Λάσμε στο Onsports: «Μου λείπουν Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (audio+photos+videos)

Λάσμε στο Onsports: «Μου λείπουν Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (audio+photos+videos)

Ο Στεφάν Λάσμε μιλάει στο Onsports για τη νοσταλγία που νιώθει για τον Παναθηναϊκό, την Ελλάδα και τις… ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη, δηλώνει πιστός φίλος των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης και ελπίζει σε ακόμα μια νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ μετά από δύο χρόνια στους «πράσινους» βρίσκεται στην Αναντολού Εφές, με την οποία θα αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες στο Top 16 της Ευρωλίγκας και θυμάται ως κάτι ξεχωριστό τις νίκες που πήρε με το «τριφύλλι» μέσα στο ΣΕΦ, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο 32χρονος άσος των Τούρκων έχει φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ 7.3 πόντους (43.4% στα δίποντα, 58.3% στις βολές), 5.3 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 1.5 μπλοκ και 2.2 κερδισμένα φάουλ σε 22:27 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, αγωνιζόμενος σε 10 ματς, 8 από τα οποία έχει ξεκινήσει βασικός.

Πώς είναι τα πράγματα για εσένα στην Εφές, αυτή τη στιγμή;

«Είναι καλά. Όλα είναι καλά. Είναι ένα πολύ καλό σωματείο. Μου συμπεριφέρονται καλά και περνάω καλά».

Είναι καλύτερα από τον Παναθηναϊκό;

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να συγκρίνω. Είναι διαφορετικά από τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν πράγματα που μου άρεσαν στον Παναθηναϊκό και πράγματα που μου αρέσουν εδώ. Οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Διασκεδάζω εδώ. Ήμουν χαρούμενος στον Παναθηναϊκό και είμαι χαρούμενος και εδώ».

Υπάρχει κάτι που σου λείπει από τον Παναθηναϊκό;

«Φυσικά, πολλά πράγματα. Μου λείπει η Αθήνα, οι οπαδοί, οι συμπαίκτες μου εκεί, ο Διαμαντίδης και οι ασίστ του σε εμένα. Αλλά είμαι στην Εφές τώρα και έχω σπουδαίους συμπαίκτες και είμαι σε έναν νέο σύλλογο, άρα δεν υπάρχει κάτι για να συγκρίνω».

Ποια είναι η καλύτερη και χειρότερη ανάμνηση που έχεις από τον Παναθηναϊκό τα δύο χρόνια που ήσουν εκεί;

«Αγάπησα όλα όσα έζησα εκεί. Μου λείπει η φιλία με πολλά παιδιά που έβλεπα κάθε μέρα, οι κατακτήσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα ο Παναθηναϊκός».

Ίσως έχεις κάποια άσχημη εμπειρία από τον Παναθηναϊκό;

«Κακές αναμνήσεις; Όχι, ιδιαίτερα, οι αποκλεισμοί στο Top 8 ήταν μια κακή εμπειρία και τίποτε άλλο».

Εκτός από εσένα στην Εφές βρίσκονται και άλλοι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν την Ελλάδα. Ο προπονητής, Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Στράτος Περπέρογλου. Συζητάς μαζί τους για την Ελλάδα;

«Με τον προπονητή όχι και τόσο, αλλά με τον Στράτο λέμε πολλά. Για τις εμπειρίες μας. Στην Ελλάδα δεν είχα άποψη για αυτόν επειδή ήμασταν αντίπαλοι, όμως τώρα τον γνώρισα καλύτερα, έμαθα ότι είναι εξαιρετικό παιδί και έχουμε πολύ χρόνο να μιλάμε για την Ελλάδα».

Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό φέτος;

«Είμαι σε επαφή με τον Τζέιμς (Γκιστ) και τον Διαμαντίδη, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να δω παιχνίδια γιατί προσπαθώ να συγκεντρωθώ στα δικά μου. Κρατάω επικοινωνία με τα παιδιά. Βλέπω τα αποτελέσματα, αλλά δεν έχω εικόνα».

Η Εφές παίζει με τον Ολυμπιακό στο Top 16 της Ευρωλίγκας, όχι με τον Παναθηναϊκό, όμως αν αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό στη φετινή διοργάνωση, πώς θα νιώσεις;

«Θα προσπαθήσω να κερδίσω όπως κάνω σε κάθε αγώνα. Θα προσπαθήσω να τους κερδίσω. Θα τους δω και θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ και πάλι κοντά σε έναν εξαιρετικό σύλλογο».

Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που έφυγες από τον Παναθηναϊκό;

«Δεν είχα άλλο συμβόλαιο. Έπρεπε να φύγω».

Θα επέστρεφες στον Παναθηναϊκό;

«Αν οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες. Αγαπώ την Αθήνα, μια εξαιρετική πόλη, την ατμόσφαιρα, τον Παναθηναϊκό. Αν οι συνθήκες ήταν οι σωστές για εμένα και την οικογένειά μου, θα το έκανα».

Σε μερικές μέρες ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Εσύ ξέρεις πώς είναι αυτά τα ματς. Έχεις άποψη για το τι μπορεί να συμβεί σε αυτό το παιχνίδι;

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στον αγώνα. Εγώ είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού, οπότε ελπίζω ότι θα νικήσει ο Παναθηναϊκός. Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς, ως συνήθως και τα παιδιά θα δώσουν το 100%, όπως πάντα, για τους φιλάθλους».

Εσύ έχεις αγωνιστεί σε πολλά από αυτά τα ντέρμπι και στα περισσότερα είχες επιτυχία. Τι θυμάσαι περισσότερο;

«Οι νίκες στο ΣΕΦ μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς ήταν ένα από τα πιο έντονα πράγματα που έχω ζήσει στην καριέρα μου. Σε αυτό το γήπεδο με όλους αυτούς τους φιλάθλους να φωνάζουν. Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα, ευρωπαϊκού επιπέδου. Το έχουν δείξει αυτό».

Με την Εφές αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Έχεις προετοιμαστεί για αυτά τα παιχνίδια; Πώς τα περιμένεις;

«Τα εκτιμώ όπως κάθε ματς. Θα προσπαθήσω να κερδίσω. Εμείς έχουμε πολλούς νέους παίκτες και εμείς με μεγαλύτερη εμπειρία προσπαθούμε να τους μάθουμε πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα και θα τους αντιμετωπίσουμε όπως όλους. Θα είναι σπουδαία παιχνίδια και ανυπομονώ για αυτά».

Ίσως θα έχεις κάποιο επιπλέον κίνητρο επειδή ήσουν στον Παναθηναϊκό;

«Όχι. Θα είναι το ίδιο. Θα επιχειρήσω να νικήσω τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, συναισθήματα και πίεση. Αυτά είναι ντέρμπι και εγώ τώρα παίζω στην Εφές. Είναι πολύ σημαντικό να τους νικήσω στο Top 16, δεν μπορώ όμως να τα συγκρίνω. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσω το 100%, όπως πάντα, για να κερδίσουμε».

Η Εφές έχει δυνατούς αντιπάλους σε όλες τις διοργανώσεις. Πιστεύεις ότι μπορείτε να κερδίσετε κάποιον τίτλο και αν ναι ποιον βλέπεις πιο εφικτό;

«Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση. Η άφιξη του Ίβκοβιτς ήταν μια μεγάλη κίνηση και προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας με το προπονητικό του πλάνο. Είναι η πρώτη χρονιά, οπότε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ωστόσο, είναι μια νέα ομάδα, με καινούριο προπονητή και εμπειρίες. Όλα είναι σε μαθησιακή κατάσταση. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε».

Είσαι ένας παίκτης που η μεγαλύτερη δύναμή σου είναι τα μπλοκ. Μπορείς να μας πεις το μυστικό;

«Είναι το τάιμινγκ. Όλα έχουν να κάνουν με το τάιμινγκ».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Στεφάν Λάσμε και ακούστε το ηχητικό με ολόκληρη τη συνέντευξη:

Λάσμε στο Onsports: «Μου λείπουν Παναθηναϊκός και Διαμαντίδης» (audio+photos+videos)



ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved