Πήγαινε για έξτρα, βρέθηκε με μείον

Πήγαινε για έξτρα, βρέθηκε με μείον

Ο Μενέλαος Σεβαστιάδης γράφει για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς.

Τα κλισέ… πήραν φωτιά, από την ώρα που ο Ολυμπιακός «κάηκε» βλέποντας τον Ράσο Νεστέροβιτς να τραυματίζεται σοβαρά στην Καβάλα και να χάνει το ντέρμπι πρωτιάς του ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό, μαζί με αρκετά ακόμα παιχνίδια. Αλλοι έκρινα ότι «ουδείς αναντικατάστατος», άλλοι ότι «τέτοια σοκ λειτουργούν συσπειρωτικά για τους υπόλοιπους», κάποιοι σκέφτηκαν και ότι «οι ψηλοί δεν κρίνουν τα ματς στο μπάσκετ».

Το τελευταίο το απορρίπτει εύκολα το πρώτο ματς των δύο, στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε με 65-61 με τον Νεστέροβιτς να εκτελεί άριστα τα πικ εν ρολ και να τελειώνει με 17 πόντους, 21 βαθμούς αξιολόγησης και κοινή παραδοχή ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Για τα άλλα δύο, μπορούν να  υπάρξουν ενστάσεις. Σίγουρα θα αντικατασταθεί στην 12άδα ο Σλοβένος, δηλαδή δεν θα κατέβει με… 11 ο Ολυμπιακός, αλλά το θέμα πώς θα καλυφθεί επί της ουσίας το κενό του. Κι όσο για τα συσπειρωτικά, σε τέτοιο ματς είναι περιττό να αναζητούν κάποιοι λόγους συσπείρωσης. Λες και δεν ξέρουν οι υπόλοιποι παίκτες τι παίζουν και τι ευκαιρία έχουν μπροστά τους και θα κατέβαιναν… χαλαροί.

Η ζημιά που παθαίνει ο Ολυμπιακός δεν χωράει συζήτηση. Μοιάζει με ειρωνεία ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες φάνταζε σαν πιθανότερο σενάριο να πάει με έναν έξτρα παίκτη στο ντέρμπι, τον Πρίντεζη και τελικά πάει με μείον ένα και βασικό, τον Νεστέροβιτς αφού ούτε και Πρίντεζης προέκυψε.

Μέσα σ’ όλα, θα βρει και έναν αντίπαλο ενισχυμένο κοντά στα καλάθια, αφού ο Μάριτς έχει επιστρέψει και έστω και όχι σε απόλυτο βαθμό ετοιμότητας, είναι μια ποιοτική λύση για όσο κρίνει ο Ομπράντοβιτς ότι θα χρειαστεί.

Ετσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, ο Ιβκοβιτς θα παίξει αναγκαστικά με πολλά κοντά σχήματα. Οι περιφερειακοί που έτσι κι αλλιώς έχουν τον ρόλο του… πυροβολικού στον φετινό Ολυμπιακό σ’ αυτό το ματς θα «κάνουν παιχνίδι» σχεδόν εξ ολοκλήρου. Και από ‘κει και πέρα, ο Γλυνιαδάκης και οι… ημίψηλοι θα πρέπει να δώσουν πετυχημένες ανάσες, αλλά και προστασία στον Μπουρούση που θα έχει πολλές δουλειές να κάνει.



Europa League: Πέρασαν Μπολόνια και Νότιγχαμ – Τα αποτελέσματα
Europa League: Πέρασαν Μπολόνια και Νότιγχαμ – Τα αποτελέσματα
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το φάουλ στον Χέις - Ντέιβις που δεν δόθηκε στο τέλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το φάουλ στον Χέις - Ντέιβις που δεν δόθηκε στο τέλος
ΑΕΚ: Με Άλκμααρ ή Τσέλιε στους «16» του Conference League | Πότε είναι η κλήρωση κι οι αγώνες
ΑΕΚ: Με Άλκμααρ ή Τσέλιε στους «16» του Conference League | Πότε είναι η κλήρωση κι οι αγώνες
Euroleague: Υποχώρησε 10ος ο Παναθηναϊκός AKTOR – Η βαθμολογία
Euroleague: Υποχώρησε 10ος ο Παναθηναϊκός AKTOR – Η βαθμολογία
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved