη και να μπω στους «16». Θα παλέψω, όπως έμαθα να κάνω πάντα. Πέτυχα τον αρχικό μου στόχο να βρεθώ πιο ψηλά από τη θέση μου στα seedingκαι χωρίς πίεση θα τα δώσω όλα για τον μεγάλο στόχο!».



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved