Γλυφάδα: Αποκάλυψη για την απάτη των 17 εκατ. ευρώ – Έγγραφο-«καμπανάκι» από το 2013
Παρελθόν στις παράνομες επενδυτικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είχε ο 54χρονος που κατηγορείται για απάτες ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, με θύματα πολίτες από τον επιχειρηματικό, εφοπλιστικό –και όχι μόνο- κόσμο.
Όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είχε προειδοποιήσει για τη δράση του από το μακρινό 2013. Πιο αναλυτικά, είχε εκδώσει ανακοίνωση την 1η Οκτωβρίου 2013, στην οποία ανέφερε ότι ο 54χρονος -μέσω εταιρίας με έδρα τη Νήσο Μαν- παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα σε χρηματοπιστωτικά μέσα, χωρίς άδεια. Τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως σημειωνόταν, επισύρουν σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την παραπάνω ανακοίνωση, ο 54χρονος συνελήφθη από την Ασφάλεια για απάτες ύψους 17 εκατ. ευρώ, με τη μέθοδο της παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. Tο 2013 η επιτροπή κεφαλαιαγοράς έκανε λόγο για μία εταιρία του με έδρα τη Νήσο Μαν, ενώ τώρα κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε ως «όχημα» άλλη εταιρία, αυτή τη φορά με έδρα τη Γλυφάδα.

Εμφανιζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων και υποσχόταν μεγάλες αποδόσεις, προσφέροντας επενδυτικές υπηρεσίες στον τομέα των πετρελαιοειδών. Συνολικά φέρεται να είχε 200 πελάτες και να είχε διαχειριστεί 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το κεφάλαιο των επενδυτών.
Η αποκάλυψη της δράσης του ήρθε όταν αρνήθηκε σε πελάτες-επενδυτές την επιστροφή είτε του αρχικού κεφαλαίου είτε των φορτίων πετρελαίου , ενώ είχαν προηγηθεί παραπλανητικές επιστολές του με δικαιολογίες περί δυσχερειών της διεθνούς αγοράς.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας του, με έδρα τη Γλυφάδα, αναφέρεται ότι «διαθέτει σημαντική διεθνή εμπειρία στο χώρο του πετρελαίου, έχοντας διατελέσει Διευθυντής Εργασιών στις… (σ.σ. αναφέρει ονόματα μεγάλων εταιριών) στην Αθήνα, Επικεφαλής Διαπραγμάτευσης Πετρελαίου στη… (αναφέρει όνομα πασιγνωστης εταιρίας πετρελαιοειδών) στο Λονδίνο και Διευθύνων Σύμβουλος στην… (αναφέρει όνομα μεγάλης εταιρίας) στην Αθήνα». Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι πράγματι στο παρελθόν ο 54χρονος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο συγκεκριμένο κλάδο και για το λόγο αυτό διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις.
Όπως γράφει η επίσημη ιστοσελίδα, η εταιρία του «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρει στους πελάτες της αξιόπιστες υπηρεσίες, οι οποίες εκτείνονται από την αγορά και παράδοση αργού πετρελαίου και των παράγωγων προϊόντων του μέχρι την ανάλυση της αγοράς και παροχή συμβουλών σε λειτουργικά θέματα».
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, 54χρονος ίδρυσε το 2013 την εταιρία στη Γλυφάδα και το 2016 ίδρυσε θυγατρική αυτής με έδρα τη Γλασκώβη της Σκωτίας, με αντικείμενο δραστηριοποίησης τις «εμπορικές συμφωνίες που αφορούν το αργό πετρέλαιο και τα παράγωγά του». Η μητρική εταιρία (με έδρα τη Γλυφάδα) εμφανίζεται να ενεργεί ταυτόχρονα στις συναλλαγές ως πράκτορας της θυγατρικής.
Πιο αναλυτικά, ο 54χρονος κατηγορείται ότι προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, είτε του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κύκλου, είτε μεσαίας οικονομικής επιφάνειας και συστηνόταν ψευδώς ως «Σύμβουλος Εμπορικών Συμφωνιών – Επενδύσεων» με εξειδικευμένες γνώσεις, πρωτοποριακές μεθόδους και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά πετρελαιοειδών, βασιζόμενος σε παρελθοντική του ιδιότητα ως στέλεχος σημαντικών εταιρειών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr