Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Άγιο Όρος
Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε το Άγιο Όρος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.
Η Περιφέρεια διαβίβασε το αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο γενικός γραμματέας εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη, Α. Τζιτζικώστα, να προχωρήσει σε κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες.
Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Μπάμπης Στεργιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι το 'Αγιον Όρος επλήγη ιδιαίτερα από τις βροχοπτώσεις και την κακοκαιρία που διήρκεσαν από την περασμένη Παρασκευή ως την περασμένη Δευτέρα. Ο ίδιος, ανέφερε, ότι η κήρυξη του Αγίου Όρους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, αφού νωρίτερα υποβληθούν στην Περιφέρεια οι εκθέσεις των μηχανικών.
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr