Σερμαντίνι στο Onsports: «Επιστρέφω στον Ολυμπιακό, ευγνώμων στον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Σερμαντίνι στο Onsports: «Επιστρέφω στον Ολυμπιακό, ευγνώμων στον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι αποκαλύπτει στο Onsports τις διαπραγματεύσεις της Σαραγόσα με τον Ολυμπιακό για την επιστροφή του στο ΣΕΦ και παραδέχεται ότι θέλει να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα! Οι… όροι που βάζει, οι… λόγοι που αποχώρησε, η αναγνώριση στον Παναθηναϊκό και το «αιώνιο» ντέρμπι!

Ο Γεωργιανός σέντερ έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 2008 όταν ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε από την ομάδα της πατρίδας του, Μακάμπι Τιφλίδας. Τότε, ήταν μόλις 19 ετών (γεννηθείς 2 Απριλίου 1989) και έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ. Αγωνίστηκε δύο σεζόν στους «πράσινους» και άφησε καλές εντυπώσεις.

Στη συνέχεια, φόρεσε τη φανέλα των Ολίμπια Λιουμπλιάνα (2010-2011), Καντού (2011-2012) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (2012) πριν πάρει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό στα μέσα της περασμένης περιόδου. Ο 24χρονος σήμερα, ύψους 2.18, «ψηλός», βοήθησε τους Πειραιώτες να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την Ευρωλίγκα, αλλά το καλοκαίρι αποχώρησε από το λιμάνι, κάτι που όπως μας λέει ήταν δική του απόφαση!

Από την αρχή της σεζόν, προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ισπανική Σαραγόσα και οι εμφανίσεις του με την 6η ομάδα στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος (12.6 πόντοι και 6 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 16 ματς στην ACB) ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να κινηθεί για να τον κάνει και πάλι δικό του!

Η Σαραγόσα διανύει μια πολύ καλή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατάφερε να νικήσει την Ουκικάχα Μάλαγα στο Final 8 του Κυπέλλου Ισπανίας. Έχεις βρει αυτό που έψαχνες, εκεί;

«Έχουμε πραγματικά μια καλή σεζόν! Ήταν καλό για εμάς να μπούμε στο Κόπα ντελ Ρέι (σ.σ. μέσω του πλασαρίσματος στην πρώτη οκτάδα του ισπανικού πρωταθλήματος με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου). Στο πρώτο ματς (σ.σ. του Final 8 της Μάλαγα) νικήσαμε την Ουνικάχα Μάλαγα που είναι μία από τις καλές ομάδες στην Ισπανία, ενώ στο δεύτερο συναντήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και μας νίκησαν! Όπως και να έχει ήταν μια καλή εμπειρία για εμάς».

Ποιος ήταν ο λόγος που το καλοκαίρι αποχώρησες από τον Ολυμπιακό και πήγες στη Σαραγόσα; Ήταν δική σου απόφαση;

«Ναι, ήταν δική μου απόφαση. Ήξερα ότι στη Σαραγόσα θα είχα πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ήταν μια εξαιρετική επιλογή για μένα και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου (Χοσέ Λουίς Αμπός)».

Ακούγεται ότι ο Ολυμπιακός σε θέλει πίσω και εσύ δήλωσες ότι δεν γνωρίζεις τίποτα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για σένα. Έχει αλλάξει κάτι από τότε;

«Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τον γενικό διευθυντή της Σαραγόσα, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Οπότε, πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου».

Δήλωσες ότι αν έχεις αρκετό χρόνο συμμετοχής θα το σκεφτείς να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό. Είναι αυτός ο μοναδικός λόγος για να επιστρέψεις στην ομάδα; Αυτό σημαίνει ότι αν δεν σου εγγυηθούν ότι θα παίζεις πολύ, δεν θα αποδεχθείς την πρότασή τους;

«Αν η Σαραγόσα και ο Ολυμπιακός φτάσουν σε συμφωνία νομίζω ότι θα μεταγραφώ, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο χρόνος συμμετοχής είναι πολύ σημαντικός για μένα».

Έχεις παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό φέτος; Ποια είναι η άποψή σου για τους σέντερ που έχει (Μπέγκιτς, Σίμονς, Ντάνστον και Καββαδάς); Νιώθεις ότι μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους;

«Φυσικά! Παρακολουθώ τα παιχνίδια και όλοι οι παίκτες είναι εκπληκτικοί. Δε νομίζω ότι θα έχω προβλήματα σχέσης μαζί τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι τους είναι καλά παιδιά».

Όταν ήσουν στον Ολυμπιακό είχες την ευκαιρία να κατακτήσεις ξανά την Ευρωλίγκα, κάτι που είχες καταφέρει και με τον Παναθηναϊκό (το 2009 στο Βερολίνο). Ήταν αυτή η καλύτερη ανάμνησή σου από τους «ερυθρόλευκους»;

«Φυσικά, είμαι ευγνώμων για αυτό στους «ερυθρόλευκους». Το να κατακτήσω την Ευρωλίγκα είναι η καλύτερη ανάμνηση για μένα. Νομίζω ότι δεν ήμασταν το φαβορί, αλλά πιάσαμε μεγάλη απόδοση στον τελικό που νικήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό έγινε χάρη σε μια εξαιρετική ομαδική εμφάνιση».

Για τον Παναθηναϊκό τι έχεις να πεις; Νιώθεις ότι αυτή η ομάδα σου έδωσε την ευκαιρία να γίνεις γνωστός στην Ευρώπη;

«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μπασκετική μου καριέρα. Είμαι ευγνώμων για αυτό στον Παναθηναϊκό. Ήμουν πολύ μικρός και μου δίδαξαν πολλά έτσι ώστε να γίνω αυτό που είμαι τώρα. Όχι μόνο από μπασκετικής άποψης, αλλά επίσης και σε προσωπικό επίπεδο».

Θα μπορούσες να επιλέξεις ανάμεσα στις αναμνήσεις που έχεις στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό;

«Δεν μπορώ να διαλέξω. Κάθε ομάδα έχει το μέρος της και τις αναμνήσεις της στην καρδιά μου. Και οι δύο είναι πραγματικά σπουδαίες ομάδες, έχω κερδίσει τίτλους και με τις δύο και έχω μάθει πολλά. Στον Παναθηναϊκό κατακτήσαμε τρία τρόπαια μέσα σε έναν χρόνο, αλλά η περασμένη περίοδος στον Ολυμπιακό ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Επαναλαμβάνω, δεν μπορώ να διαλέξω».

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα στο ΟΑΚΑ για το Top 16 της Ευρωλίγκας και ποια ομάδα θέλεις να νικήσει;

«Όλοι γνωρίζουν για τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο αυτές μεγάλες ομάδες. Και οι δύο, έχουν, κατά την άποψή μου ίσες πιθανότητες στο Top 16, αλλά δεν μπορώ να προβλέψω ποια ομάδα θα νικήσει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εύχομαι και στις δύο καλή τύχη και να πάρει τη νίκη αυτός που την αξίζει περισσότερο στο ματς, επειδή είναι δύο σύλλογοι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου».

Πέρσι, η Σαραγόσα τερμάτισε 3η στο ισπανικό πρωτάθλημα. Νιώθεις ότι μπορείτε να επαναλάβετε μια ανάλογη επιτυχία και φέτος;

«Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη και έχει πολλές καλές ομάδες. Νομίζω ότι μπορούμε και θα κάνω το καλύτερο για να βελτιώσω την επιτυχία τους».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την καριέρα του Σερμαντίνι:

Σερμαντίνι στο Onsports: «Επιστρέφω στον Ολυμπιακό, ευγνώμων στον Παναθηναϊκό!» (photos+videos)



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved