Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα

Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα

Δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που κήρυξε ένοχο τον 55χρονο Ηλία Μίχο για βιασμό, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ελένης Νικολού.

Ένοχος κρίθηκε για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία, και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και αθώος για εμπορία ανήλικου.

Η εισαγγελική πρόταση

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Νικολού ζήτησε από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές να κρίνουν ένοχη την κατηγορούμενη, εκφράζοντας την άποψη ότι εκείνη ήταν η μαστροπός της ίδιας της της κόρης. Η ίδια διατύπωσε επίσης τον ισχυρισμό πως ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος, στο mini market του οποίου το κοριτσάκι εργαζόταν περιστασιακά για χαρτζιλίκι, δεν βίασε ή εξώθησε σε οίκους ανοχής την 12χρονη, και ζήτησε την ενοχή του για επί μέρους κατηγορίες, ενώ απέδωσε ρόλο μαστροπού στον 57χρονο πρώην ναυτικό από το Κερατσίνι με το προσωνύμιο «Μιχάλης».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εισαγγελέας, η μητέρα της 12χρονης φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία και ζήτησε να κριθεί ένοχη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας και για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας. Μάλιστα, φέρεται να σημείωσε πως η μητέρα της 12χρονης διένειμε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης στους «πελάτες» που κάθονται στο εδώλιο, αλλά και πως είχε ενεργό συμμετοχή στην εξώθηση του παιδιού της στην πορνεία υπό την έννοια ότι εξώθησε και διευκόλυνε μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την 12χρονη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει χρήματα.

Η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από το αδίκημα του βιασμού και της εμπορίας ανθρώπων ο 55χρονος Ηλίας Μίχος και πρότεινε να υπάρξει μετατροπή της κατηγορίας σε ό,τι αφορά τη μαστροπεία, καθώς -κατά την κρίση της- δεν αποδείχθηκε ότι εξωθούσε το κορίτσι σε οίκους ανοχής ούτε το εξανάγκαζε στην πορνεία, αλλά τη διευκόλυνε να εκδίδεται. Βέβαια, ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών και για οπλοκατοχή.

Στον άνδρα με το προσωνύμιο «Μιχάλης» απέδωσε ρόλο μαστροπού και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό το κέρδος και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών, αλλά πρότεινε να αθωωθεί για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, αφού -κατά την ίδια- δεν προέκυψε ότι ο συνταξιούχος ναυτικός είχε ερωτικές επαφές με την ανήλικη.

Η κυρία Νικολού ζήτησε την καταδίκη ακόμα 22 κατηγορουμένων που δικάζονται ως «πελάτες» της ανήλικης, ενώ πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη έναντι αμοιβής. Εξαίρεση αποτελεί ένας κατηγορούμενος πακιστανικής καταγωγής για τον οποίο πρότεινε να απαλλαγεί πλήρως από τις κατηγορίες λόγω αμφιβολιών.

Πηγή: NewsbombIFFHS: Το νέο ρεκόρ του Ομπαμεγιάνγκ
IFFHS: Το νέο ρεκόρ του Ομπαμεγιάνγκ
Ιστιοπλοΐα: Δύο ασημένια μετάλλια με Κουκούδη και Μελατίνη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 4 youth
Ιστιοπλοΐα: Δύο ασημένια μετάλλια με Κουκούδη και Μελατίνη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 4 youth
Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός: Αμφίβολος ο Γκραντ για το ντέρμπι «αιωνίων» της Basket League
Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός: Αμφίβολος ο Γκραντ για το ντέρμπι «αιωνίων» της Basket League
Παναθηναϊκός AKTOR: Η τρομερή τάπα του Ερναντγκόμεθ στο Top-10 της Euroleague!
Παναθηναϊκός AKTOR: Η τρομερή τάπα του Ερναντγκόμεθ στο Top-10 της Euroleague!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved