Έτσι εξηγούνται οι άνδρες…

Έτσι εξηγούνται οι άνδρες…

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήταν αναμενόμενο. Νομοτελειακό ήταν πως και ο Άρης θα διατηρήσει την ίδια, κλασική “ελληνική” στάση. Ανακοίνωση της ομάδας και του Σούπερ 3, δηλώσεις από επίσημα χείλη που όλες λένε τα ίδιο πράγματα.

Καταδικάζουμε, αλλά ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, ένας οπαδός πέταξε αντικείμενο. Η βοηθός ήταν υπερβολική, λες και τη χτύπησε κάτι βαρύ κι όχι ένα πλαστικό μπουκάλι, ενώ αν είχε χτυπήσει σοβαρά, θα έπρεπε να είχε σημάδια και μώλωπες κι αυτή δεν είχε τίποτα. Η συμπεριφορά της ήταν υποκριτική, ενώ κι ο διαιτητής κορόιδεψε τον Άρη με το αίτημα για εκκένωση. Ο Τριτσώνης μάλιστα έχει δώσει δείγματα της εμπάθειας του που τρέφει για τον Άρη και κατά το πρόσφατο παρελθόν και παλαιότερα”.

 Αυτά λέει μεταξύ πολλών άλλων η ανακοίνωση του Άρη, ενώ η ανακοίνωση του Σούπερ3 κάνει φυσικά λόγο για την κλασική στοχοποίηση του συλλόγου και το οργανωμένο σχέδιο που επικαλούνται 99,9 φορές στις 100 οι εκάστοτε οργανωμένοι. Ρεζουμέ όλων αυτών είναι πως ο Άρης θα κάνει ένσταση για αντικανονική διακοπή, οπότε έχουμε πολλά να δούμε ακόμα.

 Βέβαια, ο Άρης μπορεί να μιλάει για θέατρο από πλευράς της βοηθού και για κοροϊδία από τον Τριτσώνη, που το διέκοψε παρά την εκκένωση της κερκίδας, όμως το ρεπορτάζ λέει πως ο ρέφερι δεν κάνει λόγο για αίτημα εκκένωσης στο φύλλο αγώνα, δεν ζήτησε κάτι τέτοιο κι απλώς το ματς διεκόπη λόγω των όσων συνέβησαν στο κόρνερ και του ψυχολογικού προβλήματος της βοηθού.

 Αυτά, όμως, θα τα βρει η υπηρεσία, που λένε και στον στρατό, και δεν είναι δα η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ένας σύλλογος κάνει το άσπρο-μαύρο, αρνείται να αναλάβει την όποια ευθύνη, μιλάει για εμπάθειες και οργανωμένα σχέδια κι επικαλείται το κλασικό “αλλού έχουν γίνει χειρότερα”. Όπως είπα και στην αρχή, αναμενόμενα και νομοτελειακά, δεν γίνεται να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό.

 Αυτό που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι οι δηλώσεις του Κόντη. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ έχει δώσει δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, μία στον ArisFm και μία στην ΕραΣπορ. Στην τοποθέτησή του στον επίσημο σταθμό του συλλόγου είπε μεταξύ άλλων πως “του έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί τα δύο πέταλα δεν έκαναν το παραμικρό, αντίθετα έμειναν και τραγουδούσαν”, ενώ και στην ΕΡΑ έκανε αντίστοιχη τοποθέτηση, όταν δήλωσε “οι οπαδοί μας καταφέρονται εναντίον αυτών που πάνε στο γήπεδο για να δημιουργήσουν πρόβλημα.”

Πάμε να δούμε το λόγου το αληθές στο παρακάτω βίντεο. Η βοηθός έχει υποδείξει, 100% ορθά, άουτ σε φάση στην περιοχή του Αστέρα, δέχεται αντικείμενα και αποχωρεί από τη θέση της. Δείτε το βίντεο από το 2.25 και μετά για να διαπιστώσετε κι εσείς το τραγούδι που έκανε εντύπωση στον Κόντη και το πως οι οπαδοί εναντιώθηκαν στη ρίψη αντικειμένων.

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/HL_ARIS_ASTERAS_ 080412{/akamai}

 Δεν νομίζω πως χρειάζεστε εμένα για να σας πω πως αντέδρασε ο “υγιής κόσμος”, το ακούσατε. Πριν το μπουκάλι να βρει την βοηθό, πριν να κάνει θέατρο όπως λέει επίσημα κι ανοιχτά ο Άρης, ακούγεται εν χορώ το “είσαι πουτ...”, την ώρα που η Κουρομπύλια αφήνει την θέση της, λόγω των πρώτων αντικειμένων που δεν την πέτυχαν.

 Αυτή ήταν η στάση που έκανε μεγάλη εντύπωση στον Κόντη. Αυτά ήταν “τα πέταλα που τραγουδούσαν”, αυτοί ήταν “οι οπαδοί που καταφέρθηκαν εναντίον αυτών που πάνε στο γήπεδο για να δημιουργήσουν πρόβλημα”. Το εν χορώ “είσαι πουτ...”, από τα χείλη χιλιάδων ανθρώπων, ως σχόλιο στην αποχώρηση της βοηθού της από τη θέση της, εξαιτίας βροχής αντικειμένων.

 Έχουμε, όμως, και συνέχεια. Ο Κόντης όχι μόνο φρόντισε να εξάρει “την στάση των πολλών”, αλλά έκανε και σχόλια για την βοηθό, λες και δεν έφταναν αυτά της επίσημης ανακοίνωσης της διοίκησης και των οργανωμένων, που την κατηγορούν για θέατρο και κάνουν λόγο για “ζαλισμένη από τους προβολείς επόπτρια”.

 “Κάποτε είχα καλή γνώμη για τις γυναίκες διαιτητές, ωστόσο αν έχουν ψυχολογικό πρόβλημα τότε κακώς βρίσκονται στο ποδόσφαιρο και καλό θα ήταν να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.” Αυτά δήλωσε στον ArisFM ο Κόντης και προσέθεσε τα ακόλουθα στην συνέντευξη στην ΈραΣπορ: “Αν η βοηθός δεν μπορεί να διαιτητεύσει μπροστά σε κόσμο, τότε να διαιτητεύσει αγώνες χάντμπολ.”

 Αυτά ήταν τα σχόλια του Κόντη, σχόλια εμφανώς σεξιστικά, μιας κι ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη δεν έκανε λόγο μόνο για την Κουρομπύλια, αλλά χαρακτήρισε συλλήβδην τις γυναίκες στην διαιτησία, έκανε λόγο για πιθανό ψυχολογικό πρόβλημα που τις χαρακτηρίζει συνολικά και εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν καλό να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.

 Σεξιστικά σχόλια εις βάρος μια βοηθού σε παιχνίδι Γουλβς-Λίβερπουλ είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ο σπορτκάστερ, Ρίτσαρντ Κις, κι ο σχολιαστής, Άντι Γκρέι. Ο Γκρέι απολύθηκε από το SkySports, ενώ ο Κις ζήτησε συγνώμη και παραιτήθηκε. Επιπλέον, το 2006 ο προπονητής της Λούτον, Μάικ Νιούελ, είχε κάνει ανάλογα σχόλια για μια βοηθό, σχόλια για τα οποία ζήτησε συγνώμη, δέχθηκε κριτική και καταδίκη από την ομάδα του, κλήθηκε σε απολογία από την FA και πλήρωσε πρόστιμο 6.500 λιρών.

 Έτσι, εκτός από το τι θα γίνει τελικώς με τη τύχη του αγώνα και την ένταση του Άρη, έχουμε και να περιμένουμε το αν θα ασχοληθεί κανείς με τις δηλώσεις του Κόντη. Όχι βέβαια πως έχουν κάποιο μεγάλο ενδιαφέρον αυτές οι εξελίξεις. Γιατί, ο,τι κι αν γίνει στην συνέχεια, τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει πως βγήκαν ανακοινώσεις, δόθηκαν συνεντεύξεις και σ’αυτές τις χιλιάδες των λέξεων δεν διαβάσαμε και δεν ακούσαμε ούτε μια φορά τη λέξη “συγνώμη”. Ούτε μία.

 Και γιατί να την ακούσουμε άλλωστε; Καλά να πάθει αυτή η πουτάνα, που τόλμησε να δώσει άουτ αντί για το κόρνερ που σώνει και ντε ήθελε ο Άρης, καλά να πάθει που τόλμησε να αφήσει τη θέση της μετά τα πρώτα αντικείμενα, καλά να πάθει που άκουσε εν χορώ τέτοιες βρισιές, καλά να πάθει που τόλμησε να επικαλεστεί ψυχολογικό πρόβλημα και να πλήξει, ως μέρος οργανωμένου σχεδίου, τον Θεό του πολέμου.

 Και όπως κι είπε κι ο Κόντης, να μας απαλλάξουν κι αυτή κι οι υπόλοιπες από την παρουσία τους. Είναι αντρική υπόθεση το ποδόσφαιρο κι αυτό τον ανδρισμό είδαμε σε όλο του μεγαλείο, τόσο στο χθεσινό σύνθημα, όσο και στις σημερινές επίσημες τοποθετήσεις και στην πλήρη απουσία “συγνώμης”, για τα αντικείμενα και για το σύνθημα. Έτσι ξηγιούνται οι άντρες, γι’αυτό άλλωστε έχουμε και την περίφημη “αντρική τιμή” κι ορκιζόμαστε σ’αυτήν.




Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved