Ζαγκλής: «Η FIBA είναι εδώ για όλες τις ομάδες»

Ζαγκλής: «Η FIBA είναι εδώ για όλες τις ομάδες»

Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μιλώντας στην εκπομπή της Cosmote Tv, «Pick ‘n Roll».

Για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τις συζητήσεις με το NBA, για τις σχέσεις με τη Euroleague και τη δική του τριετή θητεία ως Γενικού Γραμματέα της FIBA αναφέρθηκε ο Ανδρέας Ζαγκλής, μιλώντας στην Cosmote Tv και την εκπομπή, «Pick ‘n Roll».

Αναλυτικά, ο Ανδρέας Ζαγκλής αναφέρθηκε:

Στην τριετή θητεία του στη θέση του γ.γ. της FIBA:

«H αλήθεια είναι ότι μοιάζουν περισσότερα χρόνια από μόλις τρία με όσα έχουν συμβεί. Οπωσδήποτε είναι τρία χρόνια που ως μπασκετική οικογένεια έχουμε ενωθεί ακόμα περισσότερο».

Στις βάσεις που αναπτύχθηκαν στην περίοδο της πανδημίας:

«Στις δύσκολες στιγμές ο καθένας κοιτάζει προς το περιβάλλον όπου αισθάνεται πιο ασφαλής. Κι αυτό το εισπράξαμε από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Η κοινότητα του μπάσκετ κοίταξε προς το μέρος που θα έλεγα ότι είναι ο φυσικός χώρος όλων, των ομοσπονδιών, των Λιγκών, όλων. Οι δράσεις που έγιναν, το γεγονός ότι ήμασταν το πρώτο άθλημα που έκανε ένα παγκόσμιο πρωτόκολλο για όλες τις διοργανώσεις, ήμασταν το πρώτο άθλημα που έπαιξε προκριματικά και στις πέντε ηπείρους. Τον Νοέμβρη του ’20, πάνω από 1000 αθλητές ταξίδεψαν και κανείς δεν αρρώστησε. Επαιξαν προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ, το αμερικάνικο, το αφρικάνικο, το ασιατικό. Ολα αυτά μας έκαναν πιο δυνατούς και νομίζω ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα αυτά μεγάλωσαν τη αξιοπιστία του οργανισμού ως ηγέτη του αθλητικού κινήματος. Σε πολλά από τα πράγματα που έγιναν η FIBA ήταν μπροστά. Και ταυτόχρονα νομίζω, και σιγά αρχίζουμε να το βλέπουμε αυτό, έφεραν και τα μέλη της οικογένειας του μπάσκετ πιο κοντά το ένα στο άλλο. Καταλάβαμε ότι προβλήματα του παρελθόντος σχετικοποιούνται μέσα σε μία πανδημία».

Στη μείωση της απόσταση μεταξύ των φορέων του μπάσκετ και αν είμαστε κοντά στην Ενωση:

«Σαφώς, μέρος της δικής μας δουλειάς είναι και η Ενωση. Εμείς δεν είμαστε ένας φορέας που έχει μόνο κανονιστικό ρόλο, που κάνει τους κανονισμούς, που κάνει μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο και μεγάλες διοργανώσεις. Είμαστε ο φορέας που έχει στόχο την προώθηση του αθλήματος, την ανάπτυξη. Για την ανάπτυξη προφανώς ισχύει το ισχύς εν τη ενώσει, δεν υπάρχει αμφιβολία, πολλώ δε μάλλον σε περιόδους κρίσης. Βλέποντας ταυτόχρονα ότι το γεγονός ότι η ένωση της οικογένειας της FIBA, έκανε τον οργανισμό δυνατότερο, δεν υπάρχει για εμένα αμφιβολία ότι μέσα από συμπράξεις θα μεγαλώσει η πίτα κι αυτό θα ευνοήσει αυτόματα και τις ομάδες μας και τις Εθνικές Λίγκες, όσο και τις Εθνικές ομάδες».

Στα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με το ΝΒΑ:

«Νομίζω ότι σε παλαιότερες φάσεις αυτής της σχέσης, έχουμε υπερεκθέσει, όχι μόνο προς το κοινό μας, το οποίο έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε, αλλά γενικότερα, έχουμε υπερεκθέσει και τις συζητήσεις και τις διαφωνίες, και τις αντιρρήσεις και τα επιχειρήματα-αντεπιχειρήματα. Χωρίς να είμαι καθόλου μυστικοπαθής, πιστεύω ότι οι συναντήσεις που γίνονται, πρέπει να γίνονται και πρέπει να επαλαμβάνονται σε περιβάλλον όπου ο καθένας βάζει τη μελλοντική στρατηγική του στο τραπέζι και πρέπει να δει με τους άλλους προς τα που μπορεί να συμπορευθεί. Εμείς έχουμε μία στρατηγική συνεργασία με το ΝΒΑ, πάντα στα report της γενικής συνέευσης της FIBA αναφέρομαι στο ΝΒΑ και τη ΔΟΕ ως δύο στρατηγικούς εταίρους της FIBA, γιατί με τη ΔΟΕ έχουμε μία πολύ δεδομένη στρατηγική συμπόρευση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη θέση του μπάσκετ εκεί. Και με το ΝΒΑ έχουμε μία στρατηγική συμπόρευση για να μεγαλώσει το σπορ παγκοσμίως. Αυτή η συνεργασία, όπως είπα εξαρχής, πρέπει να καταλάβουμε που πηγαίνουν και οι ομάδες μας, οι σύλλογοι, ένα πολύ σημαντικό γκρουπ των ευρωπαϊκών ομάδων και να προσπαθήσουμε να συγκλίνουν οι στρατηγικές. Αυτό είναι το μέλλον… Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στρατηγική συμπόρευση είναι το μέλλον. Διότι όπως σας είπα, μόνο μέσω της Ενώσεως και μεγαλώνει η πίτα της αγοράς, μιλώντας με εμπορικούς όρους, αλλά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσα από αυτή τη συμπόρευση θα μπορέσουμε να έχουμε και κάποια πράγματα, τα οποία είναι πράγματα κοινής λογικής όσον αφορά το καλεντάρι. Δεν θέλω να σχολιάσω τα σενάρια. Εκανα μία δήλωση που είναι πολυ σαφής. Νομίζω ότι οι συζητήσεις που γίνονται, γίνονται σε καλό κλίμα και από εκεί και πέρα είναι θέμα να τις προχωρήσουμε μέσα σε αυτό το καλό κλίμα και να βρίσκουμε λύσεις. Δεν νομίζω ότι είναι καλή, ούτε για τους φιλάθλους μας, ούτε για τις Ομοσπονδίες μας, η επεξεργασία σεναρίων».

Στα εσωτερικά της Ευρωλίγκας και τις ανάγκες των ομάδων της Ευρωλίγκας:

«Νομίζω ότι οι ομάδες ξέρουν πολύ καλά τι ψάχνει η κάθε μία από αυτές. Και γνωρίζουν πολύ καλά ότι η FIBA είναι πάντα εκεί για αυτές. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως το έχω πει σε ιδιωτικό επίπεδο, να το πω και δημόσια: Η FIBA είναι εδώ για όλους»

Στο BCL:

«Το ΒCL νομίζω ότι κάθε χρόνο μας εκπλήσσει, τόσο με τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα του, όσο και με την ποιότητα των ομάδων, όσο και με την ποιότητα του τελικού τουρνουά, που είναι κάθε χρόνο και καλύτερο. Μέσα στην περίοδο της πανδημίας διεξήχθησαν δύο τελικές φάσεις και θα ήθελα να το εντάξω στη γενικότερη στρατηγική μας. Ενας από τους 8 στρατηγικούς στόχους της FIBA είναι η διαμόρφωση των διεθνών διοργανώσεων των συλλόγων. Εχουμε το BCL, έχουμε και το BCL Americas. Κάναμε μέσα στην πανδημία τρία Final 8… Δύο στην Ευρώπη κι ένα στην Αμερική».

 



Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved