Καστοριά: Γιόρτασε με αίγλη τα 50 χρόνια της (video)

Καστοριά: Γιόρτασε με αίγλη τα 50 χρόνια της (video)

Τα 50 χρόνια της συμπληρώνει φέτος η Καστοριά και η διοίκηση τα γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια και καλεσμένη την ομάδα του 1980 που κατέκτησε το Κύπελλο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Γιώργος Παράσχος, αλλά και τα περισσότερα μέλη εκείνης της ιστορικής ομάδας που της χάρισε το Κύπελλο Ελλάδας.

Μία εκπληκτική βραδιά έζησαν, όσοι παραβρέθηκαν στον χορό του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Καστοριάς «ΚΑΣΤΟΡΙΑ», που έγινε την Κυριακή το βράδυ, στο κέντρο διασκέδασης Black Diamond, στην ακριτική πόλη. Οι στιγμές ήταν, κυριολεκτικά, μοναδικές και δίκαια χαρακτηρίσθηκε σαν το μεγαλύτερο κοσμοϊστορικό γεγονός της χρονιάς. Οι στιγμές χαράς και συγκίνησης ήταν πραγματικά μεγάλες και μοναδικές και φυσικά θα πρέπει να αισθάνονται  "άτυχοι", εκείνοι που είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν και δεν το έκαναν και πολύ περισσότερο όσοι είχαν προσκληθεί και ήταν αδικαιολογήτως απόντες. Η βραδιά ήταν εκπληκτική, τόσο κατά την διάρκεια της τελετής των τιμητικών βραβεύσεων, όσο και κατά την διάρκεια του προγράμματος, όπου ο λαϊκός βάρδος Ζαφείρης Μελάς και το επιτελείο του φρόντισαν να ανεβεί το κέφι στα ύψη.  

Η βραδιά ξεκίνησε με τους τρεις ύμνους που έχουν γραφτεί για την ομάδα μας. Ο πρώτος ύμνος που ακούστηκε ήταν αυτός του  αείμνηστου Κώστα Πανταζή, για να ακολουθήσει ο ύμνος του κυπέλλου,  ερμηνευμένος από τον Λ. Μπουρνέλη, για να τελειώσει, η τριλογία αυτή των ύμνων, με αυτόν που έχει γράψει και ερμηνεύσει, πριν από πολλά χρόνια, ο Τάσος Μαυρουδής και ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ύμνο της ομάδας μας και είναι ο ύμνος που ακούγεται στο γήπεδο. Στη συνέχεια στην πίστα ανέβηκαν οι οικοδεσπότες της βραδιάς, που  ήταν η κα Βάσω Τσάπα (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και ο κ. Βααίλης Χριστόπουλος. Τον λόγο πήρε πρώτη η κα Τσάπα, η οποία απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους, καλωσορίζοντας τους στην εκδήλωση, μια εκδήλωση που είναι η απαρχή του εορτασμού των 50 χρόνων ιστορίας της ομάδας μας. Στη συνέχεια ο κ. Χριστόπουλος, τόνισε ότι είναι μία συγκινητική βραδιά, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν, με στόχο ένα ευοίωνο και καλύτερο μέλλον για την ομάδα μας.

«Πριν από πενήντα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά κ. Χριστόπουλος, «οι άνθρωποι των τριών ομάδων της πόλης, δηλαδή του Άρη Καστοριάς, του Ατρομήτου και της Ορεστιάδας, βάζοντας, πάνω από όλα, το συμφέρον και την δίψα της πόλης για την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας, που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο στην Α’ Εθνική, προχώρησαν σε μία ιστορική συγχώνευση, δημιουργώντας έτσι τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Καστοριάς "ΚΑΣΤΟΡΙΑ", με γενέθλια ημερομηνία την 6η Αυγούστου το 1963. Μια ομάδα που έμελλε να γράψει την δική της ιστορία, στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου, εκείνη την ονειρεμένη βραδιά της 25ης Μαΐου του 1980.

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, η ομάδα μας κατόρθωσε να σπάσει το κατεστημένο του ΠΟΚ και των ομάδων της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας την πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτούσε ένα τρόπαιο και συγκεκριμένα το κύπελλο Ελλάδος. Όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες χρονιές που είναι χαρακτηριστικές για την Καστοριά και οι οποίες ήταν η περίοδος 1973-1974, όπου η Καστοριά ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ Εθνική, η περίοδος 1979-1980, που ήταν η χρονιά του κυπέλλου, η περίοδος 1981-1982, όπου αναδείχθηκε πρώτη επαρχιακή ομάδα, την περίοδο 1995-1996, που ανέβηκε και πάλι στην Α’ Εθνική και η περίοδος 2003-2004, όπου, αν και ομάδα Γ’ Εθνικής, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 2012, η Καστοριά κινδύνεψε να διαλυθεί. Όμως η σημερινή διοίκηση με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ουσταμπασίδη, όχι μόνο ανέλαβε την ομάδα, αλλά κατόρθωσε να την κάνει να ορθοποδήσει, να την "αναγεννήσει από τις στάχτες της", να την έχει πρώτη στην βαθμολογία και φυσικά μέσω των μπαράζ να έχει σοβαρές και βάσιμες ελπίδες να επιστρέψει στην ενιαία Γ’& Δ’ Εθνική. Φυσικά και αξίζουν στους ανθρώπους της θερμά συγχαρητήρια».

Στη συνέχεια και μετά την σχετική ανακοίνωση του τελετουργικού της βραδιάς, πρώτα βραβεύθηκε η κυπελλούχος ομάδας του 1980. Τα σχετικά αναμνηστικά τα έδωσαν οι αρχηγοί της ομάδας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Παναγιωτίδης και Διονύσης Λίτσκας. Η βράβευση της ομάδας του 1980 ξεκίνησε, έχοντας σαν μουσική υπόκρουση τους ύμνος της ομάδας, με τον αρχηγό της τότε ομάδας Γιώργο Παράσχο, ενώ δεύτερος ήταν ο σούπερ σταρ εκείνης της βραδιάς Τάκης Τσιρώνης. Στη συνέχεια βραβεύθηκαν με αλφαβητική σειρά οι Αγόρου Κώστας, Αλεξιάδης Λάζαρος, Αναγνώστου Θανάσης, Βοϊτσίδης Ανδρέας, Δίντσικος Γιάννης, Καπουσούζης Θέμης, Μπεργελές Θόδωρος, Παπαβασιλείου Αργύρης, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παρουσιάδης Στάθης, Σιάντσης Παύλος, Σιαπανίδης Γιάννης και Χουνουζίδης Γιώργος, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Οι "κυπελλούχοι" του 1980, με την παραλαβή του αναμνηστικού έκαναν και τις σχετικές δηλώσεις, όπου ευχαρίστησαν την σημερινή διοίκηση για την μεγάλη τιμή που τους έκανε. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν, τόσο στην ιδιαίτερη και συγκινητική βραδιά που ζούσαν εκείνη την στιγμή και τις αναμνήσεις που τους ερχόντουσαν, όσο και για την σημερινή προσπάθεια της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Καστοριάς, στην οποία ευχήθηκαν κάθε επιτυχία και γρήγορη επάνοδο στις μεγαλύτερες κατηγορίες, αποσπώντας βέβαια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Το σημείο, όμως που έγινε κυριολεκτικά χαμός, και σείσθηκε η αίθουσα από το χειροκρότημα και φωτίστηκε από τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών, ήταν όταν εκείνη η ποδοσφαιρική ομάδα ανέβηκε πάνω στην πίστα, κατόπιν προτροπής του κ. Χριστόπουλου, για μία αναμνηστική φωτογραφία.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Ουσταμπασίδης προχώρησε στην βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη (το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπος του αθλητή) και της Χριστίνας Γιατζιτζίδου, που τίμησε με την παρουσία της την ομάδα μας, αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Στη συνέχεια ο κ. Ουσταμπασίδης προχώρησε στην βράβευση των προέδρων που ηγήθηκαν της ομάδας μας, κατά την διάρκεια των 50 χρόνων της ιστορίας της. Παρόντες ήταν οι τέως πρόεδροι Θεόφιλος Κυβεντίδης, Χρήστος Μεσελίδης, Βασίλης Χριστόπουλος, Νίκος Χαρίσης & Γιάννης Μιχάλτσες, που παρέλαβαν και την σχετική πλακέτα. Πριν από την βράβευση τους, τιμήθηκαν με την σχετική πλακέτα οι αείμνηστοι πρόεδροι της ομάδας μας Μιχάλης Σπανός και Γιώργος Τζώρτζης, τις οποίες παρέλαβαν για τον μεν πρώτο ο εγγονός του, για τον δε δεύτερο ο γιος του.

Σημειωτέον ότι ο τέως πρόεδρος κ. Νίκος Χαρίσης, αφού ευχαρίστησε την σημερινή διοίκηση για την τιμή που του έκανε, αναφέρθηκε στην ομάδα του 1980, μια και γνωρίζει προσωπικά όλους τους ποδοσφαιριστές που την αποτελούσαν, ευχήθηκε τα καλύτερα για την σημερινή ομάδα και την άνοδο της στην άλλη κατηγορία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να ευχαριστήσει τον σημερινό προπονητή της Καστοριάς κ. Πασχάλη Δημητρίου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, προσφέρει αγόγγυστα τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Μετά το τέλος των βραβεύσεων τον λόγο πήρε ο σημερινός πρόεδρος Παναγιώτης Ουσταμπασίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε τόσο στις ενέργειες που έγιναν ώστε η ομάδα να μην επιβαρύνεται με τις οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος, όσο και στο όραμα που υπάρχει για την αναγέννηση όχι μόνο της Καστοριάς, αλλά και του Καστοριανού ποδοσφαίρου, γενικότερα, μέσω αυτής.

Μία έκπληξη περίμενε, όμως, τον πρόεδρο της Καστοριάς κ. Ουσταμπασίδη, με το πέρας της ομιλίας του. Οι συνεργάτες του, εκτιμώντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνει για την ομάδα, του απένειμαν, δια χειρός του κ. Βασίλη Χριστόπουλου, τιμητική πλακέτα. Ο κ. Ουσταμπασίδης, πήρε τον λόγο και τόνισε ότι θα προτιμούσε να τιμηθεί, μετά από είκοσι χρόνια, όταν θα είχε κάτι ολοκληρωμένο να επιδείξει για την Καστοριά, μια και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρεί τον εαυτό του διαχειριστή σε αυτή την ομάδα.

Κατόπιν διαβάστηκαν τα ονόματα των χορηγών, ενώ στο τέλος σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Εμμανουηλίδης (εκπροσωπώντας τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο), όσο και ο δήμαρχος Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.

Τελειώνοντας ο κ. Χριστόπουλος ευχαρίστησε τον Ζαφείρη Μελά για την τιμή που έκανε στην ομάδα να παραβρεθεί και να εγκαινιάσει τις εκδηλώσεις για την ιστορία των 50 χρόνων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τον λόγο που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, που ήταν η έλευση του κυπέλλου, λόγω αθέτησης της υπόσχεσης που είχε δώσει ο κ. Χάτσιος στον πρόεδρο κ. Ουσταμπασίδη. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κύπελλο Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του προαναφερθέντα ιδιώτη, από το 1999, αφού κατασχέθηκε, λόγω των χρεών που υπήρχαν από τα ενοίκια των γραφείων της ομάδας. Τώρα, πως, τότε, ο εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του κυπέλλου, τη στιγμή που δεν αγοράσθηκε με σχετικό τιμολόγιο, αλλά κατακτήθηκε από τα παλικάρια της Καστοριάς, αυτό δεν μπορούμε ακόμη να το κατανοήσουμε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της βραδιάς τα δύο βίντεο γουόλ του κέντρου πρόβαλλαν συνεχώς φωτογραφίες από την ομάδα της Καστοριάς κατά τα παρελθόντα έτη, αλλά και από τον θρίαμβο του κυπέλλου, όπως αυτός αποτυπώθηκε από τις εφημερίδες της εποχής εκείνης. Επίσης, κατά την διάρκεια της βραδιάς, προβλήθηκε και ο τελικός του κυπέλλου.

Καστοριά: Γιόρτασε με αίγλη τα 50 χρόνια της (video)



Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved