Καιρός: Διήμερο με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς

Καιρός: Διήμερο με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς

Καιρός: Έντονα φαινόμενα σε όλη τη χώρα την Κυριακή και τη Δευτέρα, με το καλοκαίρι να επιστρέφει από την Τρίτη σε όλη τη χώρα.

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα αύριο και τη Δευτέρα (12/6) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Μεσοπρόθεσμη πορεία των καιρικών συνθηκών κατά το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου

Σύμφωνα με τα νεότερα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσει με θερμοκρασιακές και υετικές εναλλαγές σε 3 φάσεις όπως συνοψίζονται και στο παρακάτω γράφημα:

Φάση πρώτη, Σάββατο 10/06:

Αστάθεια στα ορεινά με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.Άνοδος της θερμοκρασίας κοντά στα φυσιολογικά και τοπικά λίγο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Φάση δεύτερη, διάστημα Κυριακη 11/06 - Τρίτη 13/06:

Γενίκευση της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.Πτώση της θερμοκρασίας σε κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Φάση τρίτη, διάστημα Τετάρτη 14/06-Πέμπτη 15/06:

Περιορισμός της αστάθειας στα ορεινάΆνοδος της θερμοκρασίας σε κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (τοπικά στην Κρήτη σε έως και πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλη την προγνωστική αβεβαιότητα, η ατμοσφαιρική αστάθεια φαίνεται να γενικεύεται εκ νέου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την Παρασκευή 16/06 και έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουνίου.

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές» - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Σύμφωνα με όσα είπε o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr οι έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Κυριακή κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στην Πελοπόννησο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως τόνισε το φθινοπωρινό σκηνικό θα διατηρηθεί και την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κύριο Γιαννόπουλο το Σάββατο (10/6) στην κεντροανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας (11 & 12/6), στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται αναμένονται αξιόλογες μεταβολές.

«Την Κυριακή θα σημειωθεί έντονη αστάθεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ θα έχουμε πολλούς κεραυνούς στα Ηπειρωτικά», ανέφερε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

«Τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά και Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο. Μέσα στους νομούς που θα επηρεάσει η κακοκαιρία είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

«Μεσημέρι προς απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα Ηπειρωτικά όσοι είναι σε νησιά δεν θα καταλάβουν τίποτα», συμπλήρωσε.

«Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η αστάθεια, θα έχει καταιγίδες και στην Αττική. Από Τρίτη περιορίζεται η αστάθεια. Το καλοκαίρι επιστρέφει από την Τρίτη», ανέφερε.

Δείτε Live την πορεία του καιρού:

Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί - Ισχυρές βροχές με χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Κυριακή (11-06-2023) και τη Δευτέρα (12-06-2023) με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης),η Ήπειρος,η Θεσσαλία,η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής),η Εύβοια καθώς καιη κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ύφεση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 και στα ηπειρωτικά έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από νωρίς το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: Newsbomb.gr



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved