Ελλάδα: Συγκινητικό «αντίο» Πιτίνο σε παίκτες - «Υπέφερα, δεν ήξερα αν θα ήμουν στο Τόκιο»

Ελλάδα: Συγκινητικό «αντίο» Πιτίνο σε παίκτες - «Υπέφερα, δεν ήξερα αν θα ήμουν στο Τόκιο»

Ελλάδα: Έντονα φορτισμένο ήταν το κλίμα στο τελευταίο δείπνο της εθνικής ομάδας μετά την ήττα στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά από την Τσεχία.

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στους διεθνείς και τους αποχαιρέτησε, καθώς δεν ακολούθησε την αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» στο… ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα, λόγω υποχρεώσεων στο Iona, που τον ανάγκασε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, ο Αμερικάνος προπονητής, αποκάλυψε πως δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε περίπτωση που ερχόταν η πρόκριση, λόγω του προβλήματος που είχε στον ισχίο.

«Είσαστε πραγματική ομάδα. Ήταν αυτό που ήθελα να πετύχουμε και το είδα με χαρά να συμβαίνει. Παλέψατε μαζί, γελάσατε μαζί, στεναχωρηθήκατε μαζί, κάνατε τα πάντα σαν ομάδα. Είσαστε όλοι πολύ καλοί παίκτες, αρχίζοντας από τους δύο αρχηγούς μας και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους. Είσαστε ένα γκρουπ παικτών που έχετε όλοι περιθώρια να γίνετε καλύτεροι», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Πρέπει να σας εξομολογηθώ κάτι. Δεν ξέρω αν τα καταφέρναμε να προκριθούμε αν θα ήμουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το πρόβλημα που είχα αποκομίσει στο γοφό γινόταν ολοένα και χειρότερο και πραγματικά υπέφερα. Ήταν μεγάλο όνειρό μου βέβαια, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια για εσάς έγινε πραγματικά. Για να πάτε εσείς εκεί. Δεν τα καταφέραμε, αλλά είμαι περήφανος που σας γνώρισα».

Καταλήγοντας, ο Ρικ Πιτίνο σχολίασε: «Δούλεψα με ένα εξαιρετικό επιτελείο ανθρώπων και πάντα θα σας σκέφτομαι ευχάριστα. Τον Αύγουστο μάλιστα, θα είμαι στην Ελλάδα με την ομάδα μου, το Iona για σειρά φιλικών αγώνων. Εκεί πια, που δεν θα είμαι προπονητής σας, εύχομαι να θέλετε να βγούμε να πιούμε καμιά μπύρα».

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νικ Καλάθης, ως αρχηγός της ομάδας, ευχαρίστησε τον Ρικ Πιτίνο και τόνισε πως ίσως ήταν το καλύτερο καλοκαίρι του με την Εθνική Ελλάδας.

«Θέλω εκ μέρους όλων των παικτών να σε ευχαριστήσουμε κόουτς. Πραγματικά ήταν απόλαυση που δουλέψαμε μαζί σου, μας έκανες όλους καλύτερους παίκτες, ήταν μεγάλη τιμή. Για μένα στα τόσα χρόνια που είμαι στην Εθνική ίσως αυτό ήταν το καλύτερο καλοκαίρι μου. Πραγματικά γίναμε μια ομάδα με όλη τη σημασία. Ήρθαμε εδώ και ξέραμε ότι δεν υπήρχαν προσδοκίες από τους περισσότερους για εμάς. Φτάσαμε όμως τόσο κοντά. Μπορεί να μην τα καταφέραμε, αλλά κι εμείς νιώθουμε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε», ήταν τα λόγια του.

Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, οι παίκτες χάρισαν στον Ρικ Πιτίνο ένα αναμνηστικό λάβαρο, το οποίο έφερε τις υπογραφές όλων των μελών της ελληνικής αποστολής που ταξίδεψε για τον Καναδά.

Το πρωί της Δευτέρας (05/07) η αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» αναχώρησε από την αμερικανική ήπειρο με προορισμό την Αθήνα. Ωστόσο, λόγω του μεγάλου ταξιδιού και της μεγάλης διαφοράς ώρας, η αποστολή θα φτάσει το απόγευμα της Τρίτης (06/07).



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved