Ρεάλ: Αντίο πρωτάθλημα!

Ρεάλ: Αντίο πρωτάθλημα!

Με τη διαφορά ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ να βρίσκεται πια στους επτά βαθμούς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η υπόθεση τίτλος στην Ισπανία έχει ήδη κριθεί. Και ας βρισκόμαστε ακόμα ουσιαστικά στα μέσα της σεζόν.


Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά μία μέρα μετά την ήττα της Ρεάλ στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα για την 21η αγωνιστική, αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί. Σε γκάλοπ που έκανε η «Μάρκα», στην ηλεκτρονική της έκδοση, το 85% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι ο τίτλος έχει κριθεί. Και αυτό λέει πολλά αν αναλογιστούμε ότι μιλάμε για εφημερίδα που διαβάζουν κυρίως φίλοι της Ρεάλ.

Με βάση την παράδοση πάντως, κάπως έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα. Ποτέ στον παρελθόν δεν έχει καταφέρει η ομάδα της Μαδρίτης να καλύψει μία τέτοια διαφορά για να πάρει το πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν αυτή των πέντε βαθμών τη σεζόν 2006-07 όταν η Ρεάλ του Φάμπιο Καπέλο κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Είναι προφανές όμως ότι εδώ το θέμα δεν είναι η Ρεάλ. Τον τίτλο τον κερδίζει η Μπαρτσελόνα, δεν τον χάνει η Ρεάλ. Οι μαδριλένοι άλλωστε γνώρισαν χθες μόλις τη δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα (μετά τη συντριβή στο ντέρμπι από την Μπαρτσελόνα). Όταν όμως ο βασικός σου αντίπαλος σε 21 παιχνίδια έχει μόλις μία ήττα και μία ισοπαλία τότε…σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ακόμα και ο Ζοσέ Μοουρίνιο στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Οσασούνα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από τους παίκτες του.

Η έκπληξη βέβαια δεν είναι η Μπαρτσελόνα  Η υπερομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που ήδη με τα κατορθώματά της τη τελευταία διετία έχει εξασφαλισμένη μία θέση μεταξύ των κορυφαίων στην ιστορία του ποδοσφαίρου, συνεχίζει απλά στον ίδιο ρυθμό που έχει θέσει εδώ και μερικά χρόνια. Οι βάσεις της αποδεικνύονται εξαιρετικά γερές, έχει αναπτύξει μία απίστευτη δυναμική, τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου, και δείχνει έτοιμη να επαναλάβει τον προπέρσινο θρίαμβό της σαρώνοντας όλους τους τίτλους. Προς το παρών σαρώνει όλους τους αντιπάλους της, πετυχαίνοντας τη μία – άνετη – νίκη μετά την άλλη.

Θυμίζω ότι πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα γνωρίζοντας μόλις μία ήττα και μαζεύοντας συνολικά 99 βαθμούς – επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν.. Όλα δείχνουν ότι φέτος θα προσπαθήσει να κάνει νέο ρεκόρ. Πέρσι η Ρεάλ άντεξε και κρατήθηκε ζωντανή στο κυνήγι της Μπάρτσα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τώρα, χάνοντας πέντε βαθμούς μέσα σε τρεις αγωνιστικές (ισοπαλία με Αλμερία, ήττα με Οσασούνα) φαίνεται να αποχαιρετά πρόωρα τις ελπίδες της.

Το καλοκαίρι, ο Πέρεθ πήρε στη Μαδρίτη τον κορυφαίο προπονητή του κόσμου με την ελπίδα ότι αυτός θα έκανε την καθοριστική διαφορά για να ανατραπούν οι ισορροπίες. Ο πρόεδρος της Ρεάλ όμως σίγουρα πρέπει να έχει μάθει από την πρώτη του θητεία στην προεδρία του συλλόγου (ήταν η «γαλαξιακή» εποχή της Ρεάλ με Ζιντάν, Ρονάλντο, Φίγκο κτλ) ότι οι μεγάλες ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Μοουρίνιο πράγματι έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι στα χέρια του κρατάει κάτι που… μοιάζει έστω με μαγικό ραβδάκι. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύεται πώς ούτε αυτό είναι αρκετό.

Η Μπαρτσελόνα πιστή σε μία συγκεκριμένη νοοτροπία και φιλοσοφία, καρπώνεται την προσήλωση που έχει στο πλάνο της και τη μεθοδικότητα με την οποία έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς. Από τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μέχρι τις επιλογές στο θέμα του προπονητή και στο μεταγραφικό τομέα.

Στοιχεία που όχι μόνο της εξασφάλισαν την επιστροφή στην κορυφή του ισπανικού κι ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά φαίνεται να της εγγυώνται την επιτυχία και σε βάθος χρόνου δίνοντάς της την ευκαιρία να χτίσει μια πραγματική δυναστεία.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved