Παπαπέτρου: «Το Final-4 είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να μου συμβεί το 2020» (audio)

Παπαπέτρου: «Το Final-4 είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να μου συμβεί το 2020» (audio)

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στην εκπομπή «OnsportsFM» του Alpha 98,9 για τον μεγάλο στόχο της νέας χρονιάς, υπογραμμίζοντας ότι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα δουλέψουν στο… μάξιμουμ για να τον πετύχουν

Στην εκπομπή «OnsportsFM» του Alpha 98,9 μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επί της ΤΣΣΚΑ, στα όσα εντυπωσιακά έκαναν οι Νικ Καλάθης και Ντίνος Μήτογλου.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνέχεια και τον μεγάλο στόχο του Final-4, υπογραμμίζοντας ότι: «Προσωπικά είναι ο,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί το 2020. Δεν μπορώ να πω αν θα πάμε ή όχι, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Πολλές σεζόν δεν πάνε όπως θέλεις, γιατί υπάρχουν τραυματισμοί και άλλα πράγματα που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα θα δουλέψει στο μάξιμουμ και… παραπάνω για να πάει. Έχουμε καλά κομμάτια, έχουμε καλούς χαρακτήρες, έχουμε γενικά ένα καλό σύνολο και τη στήριξη από τη διοίκηση και τον κόσμο που μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς. Θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε παιχνίδι με παιχνίδι… Να μπούμε αρχικά στα playoffs, αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πλεονέκτημα έδρας και μετά θα διεκδικήσουμε σε καλύτερη κατάσταση το Final-4».

Αναλυτικά όσα είπε ο διεθνής φόργουορντ…

Για τη φετινή χρονιά: «Είναι μια αρκετά καλή σεζόν για όλους μας μέχρι στιγμής. Είχαμε μερικές δυσκολίες, αλλάξαμε προπονητή κι από ένα σημείο και μετά βρισκόμαστε σε μια καλή βαθμολογική κατάσταση στην Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο»

Για το διπλό επί της ΤΣΣΚΑ μετά την κακή εμφάνιση με τη Ρεάλ: «Προσεγγίζεις κάθε παιχνίδι, πηγαίνοντας για τη νίκη, σε κανένα δεν πας για να χάσεις ανεξαρτήτως πόσο δύσκολο είναι. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε από την αρχή ότι έπρεπε να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε. Νομίζω το κάναμε, οποιοσδήποτε μπήκε στο παρκέ βοήθησε την ομάδα να κερδίσει, παίξαμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν μια καλή εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, αυτό κρατάμε. Σίγουρα η νίκη είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, ένα μεγάλο διπλό. Μετά από μια κακή εμφάνιση με τη Ρεάλ, κρατάμε την αντίδραση μας κι ότι δείξαμε πως σταδιακά βελτιωνόμαστε…. Δεν είναι εύκολο για τον κόουτς να τα αλλάξει όλα σε μια μέρα και να δείξουμε αυτά που θέλουμε αλλά σιγά σιγά δείχνουμε ότι βγαίνει μια δουλειά στο γήπεδο κι έχουμε μια συνέχεια»

Για τον Μήτογλου: «Ο Ντίνος ήταν φοβερός! Δεν είναι κάτι που εκπλήσσει κάποιον… Είναι ένας πολύ εργατικός άνθρωπος και παίκτης, εκπληκτικός χαρακτήρας και πολύ προσγειωμένο παιδί. Θα μπει να κάνει οτιδήποτε χρειάζεται η ομάδα για να κερδίσει. Προφανώς υπάρχει ένα θέμα στο ριμπάουντ κι ο Ντίνος μπήκε κι έδωσε και την ψυχή του σε κάθε ριμπάουντ, παίρνοντας 16! Αυτό δείχνει το πόσο σημαντικός είναι κάθε παίκτης στην ομάδα κι ότι έχει «βάθος». Ξεκινάει πεντάδα κι είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα και να βοηθήσει για να έρθει η νίκη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν θες να είσαι μεγάλη ομάδα»

Για το τι έχει αλλάξει ο Πιτίνο το διάστημα που είναι στην ομάδα: «Ο κόουτς Πεδουλάκης είναι αυτός που έχει χτίσει την ομάδα και στο μεγαλύτερο κομμάτι έχει μερίδιο επιτυχίας. Ο κόουτς Πιτίνο έρχεται και δίνει κάτι πολύ διαφορετικό, είναι ένας προπονητής με πάρα πολλά χρόνια στην πλάτη του, πολύ μεγάλη εμπειρία. Είναι θρύλος του αθλήματος κι αυτό μιλάει από μόνο του. Το μεγαλύτερο του ταλέντο είναι ότι τονώνει το ηθικό του παίκτη, να σε κάνει να πιστέψεις πιο πολύ στον εαυτό σου, να σε κάνει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά. Σου κάνει αυτό το «κλικ» να κάνει το κάτι παραπάνω για τον εαυτό σου και την ομάδα. Αυτό βελτιώνει τον καθένα ξεχωριστά κι όσο καλύτερα είναι ένας παίκτης, είναι προφανώς και για την ομάδα. Το πρώτο κομμάτι είναι το ψυχολογικό που τονώνει πολύ την ομάδα κι αυτό φαίνεται γιατί παίζει με αυτοπεποίθηση σε δύσκολες έδρες. Νομίζω ότι πάνε και παίζουμε παντού έτσι, ανεξαρτήτως αν κερδίσουμε ή χάσουμε. Το τακτικό κομμάτι δεν μπορεί να βγει σε έναν ή δύο μήνες, γι’ αυτό τον λόγο γίνεται η π[προετοιμασία το καλοκαίρι. Για το τακτικό κομμάτι, σε επίθεση και άμυνα, θα χρειαστεί χρόνο, αλλά υπάρχει ψυχολογική τόνωση».

Για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο: «Υπάρχει αυτοπεποίθηση μετά από μια καλή νίκη, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Αν έβλεπες απ’ έξω τα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Μιλάνο κι έπρεπε να πούμε ποιο από τα δύο θα θέλαμε να κερδίσουμε, σίγουρα θα λέγαμε το Μιλάνο, με το οποίο είμαστε κοντά στις νίκες και έχουμε χάσει στην έδρα μας. Θα είναι καλό να κερδίσουμε και να έχουμε τη διαφορά στα μεταξύ μας παιχνίδια… Η νίκη στην ΤΣΣΚΑ είναι πολύ σημαντική αλλά πρέπει να προσγειωθούμε και να συγκεντρωθούμε… Δεν γίναμε ξαφνικά η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης επειδή κερδίσαμε στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Για να έχει αξία αυτή η νίκη θα πρέπει να παίξουμε εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε μέσα στο Μιλάνο, που θα μας βάλει σε μια καλή θέση στη βαθμολογία».

Για το πως είναι να έχεις συμπαίκτη τον Καλάθη: «Είναι κάτι φοβερό! Ο Νικ είναι φοβερός άνθρωπος και πολύ ωραίος τύπος να είσαι γύρω του! Όταν παίζεις με έναν τόσο ευφυή παίκτη, βρίσκεις τα σημεία σου, που ακριβώς θέλεις να είσαι… Ο Νικ θα σου δώσει την μπάλα ακριβώς εκεί που θέλεις να την πάρεις, εκεί που είσαι αποτελεσματικός. Υπάρχει συνεννόηση με τα… μάτια κι επειδή είμαστε πλέον παίζουμε δύο χρόνια μαζί, είμαστε και στην Εθνική, πολλές φορές ξέρω τι σκέφτεται και αυτός αντίστοιχα τι σκέφτομαι. Πάει μόνο του το πράγμα, γίνεται αυτόματα. Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι εκεί που θα κινηθείς, αυτός που έχει την μπάλα μπορεί να στη δώσει την κατάλληλη στιγμή»

Για το αν μπορούσε να επιλέξει ομάδα στα playoffs, ποια θα ήθελε: «Δεν ξέρω ποια θα μας ταίριαζε αλλά όπως φαίνεται η Μπαρτσελόνα κι η Ρεάλ θα έχουν το πλεονέκτημα. Θα είναι δύσκολο το έργο οποιασδήποτε ομάδας, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, παίξει μαζί τους. Οι άλλες ομάδες χωρίς να θεωρώ ότι είναι εύκολες είναι πιο βατές για να τις αντιμετωπίσουμε. Όχι ότι με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα δεν θα είχαμε τύχη αλλά θεωρώ αυτές τις δυο ομάδες πιο δύσκολες. Με τις άλλες ματσάρουμε καλύτερα και μπορούμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, έχουμε πάρει το μάθημα μας από παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος, με θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους. Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, μπορεί να μην επηρεάζει τόσο βαθμολογικά μια ήττα αλλά είναι θέμα γοήτρου και συνέχισης μιας καλής παρουσίας που έχουμε. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με ωραία ατμόσφαιρα, όπου πρέπει να βγούμε και να παίξουμε το καλό μπάσκετ που ξέρουμε».

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού και την Εθνική: «Σίγουρα με στεναχωρεί αυτό που γίνεται… Προσωπικά ως Έλληνας θέλω η Εθνική να είναι στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί κι αυτό σημαίνει να μην λείπει κανείς. Οποιαδήποτε απουσία είναι στενάχωρη αλλά είναι ένα ευαίσθητο θέμα, προφανώς θα παρθούν οι αποφάσεις από αυτούς που πρέπει να παρθούν. Η δουλειά μου είναι να είμαι εκεί για την Εθνική ομάδα και θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος και στην καλύτερη κατάσταση που μπορώ».

Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό της συνέντευξης

 

 



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved