Εθνική Παίδων: Λύγισε στο τέλος από την Ισπανία

Εθνική Παίδων: Λύγισε στο τέλος από την Ισπανία

Το «ταξίδι» της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που διεξάγεται στο Νοβι Σαντ της Σερβίας σταμάτησε στα προημιτελικά αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 61-41  από την Ισπανία

Παρότι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά οι Παίδες δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού γνώρισαν την ήττα με 61-41 από την Ισπανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που αγωνίστηκε για μια ακόμα φορά χωρίς τον  αρχηγό της και αθλητή του Παναθηναϊκού Αναστάση Κωστόπουλο, πλήρωσε τα λάθη που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο δίνοντας την ευκαιρία στους Ισπανούς να πάρουν τελικά το ροζ φύλλο και να είναι αυτοί που θα περάσουν στον ημιτελικό της διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσουν αύριο (9.15μ.μ.) την Τουρκία με φόντο μια θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα οι «φούριας ρόχας» έκαναν επιμέρους σκορ 32-14 στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Με όπλο τη συνήθη πιεστική άμυνα, η ελληνική ομάδα έκανε εξαιρετική εκκίνηση στο ματς (1-5) και με λέι απ του Κολοβέρου έφτασε στο +11, 5-16, 1:42 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η Ισπανία αντέδρασε και πλησίασε στους τέσσερις, 14-18, στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, αλλά τα γαλανόλευκα κλεψίματα οδήγησαν ξανά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, 17-26, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τετράλεπτο της περιόδου. Τα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, ανήκαν στους Ισπανούς, που χάρη στην αθλητικότητα και τις έξτρα κατοχές επέστρεψαν δυναμικά. Χάρη και στην αφλογιστία της Εθνικής, που πήρε σε αυτό το διάστημα μόνο έναν πόντο από βολή του Φίλλιου, η Ισπανία πλησίασε στον πόντο, 26-27, και με ένα απίθανο τρίποντο του Τεντέρο από το κέντρο στην εκπνοή της περιόδου πήγε στα αποδυτήρια με το πρώτο της προβάδισμα, 29-27.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τέσσερις ελληνικούς αναπάντητους πόντους και ανάκτηση του προβαδίσματος (29-31) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Η άμυνα ζώνης προκαλούσε προβλήματα στην Εθνική και η Ισπανία με τον Γκαρούμπα να βρίσκει λύσεις κοντά στο καλάθι ξέφυγε με επτά, 38-31, 3:23 πριν το τέλος της περιόδου. Το αντιαθλητικό του Τσάμη και το τρίποντο του Ντομίνγκεθ στην εκπνοή του δεκαλέπτου μεγάλωσαν την απόσταση των δύο ομάδων στους εννιά, 42-33. Η αστοχία από ελληνικής πλευράς συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, την ώρα που ο Αλντερέτε με συνεχή τρίποντα έφερε την ομάδα του στο 53-33 στα μισά της τελευταίας περιόδου. Τα περιθώρια αντίδρασης για την Ελλάδα ήταν πλέον πολύ στενά και μοιραία ήρθε η ήττα που την περιορίζει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-18, 29-27, 42-33, 61-41.

Ισπανία (Θαμόρα): Ντομίνγκεθ 11, Φεράντο 5, Γκαρούμπα 13, Γκόντσπαουερ 4, Ροντρίγκεθ, Αλντερέτε 18, Κλέμεντ 6, Σάντσεθ 1, Τεντέρο 3.

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Καλόγηρος 2, Κολοβέρος 10, Νικολαΐδης 2, Πράπας 8, Τόλιας 6, Φιλίππου, Φίλλιος 3, Καραμανλής, Παπασάβογλου 3, Βησσαρίου 7.

 



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved