Λύμουρα: «Να κλείσω την καριέρα μου με τίτλο στην ομάδα της καρδιάς μου»

Λύμουρα: «Να κλείσω την καριέρα μου με τίτλο στην ομάδα της καρδιάς μου»

Στη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών στάθηκε με δηλώσεις της η Λολίτα Λύμουρα.

Η Ελληνίδα άσος που άγγιξε το τριπλ νταμπλ αναφέρθηκε επίσης στο στόχο της που δεν είναι άλλος να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό πριν κλείσει την καριέρα της.

Όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ η έμπειρη γκαρντ του Παναθηναϊκού:

Αρχικά είπε: «Εμείς είμαστε από τις λίγες ομάδες που κάνουν τεστ Covid συνέχεια. Είναι κάτι σπάνιο και ευχαριστούμε την ομάδα. Για εμάς είναι πολύ δύσκολο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, ειδικά σε ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού το γήπεδο να είναι άδειο. Προσέχουμε πάρα πολύ, δεν βγαίνουμε έξω. Είναι κάτι περίεργο και πρωτόγνωρο για εμάς».

Για την παρουσία της Ελένης Καπογιάννη και τη νίκη στο ντέρμπι: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι αήττητος αλλά δεν ήταν ανίκητος. Δεν είναι ο Ολυμπιακός των προηγούμενων ετών. Εμείς είμαστε τυχερές που έχουμε την κόουτς Καπογιάννη στον πάγκο και μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ είχαμε... λυσσάξει».

Για το κίνητρο που υπήρχε: «Τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα. Μας πείραξε η ήττα με τον ΠΑΟΚ και προσωπικά εμένα. Έζησα και τις δύο όψεις του νομίσματος. Ένιωσα περηφάνια που απέσυραν το νούμερό μου, δεν το περίμενα αυτό. Ήξερα για βράβευση αλλά δεν το περίμενα. Αυτό με πήρε από κάτω. Σε αυτό το ματς ήμουν στο παιχνίδι, αλλά δεν ήμουν στο γήπεδο. Κάπου αλλού ήμουν. Έκανα μια τρομερή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και κερδίσαμε. Έζησα μια προσωπική εξιλέωση. Έχω μάθει να κάνω αυτοκριτική, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήμουν αλλού».

Για το γυναικείο μπάσκετ: «Αν φορούσαμε κοντά σορτσάκια και κοντά μπλουζάκια θα είχαμε περισσότερο κόσμο. Άντρες θα έρχονταν να βλέπουν μόνο αυτό. Κάθε χρόνο και χειρότερα το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα. Με διακρίσεις της Εθνικής, βγήκαμε στην επιφάνεια και μετά χαθήκαμε. Όταν βγαίνει ένας παίκτης του Παναθηναϊκού όλοι τον γνωρίζουν, όταν βγαίνει μια παίκτρια δεν την ξέρουν».

Για τους λόγους που το γυναικείο μπάσκετ δεν έχει την ανάλογη προβολή: «Δεν υπάρχει εξήγηση γι αυτό. Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται. Όταν μιλάγαμε στο Πανευρωπαϊκό με την Γαλλία και μας έλεγαν τι χρήματα έπαιρναν εμείς γελούσαμε».

Για το αν παρακολουθεί μπάσκετ: «Μ' αρέσει πολύ το μπάσκετ. Βλέπω Ευρωλίγκα, δεν μου αρέσει το ΝΒΑ. Είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Εγώ το έκανα και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Έπαιξα για χρόνια στον ΠΑΟΚ και μου προσέφεραν τα πάντα μου φέρθηκαν άψογα».

Για το κίνητρό της στο πρωτάθλημα: «Θέλω να πάρω έναν τίτλο με την ομάδα της καρδιάς μου και να σταματήσω την καριέρα μου. Θέλω να σταματήσω όπως μου αξίζει, να πάρω έναν τίτλο με την ομάδα της καρδιάς μου. Όλοι μου λένε ότι μου ταιριάζει η προπονητική, δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά θα είμαι στο χώρο του μπάσκετ».

Για την Basket League: «Βλέπω, όταν παίζει Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν χάνω παιχνίδι».

Για την καθημερινότητά της: «Η κόουτς Καπογιάννη δεν έχει καταλάβει τι ηλικία έχω. Η προπόνηση που κάνω είχα να την κάνω χρόνια. Φέτος τα είδα όλα με την κόουτς. Δύο φορές τη βδομάδα κάνουμε διπλές προπονήσεις και φέτος δεν σ' αφήνει. Αντέχω όμως».

Για τις παίκτριες που θα έβγαζε το καπέλο: «Έχω προλάβει και είχα τη χαρά και την τιμή να μάθω από την Καλέντζου, που ήμασταν μαζί στον Αθηναϊκό και στην Εθνική. Το είδωλό μου ήταν η Αναστασία Κωστάκη και με πρόσεχε πολύ στην Εθνική. Η καλύτερη Ελληνίδα παίκτρια είναι η Εβίνα Μάλτση. Υπάρχουν και άλλες παίκτριες όπως η Καλτσίδου, που είναι προπονήτρια και χάρηκα πάρα πολύ και πιστεύω θα πετύχει πολύ. Και μία ακόμα αθλήτρια που μου έβαζε δύσκολα ήταν η Όλγα Χατζηνικολάγου.

Για αυτό που θα ήθελε στην καριέρα της: «Θα ήθελα για περισσότερα χρόνια να ήμουν στο εξωτερικό. Βάζω την οικογένεια πάνω απ' όλα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, Τάκη Μαλακατέ: «Πραγματικά ο κύριος Μαλακατές τον έβλεπα στο Μαρούσι και όταν έγινε πρόεδρος χάρηκα πάρα πολύ και είχε πάντα ένα χαμόγελο. Εμένα οι άνθρωποι που χαμογελάνε μου αρέσουν. Θα έχει επιτυχία και θα τα καταφέρει. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ όλη η διοίκηση ήταν κοντά μας».



Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved