Α1 Γυναικών: Πρωταθλητής ξανά το Ελληνικό (photos)

Α1 Γυναικών: Πρωταθλητής ξανά το Ελληνικό (photos)

Το Ελληνικό επιβλήθηκε με 62-61 του Παναθηναϊκού, στον τελευταίο τελικό της Α1 Γυναικών, και κατέκτησε και το φετινό τίτλο.

Το νταμπλ έκαναν για δεύτερη διαδοχική χρονιά οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, μετά τη δύσκολη νίκη τους επί των «πρασίνων» στο ΑΠΧ Αργοναύτες, στην Αργυρούπολη. Οι γηπεδούχες βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, με 16-12 και 26-20 στο 16’, αλλά σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους κι έκαναν την ανατροπή. Στο ημίχρονο πήραν ισχνό προβάδισμα ενός πόντου (31-30), εν συνεχεία όμως προηγήθηκαν με 46-42 και 48-44, στο 32’, δείχνοντας να ελέγχουν το ματς. Το συγκρότημα του Πέτρου Πρέκα αντέδρασε, ισοφάρισε σε 48-48, το Ελληνικό όμως πήρε εκ νέου διαφορά ασφαλείας (55-51, 59-53, 62-56), την οποία διατήρησε μέχρι και το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και απλώς μείωσε στο τελικό 62-61.

Εντυπωσιακή ήταν η Λικέντρα Τζόνσον, με 22 πόντους και 21 ριμπάουντ, αν και αποχώρησε τραυματίας στο 27’, για να επιστρέψει λίγο αργότερα. Πέντε τρίποντα και συνολικά 15 πόντους είχε η Ανθή Μπαλτά. Από τις ηττημένες η Μονίκ Όλιβερ τελείωσε με 17 πόντους και εννέα ριμπάουντ και η Αναστασία Σλούκα πρόσθεσε έντεκα πόντους και δέκα ριμπάουντ.

Διαιτητές: Μάνος, Σώμος.
Δεκάλεπτα: 10-13, 31-30, 46-42, 62-61.
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή, Σταμάτη 4, Καλογήρου 2, Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 3, Μπαλτά 15 (5), Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 12, Τζόνσον 22, Μπόνη, Β. Φουράκη, Στ. Φουράκη.
Παναθηναϊκός (Πρέκας): Καλέντζου 9 (1), Δανούση, Αυτζή 5, Κόνιαλη, Όλιβερ 17, Σλούκα 11 (2), Έιβερι 4, Γλυνιαδάκη, Κυριακοπούλου 15 (1).



Το κοστούμι κάνει τον κόουτς! Ή μήπως όχι;
Το κοστούμι κάνει τον κόουτς! Ή μήπως όχι;
Παναθηναϊκός: «Στηρίζουμε μόνο με τη φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό της ομάδας»
Παναθηναϊκός: «Στηρίζουμε μόνο με τη φωνή μας και στεκόμαστε στο πλευρό της ομάδας»
«Βόμβα» από Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγόρασε το 25% ισπανικής ομάδας και σκέφτεται να αγωνιστεί σε αυτή
«Βόμβα» από Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγόρασε το 25% ισπανικής ομάδας και σκέφτεται να αγωνιστεί σε αυτή
Παναθηναϊκός: Σε αναζήτηση γηπέδου για τον τελικό της 18ης Μαρτίου
Παναθηναϊκός: Σε αναζήτηση γηπέδου για τον τελικό της 18ης Μαρτίου
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved